Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: κάλυψη δαπέδου που από κάτω έχει θόλο


Recommended Posts

Συγγνώμη αν αναρτώ για δεύτερη φορά το ίδιο μήνυμα, αλλά, δεν είμαι σίγουρη ότι αναρτήθηκε αυτό που έστειλα την πρώτη φορά. Έχω ένα παλιό διώροφο πέτρινο σπίτι. Στο ισόγειο έχει θόλο (καμάρα). Στον πρώτο όροφο υπήρχε ξύλινο πάτωμα το οποίο ξηλώσαμε. Κάτω από τα μαδέρια όπου ήταν καρφωμένο το πάτωμα υπάρχει χώμα. Αν αφαιρέσουμε το χώμα, με τι μπορεί να αντικατασταθεί; Μας πρότειναν αφρομπετόν, περλιτομπετόν ή ελαφρόπετρα. Τι ενδείκνυται; Από ό,τι καταλαβαίνω και τα τρία έχουν μικρό ειδικό βάρος, ενώ το περλιτομπετόν μπορεί να στρωθεί απευθείας με όποιο υλικό θέλεις (πλακάκι, μάρμαρο). Πάνω στην ελαφρόπετρα τι στρώνεται; Πόσο πάει περίπου το κυβικό για καθένα από αυτά τα υλικά;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να φωνάξετε επί τόπου τον μηχανικό σας να σας πει.

Επειδή τίθεται και θέμα στατικό, διαγνώσεις και συμβουλές εξ αποστάσεως, από ένα δημόσιο φόρουμ δεν είναι ότι το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Και προσοχή στο θόλο : αποφορτίζοντας τον απ' τα γεμίσματά του (κ ιδιαίτερα τις περιοχές κοντά στις στηρίξεις) μπορεί να παρουσιάσει έντονη αστάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.