Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως καθορίζονται τα όρια ενός αγροτεμαχίου


sigma

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Να ρωτήσω κάτι απλό?? (κατά τη γνώμη μου)

Πως καθορίζονται τα όρια ενός αγροτεμαχίου??

Όταν ο ένας τραβαει περίφραξη 20 πόντων από την άσφαλτο και ο άλλος μισό μέτρο και??

 

Τι γίνεται? Είναι τόσο αόριστα τα σύνορα? (με τον δρόμο)

 

Ευχαριστώ

 

Υ.Σ να με συγχωρούν οι διαχειριστές αν τέθηκε το ερώτημα και δεν το είδα

Link to comment
Share on other sites

Γενικά γίνεται το ...έλα να δεις..!

Το πρόβλημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν εκεί που καρφώνονται οι πάσσαλοι του φράχτη το έδαφος είναι βραχώδες, τότε αναγκαστικά τους τοποθετείς ''λίγο'' πάρα πέρα, δηλαδή μετά τον βράχο, αν σου κάτσει δε και ο βράχος βρίσκεται μεταξύ δύο ή τριών διαφορετικών διοικητικών κτηματικών ορίων περιοχών, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ενδοδημοτική διένεξη των όμορων δημοτικών διαμερισμάτων του οικείου Δήμου ή των διαφορετικών Δήμων αναλόγως της περίπτωσης. Με άλλα λόγια...γίνεται το.. άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση,

 

Δηλαδή SIRADRAB λες ότι όπως του καπνίσει του καθένα θέτει τα όρια σε σχέση με τον δρόμο.

 

Μήπως όμως στον συγκεκριμένο δρόμο (περιοχή) δεν έχουν φτιάξει ακόμα πλάνο για διαπλάτυνση του δρόμου και κάποιοι τρέχουν να προλάβουν??

 

Δεν ξέρω τα λέω απλά και πολύ καχύποπτα.

Αύριο θα ανεβάσω και φωτο για να γίνω πιο κατανοητός.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τις περισσότερες φορές αυτοί οι αγροτικοί δρόμοι είναι άτυποι, δεν έχουν δηλαδή νομική υπόσταση. 'Εχουν διανοιχτεί με την σιωπηρή συναίνεση των όμορων ιδιοκτητών. Για να γίνουν δρόμοι σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να ενσωματωθούν από ένα σχέδιο πόλης που θα επεκταθεί ή δικαστικά μέσω της κοινοχρηστίας. 'Εως τότε απλά τους βλέπουμε, τους περπατάμε, αλλά δεν υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε sigma.

 

Τα πράγματα είναι εύκολα, όταν υπάρχει διανομή αγροτεμαχίων, ο λεγόμενος κλήρος απο Υπ. Γεωργίας.

Εκεί λοιπόν,οριοθετείται ο αγροτικός δρόμος, όπου αναλόγως τη διανομή μπορεί να έχει διάφορα πλάτη (συνήθως 2.5μ) και όλα παίρνουν το "δρόμο" τους.

Φυσικά κι εκεί αναλόγως το ποιόν του τοπογράφου μπορεί ο δρόμος να "παίζει" λίγο ή σε περιπτώσεις επι περιπτώσεων περισσότερο.

Οπότε καταλαβαίνεις,πως όταν νομικά οι αγροτικοί δρόμοι έχουν υπόσταση, διανοίγονται και τα πράγματα είναι ευκολότερα για την οριοθέτηση, μιάς και δεν τίθεται αμφισβήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει 'τραβηχτεί' πιο μέσα, εν γνώση του, αφήνοντας μεγαλύτερο δρόμο. Ο γενικός κανόνας όμως είναι αυτός που είπε ο παραπάνω συνάδελφος Kane. Δηλαδή υπάρχει Διανομή και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τα όρια των κλήρων υπολογίζονται βάσει οροσήμων και αποστάσεων. Το πρόβλημα είναι πως επειδή οι διανομές συνήθως γίνανε το '30, οι ακρίβειες που είχαν τότε στις μετρήσεις (ή και η όρεξη του εκάστοτε υπαλλήλου) δεν ήταν ότι καλύτερο με αποτέλεσμα ο συνδυασμός οροσήμων και αποστάσεων να 'κλωτσάει'. Δηλαδή άλλα αποτελέσματα θα πάρεις ξεκινώντας από ενα ορόσημο, διαφορετικά αν ξεκινήσεις από άλλο. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη συρραφή 2 αγροκτημάτων έαν δε χωρίζονται με ρέμα ή δρόμο για να 'απορροφήσουν΄το σφάλμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε pseirak, ειδικά το 2ο που ανέφερες περί συρραφής αγροκτημάτων, είναι ό,τι χειρότερο.

Οι επικαλύψεις αποτελούν σύνηθες πρόβλημα κι άντε να εξηγήσεις στους αγρότες τι γίνεται...

Για τα ορόσημα δε, το να ανακαλύψει κανείς ποιά κλωτσάνε και να τα βγάλει εκτός είναι κάτι που γίνεται με πολύ δουλειά, την οποία όμως δεν την κάνουν όλοι οι συνάδελφοι δυστυχώς για το χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

Οι περιπτώσεις των κληροτεμαχίων ου προέρχονται από διανομές του τέως Υπ. Γεωργίας είναι ελάχιστες, συγκρινόμενες με το σύνολο των αγροτεμαχίων που έχουν δημιουργηθεί στον ελλαδικό χώρο και ειδικότερα μετά από παράνομη κατάτμηση, με τη διάνοιξη των λεγόμενων "αγροτικών" δρόμων.

 

Είναι προφανές ότι η εύστοχη ερώτηση του sigma δεν αναφέρεται σε αγροτεμάχια διανομών αλλά στην πλειοψηφία των "αγροτικών" δρόμων που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν παράνομες κατατμήσεις. Αυτό που ακούγεται διαφορετικό, όμως, είναι ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, που έχει στο μυαλό του, είναι ασφαλτοστρωμένος !!!

 

Πέρα, όμως, από την ανάλυση του θέματος, στην πλειοψηφία των "αγροτικών" δρόμων, που δεν έχουν διανοιχθεί με απαλλοτρίωση, οπότε τα όριά τους είναι σαφή, κάθε ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου τοποθετεί, συνήθως, το όριο του προσώπου με κριτήρια που τον εξυπηρετούν, ειδικότερα στις περιπτώσεις που είναι ο πρώτος που περιφράσσει στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.