Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή παρόχου και τιμή Kwh


jsk

Recommended Posts

Μια ερώτηση για την οποια θα ήθελα μια σίγουρη απαντηση

Πελάτης αναλακτικού παρόχου ΔΕΗ υπογράφει τώρα στο 0,55 και μετά απο 2 χρόνια αλλάζει πάροχο, (γυρίζει ΔΕΗ ή πάει αλλού) η σύμβαση βάση ΚΥΑ λύεται και συνάπτεται νεα για το χρόνο που μένει, σε τι τιμή? εγώ που δεν είμαι καλοπροαίρετος λέω στην τρέχουσα ματά απο 2 έτη, ο εναλλακτικός που ρώτησα μου λέει στο 0,55 αλλα δεν το πιστευω, μήπως είμαι καχύποπτος χωρίς λόγο?

Η ΚΥΑ δεν το αποσαφηνίζει γμτ

Link to comment
Share on other sites

Το λογικο ειναι στην τρεχουσα τιμη εκεινη την περιοδο.Αλλα γιατι καποιος να ρισκαρει αλλαγη παροχου?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μπορεί σε 2 έτη η χ εταιρία να κλείσει ή να μην είναι η πλέον συμφέρουσα επιλογή. Ας θυμηθούμε τι έγινε με τους εναλλακτικούς παρόχους τηλεφωνίας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτο το λογο μενεις ΔΕΗ κατα τη γνωμη μου.Για να μην γινει οτι με την τηλεφωνια που ανοιγοκλεισαν 15 εταιριες.

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει την ίδια ερώτηση σε διευθυντή δικτύου πωλήσεων εναλλακτικού πάροχου και μου είχε πει... "Η ΔΕΗ θα αναλάβει το συμβόλαιό σου με την τιμή που έχεις σε μας την εκάστοτε στιγμή". Του απάντησα ότι η ΔΕΗ μπορεί να είναι δεσμευμένη από τον εναλλακτικό πάροχο, αλλά όχι ως προς τελικό παραγωγό ενέργειας. Του τόνισα ότι πρέπει αυτό να μου το αποσαφηνίσει διότι δημιουργείται conflict συμφερόντων - όταν από την μία προτείνω επένδυση ΦΒ συστήματος και από την άλλη πουλάω έναν εναλλακτικό πάροχο ενέργειας που σε μελλοντική εξέλιξη μπορεί να καταστρέψει την επένδυση των ΦΒ.

 

Απάντηση δεν πήρα ποτέ....!!!

 

Και εγώ θεωρώ δεδομένο ότι - όχι απλά πας με την τυχόν τιμή της kWh, αλλά και με την τυχόν διαθεσιμότητα αφομοίωσης από το δίκτυο της ΔΕΗ .... :wink: ...!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γράφω την εκτίμησή μου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σίγουρη απάντηση!

 

Θεωρώ, ότι όταν θα αλλάξεις πάροχο για την κατανάλωση του σπιτιού σου μπορείς να αλλάξεις όμορφα και ωραία εταιρία ΟΜΩΣ γιατί να αλλάξεις και πάροχο για το ρολόι του Φ/Β?

 

Νομίζω ότι από τη στιγμή που έχεις δύο ρολόγια μπορείς να πας το οικιακό ρολόι στην Χ εταιρία και το Φ/Β να μείνει στην εταιρία με την οποία υπέγραψες το συμβόλαιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρήστο δεν παίζει αυτό,

Η σύμβαση συμψηφισμού υπογράφεται με τον πάροχο ηλετρικής ενέργειας και τα 2 ρολόγια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, δεν μπορείς να πας της κατανάλωσης στον χ και το άλλο να το αφήσεις στον y

Επίσης τα 10αρι δεν είναι σαν τα πάρκα, δεν παίρνεις νεό αριθμό παροχής, η παροχή είναι μάι και όλα το σύστημα μεταφέρεται as is σε όποιο πάροχο επιλέξεις.

 

η απάντηση που πήρα όταν αρχίσαμε ότι αυτά που λέμε τα θέλω γραπτώς ήταν αυτό που πίστευα και κάποιο συνάδελφοι το ανέφεραν σαν πιθανότητα, αν αλλάξεις πάροχο η τιμή της υπολοιπόμενης χρονικής περιόδου θα είναι ή τότε τιμή και όχι η αρχική.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για τα ρολόγια παραγωγής και κατανάλωσης, είναι συνδεδεμένα σε μία παροχή.

 

Ξαναδιάβασα τη Σύμβαση Συμψηφισμού και θεωρώ ότι αν έχουμε αλλαγή προμηθευτή λόγω χρεωκοπίας ή πώλησης του αρχικού προμηθευτή, τότε ο νέος αγοράζει τα assets αγοράζει και τις υποχρεώσεις, άρα δε θα έχουμε πτώση της τιμής.

Αν όμως γίνει κατάργηση της σύμβασης από τον παραγωγό, τότε ο καινούργιος προμηθευτής πρέπει να του προσφέρει μία τιμή αγοράς της kWh; Δεν τον υποχρεώνει ο νόμος να την αγοράσει στην αρχική τιμή αλλά ούτε και σε χαμηλότερη.

Πιστεύω ότι θα είναι θέμα διαπραγμάτευσης του συμβολαίου.

 

Έστειλα επερώτηση στην ΑΠΕ στο ΥΠΕΚΑ και θα ενημερώσω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη στο τι γίνεται με τις τιμές της kWh, μπορεί ο καθένας να παρεκλινει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω?

Αν πάρεις απάντηση απο ΑΠΕ θα με εκπλήξεις ευχάριστα εγώ για κάτι που είχα ρωτήσει εδώ και 7 μήνες ακόμη περιμενω.

Στην περίπτωση που λύεται η σύμβαση απο παράγοντες όπως χρεωκοπία παρόχου και μεταφορά των υποχρεωσεων σε αυτόν που τον αγοράζει τότε μάλλον δεν υπάρχει μεταβολή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Συμφωνώ για τα ρολόγια παραγωγής και κατανάλωσης, είναι συνδεδεμένα σε μία παροχή. Ξαναδιάβασα τη Σύμβαση Συμψηφισμού και θεωρώ ότι αν έχουμε αλλαγή προμηθευτή λόγω χρεωκοπίας ή πώλησης του αρχικού προμηθευτή, τότε ο νέος αγοράζει τα assets αγοράζει και τις υποχρεώσεις, άρα δε θα έχουμε πτώση της τιμής. Αν όμως γίνει κατάργηση της σύμβασης από τον παραγωγό, τότε ο καινούργιος προμηθευτής πρέπει να του προσφέρει μία τιμή αγοράς της kWh; Δεν τον υποχρεώνει ο νόμος να την αγοράσει στην αρχική τιμή αλλά ούτε και σε χαμηλότερη. Πιστεύω ότι θα είναι θέμα διαπραγμάτευσης του συμβολαίου. Έστειλα επερώτηση στην ΑΠΕ στο ΥΠΕΚΑ και θα ενημερώσω.

Μήπως είχες καμία απάντηση? Το ψάχνω κ εγω κ δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται σε μελλοντική αλλαγή παρόχου. Οποιος ξέρει κάτι ας ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.