Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Διαδικασία περίφραξης προσκυρωθείσας έκτασης


SOTOGATZ

Recommended Posts

Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σας.

Επειδή δεν ανήκω στο χώρο σας θα επιθυμούσα να με ενημερώνατε βάση

της εμπειρία σας και της υπάρχουσας νομοθεσία για το κάτωθι θέμα

Πρόκειται γιά προσκυρωθείσα έκταση (συνολικά 44 τμ) εφαπτόμενη επί μίας πλευράς υφιστάμενου οικοπέδου σημερινής επιφανείας 132 τμ, εντός σχεδίου πόλεως . Αυτό έγινε βάση εκπονηθέντος Σχεδίου Πόλης το 2000 (το οποίο βέβαια αφαίρεσε τότε ένα τμήμα της πρόσοψης του οικοπέδου για τη διαπλάτυνση του δρόμου). Αρχικά το οικόπεδο ήταν 250 τμ.

Η συγκεκριμένη προσκύρωση χρησιμοποιήται από χρόνια από διάφορους περίοικους γιά να "κόβουν δρόμο". Δεν υπάρχει σε καμμία περίπτωση θέμα "δουλείας" ή δυσχέρεια διέλευσης κατοίκων. Απλώς χρόνια τώρα η προσκυρωθείσα έκταση (υπό μορφή δρομίσκου ή σαφέστερα "καλντεριμιού" ) διευκόλυνε κάποιους να "περπατάνε ~30μ λιγότερο.

Το υπόλοιπο ήμισυ του χωμάτινου αυτού δρομίσκου έχει ,πάλι βάση Σ.Π., προσκυρωθεί στο διπλανό οικόπεδο. Με λίγα λόγια, ο δρομίσκος αυτός καταργήται στο Σ.Π. και ο μισός πάει στο δίπλα οικόπεδο και ο άλλος μισός στο δικό μου.

Στα συμβόλαια που έχουμε εμφανώς αναφέρονται οι προσκυρωθείσες εκτάσεις με ΚΑΕΚ λόγω ένταξης στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και τα πρόσφατα τοπογραφικά τις εμφανίζουν.

Μπορούμε να προβούμε στη περίφραξη του?

Θα χρειασθούμε κανονική άδεια?

Ο δήμος μπορεί να αντιδράσει?

Κάποιος περίοικος μπορεί να αντιδράσει?

 

Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει γίνει το συμβόλαιο μεταβίβασης του προσκυρώμενου τμήματος προς την ιδιοκτησία σας βεβαίως και μπορείτε να περιφράξετε την ιδιοκτησία σας. Θα χρειαστείτε απαραιτήτως άδεια από την οικεία πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.