Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτου


Recommended Posts

Επειδή είναι ενιαίο ,δεν μπορείς να το δηλώσεις με αναλυτικό.Βάλε άμα θες ΥΔΒΧ τον ημιυπαίθριο και τον υπόλοιπο αγροτική αποθήκη.Μάλλον όμως κύριο χώρο και όχι βοηθητικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μανωλη η λεμπεση στην εισηγηση της αναφερει οτι για ημιυπαιθριους χωρις αδεια παμε με αναλυτικο. και για τις αγροτικες αποθηκες ως υδβχ. αλλα μαλλον το προβλημα ειναι οτι ειναι ενιαιο οπως λες και εσυ. ημιυπαιθριος νοειται μονος του?τοτε μηπως καλυτερα λεγεται ανοιχτος στεγασμενος χωρος? ημιυπαιθριος ειναι ενας χωρος που ειναι τμημα του κτιριου. ειναι λαθος η σκεψη μου?

Link to comment
Share on other sites

δεν βγαινει μικροτερο προστιμο με υδβχ. αρα το παω ετσι. μια αποθηκη αγροτικη και θα βγει προστιμο 5000 . αν ειναι δυνατον. αντε να το πεις στον πελατη τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έβαζα το κλειστό σαν ΥΔΒΧ και το ανοιχτό στην ΚΑΤ.13 (Ανοιχτό υπόστεγο) εκτός αν το ολόκληρο ΥΔΒΧ έβγαζε μικρότερο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα τη γνωμη σας για μια περιπτωση..στην οικοδομικη αδεια υπαρχει ημιυπογειο με 1,00μ. πανω απο το διαμορφωμενο εδαφος..ομως στην πραγματικοτητα εχει κατασκευαστει σαν ολοκληρο πανω απο το εδαφος δηλαδη σαν ισογειο..να το βαλω ολο σαν αυθαιρετο η απλα να δηλωσω το ξεμπαζωμα..?

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως αυτή η περίπτωση υπολογίζεται ως Υ.Δ.Β.Χ. με Υ.Υ. εκτός και αν η "αποκάλυψη" του ημιυπογείου είναι αποτέλεσμα της μη ολοκλήρωσης διαμορφώσεων στη μια πλευρά οπότε θα μπορούσε να είναι η μοναδική παράβαση το ξεμπάζωμα (κατηγορία 13)

Link to comment
Share on other sites

Έχω ξαναεκφράσει την διαφωνία μου (και ποιος χέσ...κε, θα μου πεις...;! ) σχετικά με τη χρήση του συντ ΒΧ για περιπτώσεις υπογείων που έχουν γίνει εντελώς ισόγειοι περιμετρικά λόγω της ΥΥ.

Θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ΥΔ ΚΧ με ΥΥ, ακριβώς όπως θα αντιμετωπίζαμε έναν επιπλέον υπέργειο όροφο, αφού και οι δύο περιπτώσεις δίνουν το ίδιο (δομικό) αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ως Κ.Χ. σκεφτομαι να το δηλωσω αφου ειναι κανονικο ισογειο απλα ετσι αναιρω τελειως το ημιυπογειο και φυσικα ανεβαινει κατα πολυ το προστιμο.

Edited by liakar
Link to comment
Share on other sites

Ο νομοθέτης ήθελε να δώσει δωράκι στις περιπτώσεις αυτές!!! Πρέπει να είναι καλοδεχούμενο από όλους! Μην είστε ....αγενείς!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.