ckiriako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Ναι. Για απλες περιπτωσεις φτιαχνουμε οπως παλια φακελο με οτι γραφει ο φιλος κοκκινος στο ποστ #2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael1983 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2012 Τέλεια! Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lina19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2013 Γεια σας! Πελάτισσα μου ετοιμάζει κομμωτήριο που στεγάζεται στο ισόγειο κτιρίου με άδεια του 1972. Είναι περίπου 77 τ.μ. με το πατάρι. Κάνω σχέδια σύμφωνα με τον σύγχρονο χώρο για την πυροσβεστική και θα βάλω 1 πυροσβεστικό ερμάριο, 2 σήματα exit, 1 PA6 και 1 CO2. Η ερώτηση μου είναι που να βάλω το Π.Ε. Στο πατάρι ή στο ισόγειο που και στις δυο θέσεις υπάρχει σύνδεση με νερό ούτως ή άλλως; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2013 Αν δεν έχει κάνει τακτοποίηση το πατάρι να το μετατρέψει σε χώρο κύριας χρήσης κατά 90% θα είναι βοηθητικής μόνο χρήσης όπως έβγαζαν με τις πολεοδομικές άδειες τότε. Οπότε τσέκαρε αν το χρειάζεσαι ως κύριο χώρο ή όχι κι αν ναι τσέκαρε αν το έχει κάνει, αν όχι πρέπει να το κάνει τώρα προ άλλης κίνησης. (τα μηχανολογικά, τα πε κλπ δεν τα κατέχω καν... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2015 Σε κομμωτήριο σε κτίριο του 1995 πάμε με το Π.Δ. 71/88. Εκεί κοιτάω για τα μέσα ενεργητικής και αναφέρει μόνο τους δύο πυροσβεστήρες. Δεν μιλάει για σύνδεση με μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο (πυροσβεστική φωλιά δηλαδή με λάστιχο) όσο και αν το ψάχνω. Αντίθετα η 8γ/2007 που είναι για τα κομμωτήρια σε κτίρια προ 1989....αναφέρει ρητά ότι χρειάζεται σε κάθε περίπτωση ερμάριο. Μου διαφέυγει κάτι ? Για τα μετά 89 δεν χρειάζεται πυροσβεστικό ερμάριο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2015 Τα ελάχιστα μέσα πυρόσβεσης που απαιτούνται σε όλες τις περιπτώσεις και επιχειρήσεις, είναι: 2 πυροσβεστήρες 6 κιλών σκόνης, 1 Π. Φωλιά μικρή με λάστιχο νερού 15 μέτρων ΕΧΙΤ όσες και οι έξοδοι. Από κει και πέρα τοποθετούνται τα επιπλέον μέτρα πχ ΜΠΥΔ (μόνιμο πυροσβεστικό υδροδοτικό δίκτυο) τοποθετείται σε ακραίες περιπτώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2015 Μου κάνει εντύπωση που δεν το βρίσκω πουθενά για την Π.Φ. στο Π.Δ. 71/88 (κτίρια μετά το 89). Πρακτικά όπως τα λες θα είναι απλά δεν θέλω να μου γκρινιάζει ο πελάτης ότι ο κολλητός του ο κομμωτής π.χ. δεν έχει φωλιά και τον ταλαιπωρώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zafsko Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2015 ΄΄Π. Φωλιά μικρή με λάστιχο νερού 15 μέτρων΄΄ Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2015 Δεν απαιτείται ΠΕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lightning04 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2022 Τελικά για κομμωτηριο με το Π/Δ 77/88 χρειάζεται πυροσβεστική φωλιά? Με τους 2 πυροσβεστήρες και φώτα ασφαλείας/EXIT συμφωνώ. Απλά ουτε εγω βρίσκω κάπου για την απαίτηση Πυροσβεστικής φωλιάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα