Περσεφόνη Παπαθανασίου Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Πως καθορίζεται η αμοιβή για τα προσχέδια? Υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό σε σχέση με την αμοιβή της αρχιτεκτονικής μελέτης ή με την ελάχιστη? Πως καλυπτομαι νομικά αν δεν πληρωθώ?
PetroS_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 πόσα προσχέδια θα κάνεις και μετά θα τα κορνιζώσεις δε λέγεται...
Περσεφόνη Παπαθανασίου Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δεν αναφέρομαι σε συνεργασία με εργολάβους, (εκεί πια το θεωρώ αυτονόητο!) αλλά με ιδιώτη όπου έχω την υποψία ότι χρησιμοποίησε και τα σχέδια μου. (Επέλεξε άλλο μηχανικό που του έκανε έκπτωση).
PetroS_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 αν μπορείς να αποδείξεις ότι χρησιμοποίησε τα προσχέδια σου (ομοιότητες) κτλ, νομικά στον ιδιοκτήτη και καταγγελία στο ΤΕΕ για το συνάδελφο, αν και είμαι υπέρ στο να εξαντλήσεις όλες τις προφορικές καταγγελίες (κοινώς ξε..... και απειλές του τύπου "Εσείς κ. Ματζίρη νομίζετε ότι μπορείτε να περιφέρετε τη πνεματική ιδ/ια μου σε όποιον νομίζετε χωρίς συνέπειες" κτλ) στον ενδιαφερόμενο πριν..
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Τα ποσοστα ειναι Προσχεδιο 20% Προμελετη 35%
Περσεφόνη Παπαθανασίου Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Ευχαριστώ πολύ
myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ έχει αμοιβή για προσχέδιο για πάτα να δούμε τι ποσοστό της αμοιβής των αρχιτεκτονικών βγάζει. Τυπικά ξέρω ότι παίρνεις γύρω στο 25%
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2008 πόσα προσχέδια θα κάνεις και μετά θα τα κορνιζώσεις δε λέγεται... ακριβως!
realarch Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2008 εγώ συμφωνώ μία τελική αμοιβή η οποία όμως πληρώνεται κατά 20% με την έγκριση των προσχεδίων, κατά 20% με την έγκριση των διατασιολογημένων...και πάει έτσι, πάντα υποθέτω ότι ο πελάτης φεύγει και υπολογίζω οποιαδήποτε στιγμή να είναι οικονομικά τουλάχιστον καλυμένος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα