Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποσταθμός ΔΕΗ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

Ιδιοκτησία εντός οικισμού, έχει εντός ορίων της στύλο (διπλό) ΔΕΗ ο οποίος έχει και δυο κουτιά όπου έχει γραφτεί με μαρκαδόρο: ΥΣ1, το οποίο λογικά σημαίνει υποσταθμός 1.

(επισυνάπτω και φωτο)

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Στα τοπογραφικά βεβαιώνουμε οτι δεν περνάει γραμμή υψηλής τάσης κτλ.., πως ξέρω εγώ ποια είναι η γραμμή υψηλής τάσης και ποια όχι?

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι ισχύει? Με επηρεάζει στην αρτιότητα ή σε οτιδήποτε άλλο?

Αν όντως αυτό το πράγμα είναι υποσταθμός γνωρίζει κανείς αν μπορώ να ζητήσω μεταφορά??

 

Ευχαριστώ εκ τοων προτέρων για τις απαντήσεις σας.

post-2108-131887275984_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι κολώνες αυτές μεταφέρουν την μέση (τα τρια καλώδια παράλληλα με το επίπεδο του έδαφους) και τη χαμηλή τάση (τα 4 καλώδια κάθετα στο επίπεδο του εδάφους).

Υψηλή τάση και υπερυψηλή τάση μεταφέρουν οι πυλώνες.

 

Τα παραπάνω,μου τα ανέλυσε,μιας και δε τα γνώριζα, εργολάβος που ανέλαβε την εκτέλεση ενός έργου ΔΕΗ (υπογειοποίηση γραμμής μέσης τάσης) ,οπου "κατέβασε" τα καλώδια αυτά (τα 3) και αφαίρεσε,πρόσθεσε επίγειους μετασχηματιστές, σαν αυτούς της φωτό σου.

Ενας ηλεκτ,μηχ, μπορεί να μας επιβεβαιώσει.

 

Κάνε όμως και την έρευνα σου,για τον φόβο των Ιουδαίων.

 

Δε θυμάμαι σε περίπτωση τοπογραφικού, να έχω συναντήσει κολώνα ΔΕΗ μέσα σε οικόπεδο,οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω για το θέμα της αρτιότητας (άποψη μου είναι πως δεν παίζει ρόλο, εφόσον μεταφέρει μέση,χαμηλή τάση.Στους πυλώνες το αναφέρουμε,μιας και υπάρχει δουλεία εκατέρωθεν του άξονα των).

 

Επίσης πρέπει ο ιδιοκτήτης με επισυναπτόμενο το τοπογραφικό να κάνει αίτηση μεταφοράς της απο το οικόπεδο του έξω. (Εδώ η κατάσταση είναι λιγο μπερδεμένη για το ποιός επωμίζεται το κόστος).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το θέμα είναι οτι παίρνω την τοπική ΔΕΗ και απλά δεν το σηκώνει κανείς, στην Αθήνα που μίλησα μου είπαν οτι δεν μπορούν να με βοηθήσουν και πρέπει να μιλήσω με το τοπικό.

 

Επίσης,

 

ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος κατά πόσο ακτινοβολεί μία εγκατάσταση σαν αυτή που επισυνάπτω στην φωτο.

 

Οι κολώνες αυτές μεταφέρουν την μέση (τα τρια καλώδια παράλληλα με το επίπεδο του έδαφους) και τη χαμηλή τάση (τα 4 καλώδια κάθετα στο επίπεδο του εδάφους).

Έχει επίγειους μετασχηματιστές. (υποσταθμός)

 

Ήθελα να μάθω αν είναι "επικίνδυνο" να έχεις κάτι τέτοιο μέσα στο οικόπεδό σου και σε απόσταση 5 εως 10μ από το σπίτι σου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

H τοπική ΔΕΗ ειναι η πλεόν αρμόδια να απαντησει στις απορίες σου.

 

Αμυδρά θυμαμαι από άλλο θεμα εδώ μέσα, πως η κολώνες μετακινούνται, ειδικά αν επηρεάζει το χτίσιμο. Αμυδρά και με επιφύλαξη, αναφορικα ε το κόστος, αν απλά ο ιδιοκτήτης δεν την γουστάρει, το κόστος το πληρώνει ο ίδιος. Αν η κολώνα εμποδίζει το χτίσιμο, το κόστος το πληρώνει η ΔΕΗ.

 

Αναφορικά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ειναι μεση και χαμηλή τάση (20kV και 400V). Περισσότερο λοιπόν σε ενδιαφέρει το μαγνητικό πεδίο. Ασφαλή συμπεράσματα δεν υπάρχουν, Ειναι κάτω από τα θεσμοθετημένα ορια βεβαια. Καλό βεβαια θα ηταννα μην ειναι εκεί. Ωστωσο, μεσα στις πόλεις εχουμε πήξει με αυτές τις γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.