man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Η τάβλα μπαίνει τώρα πια σε εμφανή κολώνες ή μπαλκόνια (στα τελευταία και καθ΄ ορισμένη διεύθυνση) κατόπιν απαίτησης για εμφανή του Αρχιτέκτονα ή σε καμπύλα στοιχεία ( και όχι μόνο 10άρες τάβλες, αλλά και 7,5άρες ή και 5άρες) που δεν μπορούν να μπούν μπετοφόρμ. Όπως αναφέρθηκε από τον Str_eng προηγουμένως, παλιά οι τάβλες (απλάνιστες και άγριες) έμπαιναν για άγρια επιφάνεια μπετόν να κολλήσει αργότερα ο σοβάς, αλλιώς ήθελες οπλισμό με κοτετσόσυρμα να κρατηθεί ο σοβάς. Περίπου στο 1/3 γεμίζουμε την κολώνα, όπως ανέφερε και ο terry, ποτέ μα ποτέ ολόκληρη και με την μια, γιατί όσο και να δονήσης κάθεται λίγο, έστω πολύ λίγο το νωπό σκυρόδεμα και αυτές οι οριζόντιες ραβδώσεις-ρωγμές που θα παρουσιασθούν με την πρόοδο της πήξης λέγονται "κρέμασμα από τα τσέρκια". Αυτό αποτελεί και λόγο αντιμαχειών με τους κακούς εργολάβους, πρεσσαδόρους, οδηγούς βαρέλλας που θέλουν να αδειάσουν και να ξεμπερδεύουν γρήγορα και δεν χολοσκάνε για την δόνηση. Αν δονήσεις κολώνα τοιχείο, που πέφτει μπετό με την μια, και ο εργολάβος είναι "αλμπάνης" και δεν έχει "δέσει καλά" θα δεις το καλούπι να σηκώνεται. Τώρα "κουστούμι" ή μη; Είναι καθαρά οικονομικό θέμα του υπεργολάβου (μεροκάματα και υπερωρίες, μεταφορές οπλισμού απο την μάνδρα) αν θα πέσουν ξεχωριστά "μπαστούνια" ή κουστούμι. Τώρα για τις υπερωρίες, Str_eng είναι πιο οικονομικές, γιατί κανένας δεν πληρώνει ένσημα στην υπερωρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Θεμα προσφυσης του σοβα για μενα δεν τιθεται.. Με ενα οικονομικο προσμικτο μπορεις να κολλησεις σοβα και σε τζαμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 terry, έγραψα ότι αυτό γινότανε παλιά, όπως ανέφερε ο Str_eng. Τώρα είναι όπως τα λές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sundance Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Εγω προσπαθω να γινεται η σκυροδετηση των στυλων σε 3 τμηματα... υποστυλωμα 3 μετρων σε 3 δοσεις?? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2011 Ο στυλος συνηθως ειναι 2.5μ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sundance Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 ναι, σε 3 δοσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Ναι σε 3 δοσεις.. Τσεκαρε λιγο και τον ΚΤΣ, εχει μεγιστο υψος σκυροδετησης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Το κουστούμι θεωρητικά είναι προτιμότερο καθώς δεν έχεις τον αρμό διακοπής ο οποίος είναι ένα σημείο προβληματικό. Ομως δύσκολο στην κατασκευή , δύσκολο στην σκυροδέτηση .Εγώ το εφαρμόζω μόνο σε μικρές κατόψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvarth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Ο ΚΤΣ βρίσκεται εδώ. Η τροποποίησή του , υπάρχει εδώ και συγκεκριμένα πρόκειται για προσαρμογή του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ- 97) προς τις απαιτήσεις του εναρμονισμένου Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 197-1 «Τσιμέντο – Μέρος 1: Σύνθεση, προδιαγραφές και κριτήρια συμμόρφωσης για τα κοινά τσιμέντα» (ΦΕΚ 537/Β'/01.05.2002). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 sundance, δεν εννοεί σήμερα η μία και αύριο η άλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα