nzikos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2011 Συνάδελφοι κάνω το ερώτημα μου εδώ επειδή είναι σχετικό με την υπέρβαση καθ ύψος. Στην περίπτωση σοφίτας, έχουμε την αυθαίρετη κατασκευή ως προς ύψος αλλά και παράλληλα ως προς την επιπλέον δόμηση. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : Α) Είναι μία ή δυο οι αυθαιρεσίες, άρα 2 ξεχωριστές καταγραφές και 2 ξεχωριστά 500ρικα? Β) Στην υπέρβαση δόμησης σε ποια κατηγορία μπαίνει, κύρια χρήση ή βοηθητικός χώρος (σοφίτα - βλέπε φύλλο καταγραφής-)? Υπάρχει περίπτωση να καταγράφεται σαν μία αυθαιρεσία και ο συντελεστής να είναι το γινόμενο των 2?
STAVION Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 nziko Μπορείς να πας τη σοφίτα με Ν3843/10? Και να πας μόνο για το ύψος με το νεο Νόμο.
nzikos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 nzikoΜπορείς να πας τη σοφίτα με Ν3843/10? Και να πας μόνο για το ύψος με το νεο Νόμο. Δεν νομίζω ότι μπορώ γιατί η παράνομη χρήση προκύπτει σε χώρο που έχει κατασκευαστεί παράνομα, δηλαδή την υπέρβαση ύψους. Αν γίνει κατεδάφιση της παράνομης κατασκευής θα φύγει όλη η στέγη και όχι μόνο η υπέρβαση. (Όλα αυτά που γράφω είναι δικές μου απόψεις και δεν τα έχω ακούσει από επίσημα χείλη).
STAVION Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Αναρωτιέμαι μετα απο αυτά που λές: Εχουν γίνει ένα σωρό τακτοποιήσεις σοφιτών με Ν3843/10 κι ας είχαν υπέρβαση ύψους. Αυτοί να μην ρυθμίσουν και την υπέρβαση ύψους τώρα? Η θα καρφώσουν έτσι τον προηγούμενο συνάδελφο, ότι κακώς έκανε τη ρύθμιση σοφιτας με Ν3843/10 διότι ήταν καθυπέρβαση του νόμιμου κτιριακού κελύφους?
ecv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δεν νομίζω ότι έτσι καρφώνουν κανένα συνάδελφο.. Στο Ν.3843/10 ο ιδιοκτήτης έκανε υπεύθυνη δήλωση για τους χώρους που είχαν αλλάξει χρήση.. Ο μηχανικός δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει καν αυτοψία και συνέτασσε τεχνική έκθεση σύμφωνα με την υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη.
nzikos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Ναι έτσι είναι στην υπεύθυνη δήλωση του πελάτη έμπαινε και το, "ύψος της στέγης είναι σύμφωνο με τα εγκεκριμένα σχέδια"
STAVION Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Αρα κάντο μισό μισό. Ο νόμος Σοφλιά Μπιρμπίλη έιναι οικονομικότερος.
gamvro Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Υπερύψωση σταθμών δαπέδων Τελικά έχει δοθεί κάποια απάντηση από ΤΕΕ για την περίπτωση που έχουμε υπερύψωση των σταθμών των δαπέδων, σε σχέση με την Ο.Α., με αποτέλεσμα ο τελευταίος όροφος να ξεφύγει 1,00 Μ πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής;
soundholics Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Συνάδελφοι κάνω το ερώτημα μου εδώ επειδή είναι σχετικό με την υπέρβαση καθ ύψος. Στην περίπτωση σοφίτας, έχουμε την αυθαίρετη κατασκευή ως προς ύψος αλλά και παράλληλα ως προς την επιπλέον δόμηση. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :Α) Είναι μία ή δυο οι αυθαιρεσίες, άρα 2 ξεχωριστές καταγραφές και 2 ξεχωριστά 500ρικα? Β) Στην υπέρβαση δόμησης σε ποια κατηγορία μπαίνει, κύρια χρήση ή βοηθητικός χώρος (σοφίτα - βλέπε φύλλο καταγραφής-)? Υπάρχει περίπτωση να καταγράφεται σαν μία αυθαιρεσία και ο συντελεστής να είναι το γινόμενο των 2? Εννοείται δεν μπορείς να πας με το Ν.3843/2010, όπως κακώς απάντησαν οι συναδελφοι, γιατι πρώτον δεν υπάγεσαι σε αυτή την κατηγορία λόγω υπέρβασης κτηριακού περιγράμματος αδείας, κατα δευτερον θα σου ζητήσουν τομή στην πολεοδομία, και κατά τρίτον σημασία δεν έχει αντε να τα βολέψουμε όπως όπως επειδή δεν γίνεται ελεγχος, γιατι μελλοντικά μπορεί να σου πουν ότι κακώς τακτοποίησες με τον 3843 (που δεν πρεπει) και να χάσεις ότι έκανες... Επειδή η η διηρημένη ιδιοκτησία είναι μια, καταθέτεις ένα φάκελο και ένα παράβολο. Εδώ έχεις υπέρβαση δόμησης και ύψους. Τετραγωνικά χ ΤΖ χ 0.15 χ ΑΔΕΙΑ χ ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ χ συντελεστες ύψους και δόμησης κλπ...
mike1971 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2011 Υπερύψωση σταθμών δαπέδωνΤελικά έχει δοθεί κάποια απάντηση από ΤΕΕ για την περίπτωση που έχουμε υπερύψωση των σταθμών των δαπέδων, σε σχέση με την Ο.Α., με αποτέλεσμα ο τελευταίος όροφος να ξεφύγει 1,00 Μ πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής; Ναι, μου ειπαν οτι γίνεται αναλυτικος υπολογισμός κόστους για την υπερύψωση ( επιμετρηση και κοστολογηση των εργασίων που έγιναν για την αυξηση πχ τοιχοποιιες , μονώσεις, εκσκαφές ή επιχώσεις περιβ. χώρου κλπ) και μετά διαιρώντας το κόστος που προκύπτει διά 5000 βρίσκεις τον ακέραιο για να τον βάλεις στις μικροπαραβάσεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα