Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αδεια οικοδομης σε διαφορετικο ονομα απο του ιδιοκτητη


titiakid

Recommended Posts

Θα ηθελα καποια γνωμη/ες στο παρακατω ζητημα:

Ο πατερας μου μεταβιβασε οικοπεδο στο ονομα μου κ της αδερφης μου πριν 6 χρονια. Κατοπιν τα 2 παιδια πηραμε δανειο απο την τραπεζα (με εγγυητη τον πατερα μου) προκειμενου να χτισουμε. Το επομενο ετος βγαινει (καταλαθος) αδεια οικοδομησης στο ονομα του πατερα μου, οχι το δικο μας, και ξεκινανε οι εργασιες! Η καρτελα των ενσημων ειναι στο ονομα του πατερα μου, καποια τιμολογια κοπηκαν στο ονομα του και απο ενα σημειο και μετα στα δικα μας..

Στην εφορια, την οικοδομη την δηλωνουμε εγω και η αδερφη μου..

Δεν εχει γινει οριζοντια ιδιοκτησια και εχουμε την πληρη κυριοτητα.

Ο μηχανικος υποστηριζει οτι στην ΔΕΗ δεν θα υπαρχει προβλημα για να παρουμε το ρευμα και μιας και εγιναν ετσι τα πραγματα να συνεχισουμε ετσι...

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν καποια στιγμη θεωρηθει οτι ο πατερας μου εχτισε και μας μεταβιβασε την οικοδομη, αφου η αδεια δεν ειναι στο ονομα μας, οποτε θα χρειαστει να πληρωσουμε ξανα φορο μεταβιβασης (πληρωσαμε ηδη πολλες χιλιαδες ευρω γαι την μεταβιβαση του οικοπεδου...)

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως είναι λίγο μπερδεμένα έτσι όπως αναφέρθηκαν τα πράγματα. Εχετε συμβόλαιο μεταβίβασης του οικοπέδου στο όνομά σας.Αυτό σημαίνει ότι για να βγει η άδεια στον πατέρα σας ή δεν το δείξατε στην πολεοδομία ή του επιτρέψατε εγγράφως να οικοδομήσει.Τι έχει γίνει? Αυτό το "καταλάθος" δεν στέκει.Λέτε πως πήρατε δάνειο για να χτίσετε,ποια οικοδομική άδεια παρουσιάσατε στην τράπεζα για το δάνειο? Περίεργα μου φαίνονται. Για τα τιμολόγια που τα κόβετε τώρα στο όνομά σας μήπως πρέπει να ερωτηθεί και λογιστής αν έπρεπε από την αρχή να είναι στο όνομά σας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.