genesis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2012 Πήραμε με έναν φίλο μου μερικά πακέτα μπρικέτα. Η μπρικέτες είναι δυσεύρετες στην Αθήνα - Πειραιά (προς το παρόν) οπότε μας βοήθησε ένα γνωστός από Θεσσαλονίκη και μας έστειλε 5 - 6 πακέτα για να δοκιμάσουμε. Οι μπρικέτες που πήραμε ήταν μάλλον Ρουμανικής προέλευσης. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Το τζάκι μου είναι σχετικά μικρό, ενεργειακό (κλειστού τύπου) και ζεσταίνει τον χώρο με φυσική κυκλοφορία του αέρα (χωρίς ανεμιστήρες). Η μπρικέτα καίγεται και παράγει σαφώς περισσότερη θερμότητα από το ξύλο (συνήθως καίω δρυ ή ελιά ή πουρνάρι) και μετά το αρχικό άναμμα για να κρατήσω μια σταθερή καύση έπρεπε να βάζω μία μπρικέτα κάθε 1 - 1,5 ώρες. Κάθε μπρικέτα ζυγίζει περίπου 1kg. Το καλό είναι ότι δεν έχεις να κάνεις με τους αστάθμητους παράγοντες που προκύπτουν από το μέγεθος, το είδος και την υγρασία του ξύλου. Η ευκολία στην αποθήκευση είναι επίσης ένα πλεονέκτημα. Η χαμηλή υγρασία της μπρικέτας είναι το βασικό πλεονέκτημα και κάνει την καύση εύκολη, προβλέψιμη και ελεγχόμενη. Πάνω - κάτω τα ίδια συμπεράσματα έβγαλε και ο φίλος μου που έχει επίσης ενεργειακό τζάκι, νεώτερης τεχνολογίας και αρκετά μεγαλύτερο.
corsakias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2012 δεν ξερω ποσο πρεπει να φτασει η διαφορα τιμης ξύλου-μπρικετας αλλα αν αυτη διαφορα ειναι 20-30% τοτε η μπρικετα (πιστοποιημενη) θα ειναι η μονη επιλογη μου για καυσιμη υλη σε σομπα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα