Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα Οικοδομή & Αποθηκευτικός χώρος


sakistsalikis

Recommended Posts

Σκοπεύω να φτιάξω μια διόροφη οικοδομή με 100 τ.μ. τον κάθε όροφο (σε οικισμο, μέγιστο ύψος 7,5 μ.). Το ισόγειο θα ειναι περιπου 30-40 cm πανω απ το έδαφος. Προβληματίζομαι σχετικά με την εύρεση αποθηκευτικού χώρου.

Οι σκέψεις που εχω κανει ειναι:

Η μια λύση ειναι το υπόγειο, όμως επειδή 100 τετρταγωνικα αποθήκες ειναι υπερβολικές σκεφτηκα γυρω στα 40 τετραγωνικα (20 το καθε διαμερισμα). Σε μια τετοια περιπτωση προφανώς μπορω να εχω το μισο ισόγειο στα +30cm και το υπόλοιπο στα +1,5m (απο κάτω υπόγειο). Τί γινεται όμως με το κόστος. Μου ειπαν οτι μια τέτοια κατασκευη θα κοστίσει σχεδόν όσο θα κοστίσει αν φτιάξω ολοκληρο υπόγειο (100τ.μ.).

Αλλη λύση είναι να φτιάξω πάρκιν υπέργειο για το αυτοκίνητο με συμβολαιογραφικη πράξη και να το χρησιμοποιώ ως αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση χανω κάλυψη στο οικόπεδο βέβαια.

 

Ποιά λύση θεωρείται ως καλύτερη; 2 παρκιν των 20τ.μ. (για αποθήκες) ή υπόγειο 40 τ.μ. οπως το περιεγραψα παραπανω (υψος 2,5μετρα, απο -1μ εως +1,5μ με το ισόγειο σε 2 επίπεδα +30cm και +1,5cm);

μπορώ και στις 2 περιπτώσεις να επικοινωνω με την αποθήκη χωρις να βγαίνω στο χωράφι (εσωτερικοι διάδρομοι και σκάλες);

 

Ποιά η πιο φθηνή λύση;

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.