Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Υψηλή παραγωγικότητα σε εντός ζώνης οικισμού


cstav

Recommended Posts

Αγαπητοί,

την βοήθεια σας

 

Έχω ένα αγροτεμάχιο 4,3 στρέμματα στην Κορινθία. Για τη ακρίβεια, βάση τοπογραφικού μηχανικού, βρίσκεται εκτός οικισμού Μεγάλου Βάλτου αλλά εντός ζώνης Πασίου του Δήμου Σικυωνίων και είναι κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (Π.Δ. της 245/31-5-1985 ΦΕΚ 270 Δ) (Διατάξεις Δόμησης εκτός σχεδίου) μετά την έγκριση του Δασαρχείου και με την προυπόθεση ότι δεν ανήκει σε ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΗς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Έκανα αίτηση για Υψηλή Παραγωγικότητα και μου αποφάνθηκαν επίσημα ότι είναι Υψηλής Παραγωγικότητας. 'Εχω μιλήσει επανειλημμένως με την Διεύθυνση Γεωργίας Κορίνθου και μου είπανε ότι σχεδόν όλη η Κορινθία είναι ζώνη είναι υψηλής παραγωγικότητας, τους είπα ότι εγω είμαι εντός ζώνης οικισμού Πασίου αλλά μου είπανε ότι δεν κοιτάνε τα πολεοδομικά. Επανήλθα καθώς μπερδεμένα τα έχουνε και αυτοί και μου είπανε ότι πρέπει να το διερευνήσουν. Μίλησα με τοπικό δικηγόρο και μου είπε να περιμένω καθως στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δημοσιευτεί ο νόμος για αυθαίρετα και θα λύνει το πρόβλημα (δεν έχω καταλάβει πως).

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει,

εφόσον είμαι ζώνη εντός οικισμού Πασίου δεν γλυτώνω το πρόβλημα Υψηλής Παραγωγικότητας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί καταστρέφομαι.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μπερδεμένα τα γράφετε, πράγμα αναμενόμενο από τον πανικό που σας προκάλεσε η ύπαρξη Ζώνης υψηλής παραγωγικότητας. Αν ξεκινήσουμε από τα λιγότερο σημαντικά, αναφέρετε το εμβαδόν σε 4,3 στρ. που σημαίνει άρτιο κατά κανόνα αλλά μετά λέτε άρτιο κατά παρέκκλιση. Περίεργο! Απότι κατάλαβα δεν έχετε πάρει πράξη χαρακτηρισμού από το δασαρχείο οπότε δεν ξέρετε αν είναι δασικό ή γεωργικό.(σημαντικό) Τώρα όσον αφορά τη Ζώνη υψ.παραγ. θα πρέπει να καταθέσετε τοπογραφικό στην υπηρεσία γεωργίας και να σας απαντήσουν εγγράφως αν βρίσκεται μέσα ή έξω. Τέλος, οι δικηγόροι χρειάζονται αλλά σε αυτό το στάδιο θα ρωτήσετε μηχανικό για να έχετε ορθότερες απαντήσεις.

 

Υ.Γ. Είστε εντός ζώνης οικισμού (δηλ εκτός οικισμού) και όχι σε ζώνη εντός οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Είστε εντός ζώνης οικισμού (δηλ εκτός οικισμού) και όχι σε ζώνη εντός οικισμού.

Δλδ αυτό που λέμε περιμετρική ζώνη οικισμού

Και αν ναι τη δικαιώματα έχω ως προς οικοδόμηση (άμεσο ενδιαφέρων)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί

Βάση τοπογραφικού του μηχανικού το οικόπεδο είναι κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (το κατά παρέκλιση προκύπτει άπο άλλα χαρακτηριστικά πλην εμβαδού 4,3 στρεμμάτων) με την προυπόθεση να μην ανήκει σε ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας. Το πρόβλημα είναι ότι ανήκω σε ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας. Μου απαντήθηκε εγγράφως, επικοινώνησα μαζί τους και μου είπανε ότι όλη η Κορινθία σχεδόν ανήκει σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας. Μα τους λέω εγώ είμαι εντός ζώνης οικισμού και μου λένε ότι δεν κοιτάνε τα πολεοδομικά αλλά από την άλλη δεν είναι σίγουροι και το ψάχνουνε.

Ένας άλλος μου είπε να περιμένω καθώς το καινούριο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα παγώνει το θέμα της Υψηλής Παραγωγικότητας.

Τα έχω παίξει, το οικόπεδο απαξιώνεται και χρειάζομαι άμεσα χρήματα.

HELP!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κατά παρέκλιση στα εντός ζώνης οικισμών είναι τα γήπεδα που έχουν 2000 τ.μ. εμβαδόν και υπάρχουν από το 1977 (δεν έχω τώρα την ακριβή ημερομηνία) Αν είναι το γήπεδο 4.3 στρ. τότε είναι κατά κανόνα άρτιο αν φυσικά υπάρχει πριν από την 30-12-2003 και αν έχει δημιουργηθεί μετά απαιτεί και πρόσωπο 25 μ. σε αγροτικό δρόμο ή 45 σε δημοτικό Πράγματι η ΓΥΠ έχει δημιουργήσει πτώση των τιμών σε ακίνητα και εγώ αντιμετοπίζω σε δική μου ιδιοκτησία το ίδιο θέμα Τώρα το αν είναι σωστό ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση Εγώ είμαι υπέρ της ύπαρξης ΓΠΣ σε κάθε περιοχή που θα καθορίζει τι πρέπει να οικοδομήται και τι όχι και όχι αυτό να εξαρτάται από την αυτοψία κάποιων υπαλλήλων για το αν είναι ΓΥΠ Συνήθως πάντως όπως μου είπαν θεωρούν ΓΥΠ εκεί που υπάρχουν κατασκευασμένα αδρευτικά έργα Περιμένω και εγώ τις εξελίξεις στο θέμα

Link to comment
Share on other sites

cstav

Ο χαρακτηρισμός αγροτεμαχίων σαν Γη Υψηλής Παραγωγικότητας γίνεται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης κατά περίπτωση , εκτός εάν έχει προγενέστερα οριοθετηθεί-καθοριστεί με συγκεκριμένους χάρτες , ευρύτερη περιοχή κάποιου νομού ως ΓΥΠ.

Στην περίπτωσή σου , αν το ακίνητό σου βρίσκεται σε τέτοια ευρύτερη περιοχή τότε καλώς σου απαντούν . Σε αυτή τη περίπτωση όμως ζήτα να σου δώσουν τεκμηριωμένη επίσημη απάντηση με τον αντίστοιχο χάρτη και την σχετική απόφαση χαρακτηρισμού προκειμένου να κάνει σχετικό έλεγχο έμπειρος μηχανικός της εμπιστοσύνης σου . ( Συνήθως οι υπηρεσίες απαντούν με ελαφρά την καρδία χωρίς να ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα του πολίτη ...)

Αν όμως το ακίνητό σου δεν εμπίπτει σε οριοθετημένη ΓΥΠ , τότε η σχετική βεβαίωση χαρακτηρισμού από την Δ/νση Γεωργίας (που αφορά αποκλειστικά και μόνο την ιδιοκτησία σου) , θα πρέπει να είναι πλήρως τεκμηριωμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε ανάλογη δική μου περίπτωση , για ακίνητό μου που ΔΕΝ βρισκόταν σε ευρύτερη χαρακτηρισμένη περιοχή ΓΥΠ , μου απάντησαν αβίαστα !!! χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία ότι ήταν υψηλής παραγωγικότητας και τρελάθηκα...

Επανήλθα διαμαρτυρόμενος ,γιατί κατάλαβα ότι ήταν άσχετοι με την σχετική νομοθεσία , και παραδέχτηκαν το λάθος τους οπότε μου χορήγησαν νέα βεβαίωση για το ακίνητό ως γη μέσης παραγωγικότητας !!!!!

 

Υ.Γ.

Αν θέλεις στείλε μου με e-mail την απάντηση της Υπηρεσίας ( Διαγράφοντας τα προσωπικά σου στοιχεία )

Link to comment
Share on other sites

Venezia θα σου στείλω την απάντηση, είναι ένα κατεβατό απο νόμους και διατάγματα.

Δεν κοιτάνε αν υπάρχουν αρδευτικά έργα αλλά όπως μου είπανε αν υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης κάτι το οποία καθιστά όλη σχεδόν την Κορινθία ΓΥΠ.

Υπάρχει μόνο ένα προσχέδιο ΓΠΣ το οποίο κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει μετά από ενστάσεις κλπ.

Γενικώς έχω την εντύπωση ότι χαρακτηρίζουν με περισσή ευκολία τα οικόπεδα ΓΥΠ καθώς δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια.

Δεν έχω καταλάβει τι διαφορά κάνει στην περίπτωση μου αν είναι κατά κανόνα η κατά παρεκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο, και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται η ΓΥΠ?

Το ερώτημα είναι: το γεγονός ότι το οικόπεδο είναι εντός ζώνης οικισμού μπορεί να με βοηθήσει να απαλλαγώ από τον χαρακτηρισμό ως ΓΥΠ???

 

Μία αχτίδα φωτός είναι ότι άκουσα ότι θα παγώσουν την διάταξη ΓΥΠ (από Σκανδαλίδη νομίζω, στην ρύθμιση με τα αυθαίρετα) μέχρι να συνταχθούν οριστικοί πίνακες, το οποίο μάλλον σημαίνει ότι παγώνει γενικώς η διάταξη.

Ξέρετε κάτι για αυτό?

 

Γενικώς η κατάσταση απαξιώνει περιουσίες και σχέδια σε περίοδο τρελλής ύφεσης.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς η κατάσταση απαξιώνει περιουσίες και σχέδια σε περίοδο τρελλής ύφεσης.

 

Δεν εισαι η μοναδικη περιπτωση....

Το εχω πει πολλακις...

Οι νατουρες, οι ΓΓΥΠ κτλ ΔΕΝ χωρανε αυτη την περιοδο..

Που ειναι το ΤΕΕ και οι λοιπες δυναμεις να θεσουν το θεμα αυτο υπο συζητηση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.