GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2011 Συναδελφοι οικόπεδο εντός εγκεκριμένου ρυμ. σχεδίου συνορεύει με δημοτική έκταση (Εδημ.εκτ.>250.00 τμ) αλλά με "λιγο" περίεργο σχήμα. Αρτιότητα στην περιοχή είναι τα 250.00 τμ. Η απάντηση της πολέδομίας στον πελάτη που πήγε για προσκύρωση ήταν "σαφώς" αρνητική. Μαλιστα του είπαν ότι απαιτείται πραξης τακτοποίησης και αναλογισμού (όσο αφορά το σχήμα της δημ. εκτασης) Όμως συνάδελφος, μου ανέφερε ότι επειδή η δημοτική έκταση δεν προήλθε από κάποιο δημοτικό οικόπεδο ή αγρό και βρισκόταν σε κοινη χρήση (στον παλιό χάρτη της διανομής είναι μια λωρίδα μεγαλύτερου χερσολίβαδου) μπορεί να γίνει η προσκύρωση. Καμιά παρόμοια περίπτωση;
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2011 Προσκύρωση γίνεται σε εκτάσεις που δεν μπορούν να τακτοποιηθούν και να καταστούν άρτιες και οικοδομήσιμες. Αν λόγω του σχήματος της Δημοτικής έκτασης δεν μπορεί να εγγραφεί σε αυτή κτήριο με τα απαιτούμενα γεωμετρικά μεγέθη, τότε απαιτείται τακτοποίησή της με τις όμορες.
GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 ΟΚ γι' αυτο που λες. Παίζει ρόλο η προέλευση της δημοτικής έκτασης; Βρισκόταν χρόνια σε κοινή χρήση.
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2011 Όχι. Εκ των πραγμάτων οι περισσότερες Δημοτικές εκτάσεις είναι σε κοινή χρήση. Σημασία έχει η χρήση της βάσει του εγκ. ρυμοτομικού σχεδίου. Η εκποίηση Δημοτικών εκτάσεων γίνεται υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα