APIASTOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Αρα εγω θα γράψω πάνω στην Α.Π.Υ. το ποσό της παρακράτησης; Θα με πληρώσουν το ποσόν μειωμένο κατά την παρακράτηση ή όλο το ποσόν;
RTouris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Θα γράψεις πάνω στην Α.Π.Υ το πλήρες ποσό μαζί με το Φ.Π.Α και θα κάνεις επεξήγηση κάτω χαμηλά Φ.Π.Α 19% τόσο και παρ. φόρου 20% τόσο...απλά μην ξεχάσεις να ζητήσεις το φύλλο αναφοράς παρακρατηθέντων φόρων από το πρόσωπο όταν με το καλό υποβάλεις την φορολογική σου δήλωση...Τα χρήματα που θα εισπράξεις θα είναι μαζί με το Φ.Π.Α, μείον το 20%
APIASTOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2008 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Oblis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Πάνω στο ίδιο θέμα... Αν έχω κόψει 40 τιμολόγια σε ιδιώτες και εταιρείες πρέπει στο τέλος της περιόδου να κάνω τουρνέ να μαζεύω λεφτά (βεβαιώσεις)? Πως θα είμαι σίγουρος ότι θα μου δώσουν την βεβαίωση? Ένας ιδιώτης που θα βρει να μου βγάλει βεβαίωση? Δεν είναι καλύτερα να παίρνω εγώ το ποσό και να το πληρώνω μόνος μου ? Μετά στο τέλος πως θα πάρω τα λεφτά πίσω? Αυτό το θέμα είναι πολύ μπέρδεμα.
maria76 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δυστυχώς έτσι όπως είναι το σύστημα όταν κόβεις αποδείξεις σε εταιρείες θα πρέπει κάθε Φεβρουάριο-Μάρτιο να τους ζητάς τη βεβαίωση αν δεν σου τη στείλουν από μόνοι τους. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με καμιά εταιρεία στο να μου δώσει βεβαίωση, αλλά είχαμε καλές σχέσεις. Σε περίπτωση προβλήματος είναι δύσκολο να βρεις το δίκιο σου. Όταν είχα ρωτήσει στην εφορία τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση, μου είχαν πει ότι φορολογείσαι σαν να μην σου είχε γίνει η παρακράτηση και τους πας στα δικαστήρια. Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να σου κάνουν την παρακράτηση 20%, αν όμως βρεθεί κάποια εταιρεία που δεν σου πει τίποτα για παρακράτηση (πχ γιατί δεν το γνωρίζουν) σε συμφέρει να πάρεις όλα τα χρήματα και να πληρώσεις το φόρο που σου αναλογεί εσύ. Για τους ιδιώτες δεν γνωρίζω αν πρέπει κι αυτοί να κάνουν παρακράτηση. Αν γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος του forum ας μας διαφωτίσει. Τα χρήματα τα παίρνεις πίσω αφού εξαθαριστεί η φορολογική σου δήλωση και υπολογιστεί η επιστροφή του φόρου. Αν έχεις πάνω από 1500 ευρώ επιστροφή γίνεται και δεύτερος έλεγχος και τα χρήματα τα παίρνεις πίσω από Ιούνιο έως Νοέμβριο του επόμενου έτους.
APIASTOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Πρέπει λοιπόν αν δεν μας κάνουν παρακράτηση, και μας δίνουν όλα τα λεφτά στο χέρι, να κάνουμε εμείς την απόδοση της παρακράτησης στην εφορία την χρονική στιγμή που πρέπει ή κρατάμε τα χρήματα;
myri Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Για τους ιδιώτες δεν γνωρίζω αν πρέπει κι αυτοί να κάνουν παρακράτηση. Αν γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος του forum ας μας διαφωτίσει. Οι ιδιώτες δεν παρακρατούν τίποτε.
Yorgos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Πάνω στο ίδιο θέμα...Αν έχω κόψει 40 τιμολόγια σε ιδιώτες και εταιρείες πρέπει στο τέλος της περιόδου να κάνω τουρνέ να μαζεύω λεφτά (βεβαιώσεις)? Πως θα είμαι σίγουρος ότι θα μου δώσουν την βεβαίωση? Όπως είπε και η myri ο ιδιώτης δεν κάνει παρακράτηση. άρα εισπράττουμε το σύνολο του ποσού. Κατά τα λοιπά, ναι OBlis θα πρέπει να κάνεις τουρνέ, όπως τo λες. Εγώ πέρυσι είχα να πάρω βεβαίωση από δύο επιτηδευματίες και μου έβγαλαν την ψυχή. Τη μία ο λογιστής δεν είχε ετοιμάσει ακόμα τη βεβαίωση, την άλλη την είχε ετοιμάσει αλλά δεν είχε περάσει από το γραφείο τους να την αφήσει, ο ένας μάλιστα είχε χάσει και την απόδειξη που του είχα κόψει. Αλλά το πιο εκνευριστικό είναι όταν σου λένε "Τί βιάζεσαι; Έχεις ακόμα δέκα μέρες (εννοούν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων)!". Λες και όλες οι δουλειές πρέπει να αφήνονται για την τελευταία στιγμή.
myri Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2008 Και εμένα μου την έδωσαν 1 μέρα πριν λήξει η προθεσμία υποβολής της δήλωσής μου!!!! Γενικά το να εξαρτόμαστε από κάποιον άλλο χωρίς λόγο είναι πολύ ενοχλητικό!!!!
spy1551 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2008 Erling , ΦΕΜ προκαταβάλεις πάντα όταν κόβεις απόδειξη παροχής υπηρεσιών , η οποία είναι θεωρημένη.Ισως για ιδιώτες , σε κάποιες περιπτώσεις , να μπορείς να κόψεις απόδειξη είσπραξης που είναι αθεώρητη και δεν έχει Φ.Π.Α. Είναι το μπλοκ που δεν έχει ΦΠΑ.Αλλά δεν είμαι σίγουρος πότε μπορείς να το κάνεις.Προσωπική συμβουλή απέφυγε το για μεγάλα ποσά ή ρώτα στην εφορία πότε μπορείς να το κάνεις .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα