Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

.... γιατι ο ελεγχος στατικων θα γινει με τα καινουργια δεδομενα και δε θα περασει το κτιριο και τηα χρειαστει και αδεια για ενισχυση στατικων...και αν συνυπολογισουμε και το κοστος ακτινογραφιων δειγματων μπετου η αδεια θα παει στο θεο..

...

...

 

Τώρα βάζεις πολλούς παράγοντες στο θέμα σου οπότε θα τα δεις μόνος σου αναλυτικά.

Σε σχέση μ αυτό όμως δες το με προσοχή.

Ενδεικτικά σου επισημαίνω να ελέγξεις με τον συνεργαζόμενο μαζί σου για τα στατικά.

Αν κατ αρχήν έχει πρόβλεψη ορόφου η υπάρχουσα άδεια. Αν έχει τότε πάει με τους νέους κανονισμούς η προσθήκη και δεν υπάρχει υποχρέωση ελεγχου του υπάρχοντος εφόσον δεν αλλάξεις στην προσθήκη την θέση από καμία κολώνα κλπ.

Φυσικά αυτό είναι πατέντα της Ελλάδας διότι η πραγματική συμπεριφορά του φορέα του κτιρίου δεν θα εξαρτηθεί από το πότε είχε βγει η αρχική μελέτη, αλλά είναι μεγάλο ζήτημα συζήτησης και ξεφεύγουμε.

Επίσης στην αλλαγή χρήσης του ισογείου σε κατάστημα που θα αλλάξουν τα κινητά φορτία από 200 σε 500 αν δεν έχει υπόγειο από κάτω του το ισόγειο δεν θα απαιτηθεί επανέλεγχος διότι δεν επηρεάζεται στην τελική.

 

Τώρα ανεξάρτητα όλων αυτών αν πρέπει να γίνουν έλεγχοι επάρκειας και δείγματα (κι αυτό ανεξάρτητα κανονισμών και πολεοδομιών) ας πάει το κοστολόγιο και στον Θεό.

Για το καλό τους θα είναι να μη τον συναντήσουν σύντομα αν παραστεί ανάγκη.

 

 

 

υ.γ.

1- Και η συνένωση των διαμερισμάτων αν καθαιρέσεις περισσότερο από 10% (αν θυμάμαι καλά) από τους τοίχους πληρώσεως πάλι θα έχεις επανέλεγχο.

2- Γενικά μια καλή συνεργασία εκ των προτέρων με τον ΠΜ σου θα αποτρέψει πολλές κακοτοπιές.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ didonis ησουν πολυ κατατοπιστικος..βοηθησες αρκετα. βεβαια ειναι ενα προβλημα που εχει πολλεσ λυσεις και πρεπει να παει δυστυχως βαση κοστολογιου μιασ και οι ιδιοκτητες δεν εχουν χρηματα...βεβαια αυτο λενε παντα αλλα εγω πρεπει να το παρω σαν προυποθεση. επισης απο τη στιγμη που εχει χαθει ο φακελοσ δυστυχωσ εχουν χαθει και τα στατικα και ουτε ο ιδιοκτητης εχει παλια σχεδια. οποτε δε μπορω να ξερω αν εχει προβλεψη για οροφο .το μονο που ξερω ειναι οτι σε μια αδεια φαινεται στον τριτο πισψ στο στατιστικο της αδειασ και η αποληξη κλιμακοστασιου αλλα απο οσο ξερω αυτο δεν πιανει σαν διακαιολογια για να στηριξω οτι ειχε προβλεψη οροφου. επισησ δεν υπαρχει υπογειο και το δυστυχημα ειναι οτι το κτιριο ειναι διπλα στη παραλια . σαν μηχανικος οφειλω να κανω σωστα τη δουλεια μου αλλα δεν βρισκω κανεναν απο τουσ πολιτικους μηχανικους που εχω να υπογραψει για τη στατικη επαρκεια. οποτε μαλλον η νομιμοποιηση με τα αυθαιρετα φανταζει ιδανικο. ετσι νομιζω οτι το κοστος θα μειωθει και επισης θα το θεωρησουμε και σαν δεδομενο στην αναθεωρηση για αλλαγη διαρρυθμισης αφου φανταζομαι οτι οπωσ με το νομο περι ημιυπαιθριων θα βαλουν τον ιδιοκτητη να παρει την ευθυνη του αυθαιρετου. παντως ευχαριστω ολους για την συνεργασια και τις συμβουλες με κανατε φανατικο του site και υπαρχουν ακομα μηχανικοι που ενδιαφερονται να βοηθησουν νεουσ μηχανικουσ. και παλι ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.