Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτάσεις για αναδιοργάνωση του κλάδου και κατά της λαθρεγκατάστασης - όχι συζητήσεις


vasilis-foss

Recommended Posts

Αν και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τον κλάδο ων εγκαταστάσεων η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αποφυγή της λαθρεεγκατάστασής για λόγους ασφαλείας περισσότερο αλλά προφανώς διαφωνώ με κάποιες "ριζοσπαστικές" λύσεις όπως αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Κατά την γνώμη το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι μια εγκατάσταση δεν επιθεωρείτε. Από τους 30 ηλεκτρολόγους που θα δουλέψουν σε μια εγκατάσταση στα 30 χρόνια που υπολογίζεται να ζήσει μόνο ο πρώτος υπογράφει επίσημα.

Από εκεί και πέρα δεν ελέγχεται τίποτα.

 

Η πρόταση μου λοιπόν θα ήταν να θεσπιζόταν κάποιο είδους περιοδική επιθεώρησης της εγκατάστασης πχ κάθε 5 χρόνια και να αναλαμβάνει την ευθύνη ο εγκαταστάτης που έχει υπογράψει για την επιθεώρηση αυτή.

 

Στην επιθεώρηση αυτή μπορούν να ελέγχονται (με τον κατάλληλο εξοπλισμό φυσικά ) το πόσο υποβαθμισμένη είναι η λειτουργία του υλικού και τον καλωδίων και να απαιτούνται οι κατάλληλες επισκευές κάτι σαν το ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η λύση του προβλήματος είναι απλή .Να καταστεί υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης από το πιό μικρό μέχρι το μεγαλύτερο έργο .Αυτό φυσικά δεν το θέλουν οι ίδιοι οι ηλεκτρολόγοι γιατί θα φορολογηθούν υπερβολικά με βάση το ισχύον φορολογικό σύστημα .

Αν όμως η απόδειξη εκπίπτει 100% από το φορολογητέο εισόδημα όλοι οι ιδιώτες θα την ήθελαν και όλοι ηλεκτρολόγοι θα την έκοβαν .Οι λαθρεγκαταστάτες θα έσβηναν την επόμενη ημέρα γιατί ποιός θα τους κάλυπτε για να φορολογηθεί ο ίδιος ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έλυνε κάτι αυτό απλά θα έβαζε πιο πολλά λεφτά στην τσέπη αυτουνού που υπογράφει. Η εφορία απλά θα πληρωνόταν από τον λαθρεγκαταστάτη με ένα καπέλο

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα της λαθρεγκατάστασης λύθηκε (καθώς και αλλά) με το νόμο 3982 με ΦΕΚ Α 143-17.06.2011

Εάν οι συντονιστές κρίνουν ότι μπορεί να ανέβει στα αρχεία, μπορούν να το κάνουν

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα της λαθροεγκαταστασης δεν λυνεται με ενα ΦΕΚ συναδελφε απο την στιγμη που στην Ελλαδα δεν εφαρμοζονται οι νομοι

Link to comment
Share on other sites

.... στην Ελλαδα δεν εφαρμοζονται οι νομοι

 

Το νόμο δεν θα τον εφαρμόσει το κράτος και μην περιμένουμε κάτι τέτοιο, αλλά εμείς οι ίδιοι. Εάν, αυτό το νόμο τον παντρέψεις με τη ΝΕΑ ΥΔΕ τότε θα δεις ότι απορρέουν αρκετά σημαντικά πράγματα και τα οποία απλοποιούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό που κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί από συνάδελφο κατά συναδέλφου γατί του ‘’έφαγε’’ δουλεία και από πελάτη σε συνάδελφο γιατί δεν θέλει να τον πληρώσει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παρολο που το θεμα αυτο ειναι πολυ σημαντικο για ολους μας, αλλα και ολους τους κλαδους [τεχνικους και μη] τουλαχιστον των ελευθερων επαγγελματιων, δε βλεπω και πολυ κουβεντα εδω οσον αφορα το δικο μας...

 

Για να αλλαξει κατι, θελει ριζοσπαστικη ιδεα και προταση, οπως η μη πωληση πρωτογενους ηλεκτρολογικου υλικου σε μη εγγεγραμενο μελος επισημου σωματειου, παρα μονο με επιδειξη αριθμου μητρωου συνδεσμου, και αν το παμε και βαθυτερα να ειναι και ελευθερος επαγγελματιας.

Στο εξωτερικο ,εχω την εντυπωση, οτι σε καποιες χωρες συμβαινει.

Με αυτο το τροπο, αν ο λαθρεγκαταστατης ΔΕ μπορει να αγορασει, πως θα κανει τη δουλεια??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.