Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Δόμηση


tsakirik

Recommended Posts

κυρίες και κύριοι καλησπέρα.

εχω ένα οικόπεδο εντός οικισμού και θέλω να χτίσω ένα σπίτι δύο ορόφων χωρίς υπόγειο,με άδεια κανονικά.

Το ερώτημα επειδή έχω κάποια άγνοια επί κάποιον θεμάτων

είναι: συμβατικός τρόπος δόμησης (θεμέλια , κολώνες ,δοκάρια τοιχοία, τοιχοποιία απο τούβλα,κλπ) ή δόμηση με καλούπια icf (θεμέλια , κολώνες ,δοκάρια τοιχοία,τοιχοποιία απο οπλισμένο σκυρόδεμα σε συνέχεια των κολονών δοκαριών τοιχίων και πλάκας.

Ευχαριστώ πολλή.

Link to comment
Share on other sites

Πριν επιλέξετε τρόπο δόμησης, θα πρέπει να μιλήσετε με ένα μηχανικό σχετικά με τις απαιτήσεις σας σε χώρους και χρήσεις και φυσικά το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε...

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστω για το ενδιαφέρων.

Να αναφέρω τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά,

έχω κατασταλάξει στους χώρους του σπιτιού ,έχω μιλήσει με μηχανικό για το

συμβατικό τρόπο δόμησης καιέχω μιλήσει και με την τεχνική εταιρεία που έχει τον τρόπο δόμησης με καλούπια icf .ξέρω οτι με το κεφάλαιο που διαφέτω τώρα φτάνω την κατοικία μέχρι ένα σημείο.Οικονομικά με τον τρόπο δόμησης με icf κάνω και την εξωτερική τοιχοποιία όλα απο μπετόν,ενώ με τον συμβατικό φτάνω μόνο στα μπετά χωρίς τοιχοποία ,έτσι απο ότι βλέπω οικονομικά με συμφέρει το icf, άλλα αυτόν τον τρόπο δόμησης δεν το ξέρω,

είναι όντως καλός , μετά το καλούπι icf απο την εσωτερική πλευρά που θα έχω έμμεση επαφή με αυτό το φελιζόλ είναι σωστός τρόπος σημβίωσεις.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να σκεφτείτε όπως και σε όλες τις αποφάσεις που μπορεί να παίρνετε οτι κάποιες κατασκευές μπορεί να είναι φθηνότερες σήμερα αργότερα όμως μπορεί να γίνουν δαπανηρές. Αναφέρομαι σε αυτό για να σας βάλω στην εξής λογική ... αν αύριο κατά τη διάρκεια της κατασκευής αποφάσίσετε να αλλάξετε θέση ή να προσθέσετε διακόπτες ή μετά από 5 χρόνια θέλετε να κάνετε μια επέκταση και θέλετε νέα ανοίγματα πόσο εύκολες θα είναι αυτές οι εργασίες.

Σας τα αναφέρω πολύ γενικά για να μη σας κουράσω αλλά τέτοιου είδους κατασκευές έχουν μεγάλη εφαρμογή στο εξωτερικό όπου και η ιδιοσυγκρασία των πολιτών δεν συνάγει με την δική μας ιδιοσυγκρασία. Γενικώς, σε μια επένδυση όπως είναι η κατοικία και στην οποία καταθέτετε ιδρώτα και αίμα μιας ζωής, η κατασκευή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξελίσεται και να μη παραμένει ως έχει από την αρχή ή τουλάχιστον η αλλαγή της να γίνεται όσο το δυνατόν ανώδυνα (αν το αυτοκίνητό σας περάσει την περίοδο της εγγύησης δεν σας δεσμεύει κανείς να κάνετε επισκευή σε άλλο συνεργείο - κάτι τέτοιο ισχύει και για το σπίτι)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδια.Μόλις σήμερα εγγράφηκα στο σαιτ.θα ήθελα να ρωτήσω ,πώς μπορώ να στείλω μύνημα να ξέκινήσω δικό μου θέμα συζήτησης ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.