Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ πάνω από 20%!!


george_RES

Recommended Posts

Ειναι γεγονος οτι η Γερμανια ειναι πρωτοπορος στις ΑΠΕ, οχι μονο σαν εγκαταστασεις, αλλα και σε επιπεδο σχεδιασμου διεισδυσης ΑΠΕ σε εθνικο επιπεδο. Οι εταιρειες δουλευουν σε διαφορετικους ρυθμους, χωρις να εχουν στο μυαλο τους μοναχα τις "αρπαχτες". Για αυτο τον λογο υπαρχει κ σοβαρη "πρασινη" αναπτυξη.

 

Η Γερμανια το ετος 2011 καταφερε κ ξεπερασε το 20% ηλεκτροπαραγωγης απο ΑΠΕ, 9 χρονια προτου ερθει η ημερομηνια του 2020, που θα γινει η σουμα για ολα τα κρατη που υποστηριζουν το πρωτοκολλο του Κυοτο.

 

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=49882

 

Ισως τελικα σαν κρατος θα επρεπε να παραδειγματιστουμε και να παρουμε σοβαρα. Η λυση δεν ειναι να βγαζουμε νομους σαν κρατος, και σαν επαγγελματιες να αναζητουμε το γρηγορο κερδος. Οι λυσεις που μας δινει η τεχνολογια για την επιτευξη των στοχων ειναι πολλες κ εαν γινουν με σωστους συνδυασμους τοτε θα γινουμε επιτελους μια σοβαρη κ αναπτυσομενη χωρα

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα το θεμα με τις ΑΠΕ, και πρωτιστως στα αιολικα υπαρχει προβλημα με την στοχαστικοτητα του ανεμου και την εκμεταλλευση παραγωγης κυριως απο τις βραδυνες ωρες οπου κ η καταναλωση σε σχεση με την παραγωμενη ενεργεια ειναι πολυ μικρη.

Ομως τα τελευταια χρονια οι Γερμανοι εχουν ξεκινησει και στρεφονται σε σχεδιασμο του ηλεκτρικου τους δικτυου εντελως διαφορετικο απο οτι εχουμε συνηθισει.

Αρχικα σαν κυρια σκεψη τους ειναι η αναπτυξη distributed generation networks (που δινουν πλεονεκτημα σε ενεργεια απο ΑΠΕ) επισης εχουν κανει κ πολλες μεγαλες βελτιωσεις στην δημιουργια κ αναπτυξη εργων αποθηκευσης, τα οποια θα μπορεσουν να τους εξασφαλισουν την απαραιτητη υποδομη ωστε το ηλεκτρικο τους δικτυο να μπορει να αππορροφα μεγαλυτερα ποσα ενεργειας απο ΑΠΕ. Οταν αναφερομαι σε συστηματα αποθηκευσης, δεν εννοω μπαταριες, αλλα μεγαλα συστηματα αποθηκευσης οπως αναστρεψιμα υδροηλεκτρικα, CAES, στροφαλους, SMES κτλ.

Σε οτι επιλογες και να γινουν προβληματα θα εμφανιζονται, το βασικοτερο ειναι ομως οτι υπαρχει η διαθεση για να δωθουν λυσεις.

 

Οσο αφορα το οικονομικο κομματι που αναφερει το αρθρο που παραθετει συναδελφος lightname, θα διαφωνησω τα "υβριδικα" συστηματα ΑΠΕ και ΑΠΕ με storage, ειναι οικονομικοτερα, με καλυτερη λειτουργια και αυξημενο χρονο ζωης, συμφωνα με τις τελευταιες επιστημονικες δημοσιευσεις πανω σε θεματα διαχειρισης ενεργειας απο διαφορες μορφες ενεργειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.