Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρεπόμενος Ημιυπαίθριος


Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχουμε ένα οικόπεδο με ένα υφιστάμενο κτίριο. Όταν χτίστηκε το κτίριο ο ιδιοκτήτης δεν εξάντλησε όλους τους συντελεστές, συνεπώς του μένουν 45τμ κάλυψη και 60τμ δόμηση, επίσης δεν έβαλε καθόλου ημιυπαίθριο χώρο "πέταξε" δηλαδή άλλα 23 τμ. Θέλουμε να χτίσουμε μέσα σε αυτό το οικόπεδο ότι μας περισσεύει. Το ερώτημα είναι το εξής: στο καινούργιο κτίριο που θα κτιστεί μπορούμε να δημιουργήσουμε ημιυπαίθριους χώρους με εμβαδόν ίσο με το σύνολο του επιτρεπομένου (23τμ, αυτούς που δηλαδή δεν βάλαμε ποτέ) ή πρέπει να βάλουμε τόσους όσους μας αναλογούν πλέον σύμφωνα με τους τωρινούς συντελεστές δηλαδή 60*0,15=9τμ.. ευχαριστώ πολύ..

Link to comment
Share on other sites

δες το άρθρο 11 ΓΟΚ

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για τις προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια. Ειδικότερα από τους εξώστες και ημιυπαίθριους χώρους που κατασκευάζονται σε προσθήκη κτιρίου, στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από το σ.δ. δεν υπολογίζεται επιφάνειά τους έως 35% της επιφάνειας που αντιστοιχεί στην προσθήκη.

Και στην περίπτωση αυτή από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιυπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 15% του σ.δ. της προσθήκης.»

Η παραπάνω μέσα σε « » παρ. 2 η οποία είχε τροποποιηθεί με τους Ν. 2831/2000 (ΦΕΚ 140Α΄) και Ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122Α΄), αντικαταστάθηκε με την παρ. 1, άρθρου 9 του Ν. 3843/28.4.2010 (ΦΕΚ 62Α΄).

Αρα 9 μ2

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.