Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προχωρημένη οξείδωση από χλωριόντα (πιθανόν αυξημένο πορώδες σκυροδέματος --> Χαμηλή Αντοχή --> είσοδος χλωριόντων και καταστροφή του προστατευτικού στρώματος του χάλυβα, πιθανόν χλωριόντα στη μάζα του σκυροδέματος > 0.4%, λόγω χρήσης άμμου θαλάσσης στο σκυρόδεμα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Προτεινόμενα υλικά αποκατάστασης αφού καθαιρεθούν ο σοβάς, η επικάλυψη και αποκαλυφθεί ο οπλισμός και αφού αφαιρεθεί η σκουριά (φλογοβολή και συρματόβουρτσα)

 

->Νιτρώδες ασβέστιο - PF/2 στον οπλισμό

 

->μόνωση της με ειδικό τσιμεντοειδές πριν το σοβά

Όλα τα παραπάνω υπό την προϋπόθεση οτι ο οπλισμός δεν είναι διαβρωμένος πάνω από 1mm και προς τον πυρήνα της διατομής που το βλέπω δύσκολο από τις Foto που δημοσίευσες.

Αν ισχύει το τελευταίο δεν γλυτώνεις τους λεπτούς μανδύες οπλισμένου επισκευαστικού κονιάματος σε συνδυασμό με μανδύες σύνθετων υλικών (υαλοϋφάσματα ). Όλα αυτά με την απαραίτητη υπολογιστική τεκμηρίωση.

 

 

Edit: Ονόματα εταιριών και προϊόντων διαγράφηκαν όπως και έμμεσες προσπάθειες "λανσαρίσματος" υπηρεσιών.

acnt

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν,

1) Yorgos, συγγνωμη για την παράλειψη, κι εγώ έτσι το σκέφτομαι στην περίπτωση που δεν έχει προχωρήσει η οξείδωση. Ισχύει η παρατήρηση του chrisTserk "υπό την προϋπόθεση οτι ο οπλισμός δεν είναι διαβρωμένος πάνω από 1mm και προς τον πυρήνα της διατομής"? Πού το λέει αυτό?

2) Δεν υπάρχει υγρομόνωση στο δώμα. Αναρωτιέμαι επίσης, γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες ρωγμές στο εξωτερικό των υπ/των?

3) Υπολογιστικη εκμηρίωση? Πώς?

4) Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει χρησιμοποιηθεί λείος χάλυβας στους οπλισμούς (κάτι σχετικό ανέφερε ο ιδιοκτήτης) και υπάρχει όντως οξείδωση, πρέπει να κάνω κάτι (...εκτός από το να κάνουμε όλοι μαζί το σταυρό μας...) ?

Δημοσιεύτηκε

Κατά την πήξη του τσιμέντου παράγεται ως γνωστόν υδροξείδιο του ασβεστίου-Ca(OH)2. Το υδροξείδιο του ασβεστίου αυτό πλεονάζει στο σκυρόδεμα. Μπορεί να θεωρηθεί ότι το 25% περίπου του βάρους του τσιμέντου, υπάρχει μετά την κρυστάλλωση υπό μορφή υδροξειδίου του ασβεστίου. Αποτέλεσμα του πλεονάσματος αυτού είναι το υψηλό αλκαλικό pH του μπετόν (περίπου 12,5). Όσο ο οπλισμός βρίσκεται μέσα στο αλκαλικό αυτό περιβάλλον είναι προστατευμένος από οξείδωση. Αντιδράσεις όμως με διεισδύουσες όξινες ουσίες μειώνουν διαρκώς το pH. Την μέγιστη σημασία έχει εδώ η επίδραση του CO2. Αυτό αφομοιώνεται τριχοειδώς από την επιφάνεια του μπετόν, διαλυμένο στο νερό της βροχής, συχνά μαζί και με SO2 (σε βιομηχανικές και μολυσμένες περιοχές). Το αποτέλεσμα της απορρόφησης του CO2 είναι η βαθμιαία εξουδετέρωση της αλκαλικότητας:

CA(OH)2+H2O+CO2--->CACO3+2H2O.

Το δημιουργημένο ανθρακικό ασβέστιο δίνει και το όνομα της ενανθράκωσης στο φαινόμενο αυτό.

Η ενανθράκωση επιταχύνεται δραστικά από πόρους, φωλιές, κακοτεχνίες, ανομοιογενή κακή δόνηση κ.λ.π. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ενανθράκωση μένει απαρατήρητη για πολλά χρόνια. Μόνον όταν οξειδωθεί ο οπλισμός παρατηρούνται, αρχικά τριχοειδείς ρωγμές λόγω της αύξησης του όγκου του. Ένα βίαιο φαινόμενο (σεισμός, κρούση, κ.λ.π.) αποκαλύπτει πολλές φορές, λόγω αποκολλήσεων, την κατάσταση οξείδωσης.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα ενανθράκωσης:

α) Η αυξημένη περιεκτικότητα του μπετόν σε τσιμέντο μειώνει την ταχύτητα ενανθράκωσης.

β) Σχέση νερού τσιμέντου (W/Z): Το τσιμέντο δεσμεύει χημικά και φυσικά, περίπου το 0,4 του βάρους του σε νερό. Στην πράξη για να επιτυγχάνεται όμως εργασιμότητα συχνά αυξάνεται η σχέση αυτή σε 0,5 ή και 0,6. Το πλεονάζον και μη δυνάμενο να δεσμευτεί νερό εξατμίζεται αφήνοντας τον όγκο του σαν τριχοειδή και πόρους που αργότερα θα είναι η αφετηρία της ενανθράκωσης. (πηγη:http://www.renovat.gr)

Δημοσιεύτηκε

Ο Άρης έχει δίκιο και στο εξοχικό μας αντιμετωπίσαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που ήταν δίπλα στη θάλασσα με ελλιπή επικάλυψη. Δεν κάναμε τίποτα το υπερβολικό αλλά κατα τα γνωστά κάναμε αυτά που αναφέρει ο yorgos πιο πάνω. Μην είμαστε και υπερβολικοί!

Δημοσιεύτηκε

Συγνώμη που το λέω αλλά αν δεν γίνει αποξήλωση του σοβά και να δει πραγματικά τι συμβαίνει πως μπορείτε να κρίνετε τι συμβαίνει? και μετά να κάνει όποιες μελέτες και επεμβάσεις..

Αν και εγώ συμφωνώ με τον ak2 ότι πρέπει να κοιτάξει στο δώμα .

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη που το λέω αλλά αν δεν γίνει αποξήλωση του σοβά και να δει πραγματικά τι συμβαίνει πως μπορείτε να κρίνετε τι συμβαίνει? και μετά να κάνει όποιες μελέτες και επεμβάσεις..

Αν και εγώ συμφωνώ με τον ak2 ότι πρέπει να κοιτάξει στο δώμα .

 

.......

1)κατά 99% κλασσικές κατακόρυφες ρωγμές από οξειδώσεις οπλισμών.

2)To σπίτι είναι δίπλα στην θάλασσα εφόσον είναι σε νησί

3)O αντισεισμικός έλεγχος πάντα είναι απαραίτητος και καλό είναι να γίνεται, φυσικά όμως δεν έχει σχέση με τις οξειδώσεις. Αν χρειάζεται απλή αποκατάσταση τότε δες σε ποιο βαθμό είναι η οξείδωση και προχώρα

και είπαν και άλλοι συνάδελφοι για αποξήλωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.