bou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Ο τύπος υπολογισμού αναφέρει σαφώς "τετραγωνικά Υ.Δ. * Τ.Ζ *15%*επιλεγμένοι συντελεστές" Άρα στήν υπέρβαση ύψους πιστεύω ότι βάζουμε το εμβαδόν των επιφανειών υπεράνω του επιτρεπομένου ύψους. Τα εκ. λαμβάνονται υπόψιν μόνο για την επιλογή του < ή > 20%. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για την υπέρβαση αποστάσεων, Δ, κ.λ.π. Κατά την υπέρβαση καλύψεως πόσες φορές υπολογίζεται. Στο διάγραμμα κάλυψης υπολογίζεται η επιφάνειά της μία φορά ανεξάρτητα από τα υπάρχοντα επίπεδα, όροφοι. Έστω λοιπόν ότι υπάρχει υπέσβαση κάλυψης 1 τ.μ. σε δεκαόροφο κτίριο. Θα πληρωθεί μία φορά κατόπιν αιτήσεως διαχειριστού και επιμερισμό του προστίμου κατα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή θα πρέπει να πληρωθεί δέκα φορές μία από κάθε όροφο? Τι συμβαίνει επίσης στήν περίπτωση υπέρβασης υποχρεωτικής αποστάσεως, μία φορά ή επί τον αριθμό των ορόφων βάση τετραγωνικών και πάλι.
ssouanis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Άρα στήν υπέρβαση ύψους πιστεύω ότι βάζουμε το εμβαδόν των επιφανειών υπεράνω του επιτρεπομένου ύψους. Τα εκ. λαμβάνονται υπόψιν μόνο για την επιλογή του < ή > 20%. Λογικά υπέρβαση ύψους έχουμε σε όλη την επιφάνεια του κτίσματος. Δλδ άμα έχει τσιμπήσει κάποιος 50εκ σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών θα του βγει ένα πρόστιμο σαν να έκανε έναν αυθαίρετο όροφο με τα ίδια τετραγωνικά; Δε νομίζω. Πιο λογικό μου έρχεται να υπάρξει ένας τύπος όπου ο αυθαίρετος όγκος να ανάγεται σε επιφάνεια. Μπορεί να βγει κάποια διευκρινιστική που να ανάγει την υπέρβαση ύψους σε μ^2. Δλδ για κάτοψη 100 και ύψος 7,5 (βάσει άδειας) έχεις ένα όγκο 750μ3 Άμα κάνεις υπέρβαση ύψους 1,50 έχεις όγκο 900μ3. Πόσα τετραγωνικά κάτοψης χρειάζεσαι με ύψος 7,50 για να έχεις όγκο 900μ3; 120μ2, άρα βάζεις στον τύπο το 20μ2x1.20xT.Z.x0.15 και βγάζεις ένα λογικό πρόστιμο.
bou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Νομίζω και πάλι ότι άν υπάρχει π.χ. έστω και 0,01 μ. υπέρβαση ύψους υπολογίζεται όλη η επιφάνεια ώς Υ.Δ. γενικά, και όχι μόνο ώς πρός τον παρόντα νόμο. Είναι δηλαδή αυθαίρετη όλη η επιφάνεια ή οποία υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος σε όποιο σημείο και αν τέμνει τον υπόψιν όροφο. Άν δηλαδή η οροφή του ορόφου (και όχι το δάπεδο) υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος είναι αυθαίρετος όλος ο (υποκείμενος) όροφος (Σε τ.μ.). Καλό θα ήταν στήν ωραία εφαρμογή να μπεί και ο συντελεστής *0,80 για τον υπολογισμό της έκπτωσης 20% εφάπαξ καταβολής Α.24 παρ.8β.
civilman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Σε περίπτωση μικρής ιδιωτικής εκκλησίας (επιφάνειας) 15τμ σε οικόπεδο εντος σχεδίου πόλης, αυθαίρετη χωρις οικοδομική αδεια (ουτε από πολεοδομία ούτε από ναοδομία) ούτε ανήκει στην μητρόπολη προφανώς και εμπίπτει στις διατάξεις του νέου νόμου. Η απορία είναι αν εμπίπτει στο εδάφιο ββ) της παραγράφου 2 του άρθρου 24, δηλαδή αν θεωρείται κοινοφελούς χρήσης (από τη στιγμή που είναι ιδιωτική) οπότε και χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας και όχι έκθεση δομικής τρωτότητας.
armenopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Ξαναλέω ότι υπέρβαση υψους χωρίς υπέρβαση δόμησης είναι 500 ευρώ.
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Εγώ πάλι πιστεύω πως στην υπέρβαση ύψους αντί για τετραγωνικά θα βάζουμε τα εκατοστά στον τύπο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το αντίστοιχο κελί στο φύλλο υπολογισμού (απλά το ποσοστό <20% ή >20% θα αρκούσε...). ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ και bou θα προσθέσω στο πρόγραμμα τις υποδείξεις σας κάποια στιγμή αύριο που θα έχω χρόνο.
ssouanis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Στα πλαίσια αυτού που λέει ο συνάδελφος armenopoulos έχω τον εξής προβληματισμό: Άμα η υπέρβαση ύψους προκύπτει από τσίμπημα της κατασκευής προς τα πάνω (μεγαλύτερο απόλυτο υψόμετρο από αυτό της άδειας) τότε πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θα εφαρμοσθεί ο τύπος. Το πως είναι ένα ερώτημα. Τώρα άμα η "υπέρβαση" προκύψει από ξεμπάζωμα του περιβάλλοντα χώρου (δηλαδή το μέγιστο απόλυτο υψόμετρο της κατασκευής είναι αυτό που αναφέρει η άδεια), τότε έχοντας διαβάσει το νόμο καταλαβαίνω ότι θα πάει με τις "λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις", ήτοι 500€. Η παρανομία είναι η μη υλοποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Το γεγονός ότι αυτή η παρανομία έχει ως αποτέλεσμα να μετράμε περισσότερο ύψος εμφανούς ακινήτου είναι το επακόλουθο. Η παρανομία της μη υλοποίησης περιβάλλοντος χώρου δεν αναφέρεται πουθενά αλλού άρα πηγαίνει στις "λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις".
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Μην ξεχνας οτι το υψομετρο μετραται απο το διαμορφωμενο εδαφος.. Σε ξεμπαζωμα ποιο ειναι το διαμορφωμενο εδαφος??? Μηπως το ξεμπαζωμενο?? πχ σε εκτος σχεδιου 2οροφοι + υπογειο Αν εχει ξεμπαζωσει εχει ηδη υπερβει το μεγιστο επιτρεπομενο υψος κατα 1.5μ τουλαχιστον...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησα το απόλυτο υψόμετρο. Η παρανομία σου είναι ότι ΔΕΝ υλοποίησες το διαμορφωμένο. Το ότι μετράς παραπάνω είναι το επακόλουθο.
bou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2011 Το ότι μετράς παραπάνω είναι το επακόλουθο. Άρα έχεις υπέρβαση ύψους, που είναι και η βασική παράβαση και γι' αυτήν πληρώνεις το πρόστημο!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα