maneni Δημοσιεύτηκε September 27, 2011 at 06:35 μμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2011 at 06:35 μμ νομιζω οτι κανεις λαθος. Το μανομετρο δειχνει την πιεση που υπαρχει καθε φορα και η οποια εξαρταται απο την καμπυλη λειτουργιας της αντλιας. Δηλ 0 παροχη μαξ πιεση / μεγιστη παροχη μιν πιεση.
ΣΤΡΟΦΥΛΑΣ Δημοσιεύτηκε October 15, 2011 at 07:32 πμ Δημοσιεύτηκε October 15, 2011 at 07:32 πμ Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν σε ένα διάγραμμα παροχής - μανομετρικού βάλω την καμπύλη της αντλίας ( όπως δηλαδή την δίνει ο κατασκευαστής) και στο ίδιο διάγραμμα προσθέσω την καμπύλη που προκύπτει από τον υπολογισμό των αντιστάσεων του δικτύου σε διάφορες παροχές, τότε η μία είναι φθίνουσα ενώ η άλλη αύξουσα. Η τομή των δύο καμπυλών είναι το σημείο λειτουργίας της αντλίας. Αν αυτό το σημείο το δεις σαν σημείο της καμπύλης της αντλίας είναι αυτό που λες εσύ, αν το δεις σαν σημείο της άλλης καμπύλης είναι αυτό που λέω εγώ.
sdim Δημοσιεύτηκε October 31, 2011 at 02:46 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2011 at 02:46 μμ (edited) καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να διασταυρώσω κάτι. Όταν μιλάμε για πιεστικό μεμβράνης και οτι έχει μανομετρικό π.χ 30ΜΥΣ, τι εννοούμε πρακτικά? οτι μπορεί να δώσει π.χ νερό σε πόσα μέτρα? Γενικά με τον όρο ΜΥΣ είμαι λίγο μπερδεμένος. Ευχαριστώ Σημαίνει ότι αν συνδέσεις μια κατακόρυφη στήλη νερού, θα μπορέσει να στείλει οριακά το νερό μέχρι τα 30 μέτρα ύψος. Λέω οριακά εννοώντας ότι θα είναι στάσιμο το νερό. Αν θέλεις να έχεις ροή, τότε είναι πολύ μικρότερο το ύψος καθώς πρέπει να αφαιρέσεις τις απώλειες λόγω τριβής του νερού με τον σωλήνα ή και με τον αέρα (όπως π.χ. στα συντριβάνια). Υ.Γ. Μόλις είδα ότι σπουδάσαμε στην ίδια σχολή. Στην μηχανική ρευστών θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις. Edited October 31, 2011 at 04:33 μμ by sdim
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα