Τινάκι Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Καλησπέρα σας! - Ποιος από τους δύο είναι πιο κατάλληλος για να του ανατεθεί η εδαφολογική μελέτη ενός οικοπέδου; - Τί περισσότερες πληροφορίες (χρήσιμες για τη στατική μελέτη) θα δώσει ο ένας σε σχέση με τον άλλο; - Σε τί διαφέρει η εδαφολογική μελέτη από μία γεωτεχνική μελέτη; Η γεωλογική μελέτη και η εδαφοτεχνική είναι κάτι το ίδιο με άλλο όνομα μήπως;
dratsiox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Δεν είναι το ίδιο. Πρέπει να ξεχωρίσουμε την γεωτεχνική έρευνα από τη μελέτη.Στην πρώτη θα πάρεις αποτελέσματα για τις στρώσεις του εδάφους με τα χαρακτηριστικά τους (αντοχές,μέτρα ελαστικότητας,ύψος υδροφόρου ορίζοντα κτλ).Στη δεύτερη θα δωθούν και εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις για τη θεμελίωση ή για το γεωτεχνικό έργο που μελετάς. Αν μπορούν να το αντιμετωπίσουν και οι δύο επιστήμονες,δεν το ξέρω.
man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Η εδαφολογία είναι κλάδος της γεωπονικής και έχει σχέση με τις καλλιέργειες. Μήν κοιτάς τι αναφέρει η Υπ. Δήλωση που συνέταξε κάποιος άσχετος της Πολεοδομίας. Η γεωτεχνική μελέτη είναι η γεωλογική + εδαφομηχανική με τις παραμέτρους που λέει ο dratsiox. Εάν είναι Μεταλλειολόγος ή Τεχνικός Γεωλόγος (προσοχή στο Τεχνικός γιατί είναι και ο υδρογεωλόγος που είναι για άλλες μελέτες) ή Εδαφομηχανικός Πολ. Μηχ/κός,ή και οι τρείς ή οι δύο, το καθορίζει το είδος και η έκταση του έργου. Το πρόγραμμα ερευνών καλό είναι το καθορίζει ο Εδαφομηχανικός Πολ. Μηχ/κός. 1
dratsiox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2011 Το πρόγραμμα ερευνών καλό είναι το καθορίζει ο Εδαφομηχανικός Πολ. Μηχ/κός. Δηλαδή, το πόσες γεωτρήσεις,σε ποιες θέσεις, σε τι βάθος, τι είδους γεωτρήσεις και στη συνέχεια ποιες δοκιμές.
pantiras Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Καλησπέρα Πολύ σωστά λένε οι συνάδελφοι ο γεωλόγος θα σου αντιγράψει τον γεωλογικό χάρτη και δεν θα αναφέρει ( συνήθως ) τίποτε από επιτρεπόμενες τάσεις, καθιζήσεις, τυχών αντιστηρίξεις κ.τ.λ που θα σου πει ένας πολιτικός – γεωτεχνικός μηχανικός θέλει προσοχή στο ποίος θα κάνει την μελέτη και πως θα την χρησιμοποίηση ο στατικός μετά.
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Γιατί λέγεται γεωτεχνικός μηχανικός και όχι εδαφομηχανικός , την στιγμή που γεωτέχνες είναι οι γεωπόνοι ?
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Νομίζω ότι οι σωστοί όροι είναι "Εδαφομηχανικός" και "Γεωτεχνική μελέτη".
man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 @BAS Σωστή η παρατήρησή σου. Ψάξε για αρχή σε κάποιο Υπουργείο (όχι ΥΠΕΧΩΔΕ) που έδωσε παλιά σε 3 άτομα εκτός γνωστικού αντικειμένου (γεωτέχνες) βεβαιώσεις εμπειρίας. Σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ, ανέφερε συνάδελφος για γεωπόνους που μελετήσαν φράγματα.
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2011 Eπειδή ο γιός φέτος θα είναι πρωτοετής στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας , είδα εκεί ότι η μία κατεύθυνση που παίρνουν είναι εδαφολογία και γεωργική χημεία . Ετσι εκεί ταιριάζει η γεωτεχνική εδαφολογία . Αλλωστε κάνουν και μελέτες της κατηγορίας αυτής . Τώρα γιά τα φράγματα δεν νομίζω , αλλά το τμήμα έχει μαθήματα μηχανικού και γενικά ο τομέας φυσικών πόρων ασχολείται με αρδεύσεις . Νομίζω όμως ότι οι μελέτες θα γίνονται από την γεωπονική σκοπιά και όχι από την στατική . Κάτι ανάλογο ισχύει και γιά τον τομέα γεωργικών κατασκευών και γεωργικής μηχανικής . http://www.aua.gr/gr/dep/a3i/
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα