Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα, εχω ενα χωραφι και σκεφτομουνα να βαλω 100kw  φωτοβολταικα.Αξιζει η επενδυση? Ειναι οπως παλια που πουλαγες το ρευμα στο δικτυο? Ποσο πωλειται η kwh?

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι.
Για 10ρι netmetering επί εδάφους προσπαθώ να βρω τα απαιτούμενα για την εεδμκ.
Δεν έχω ξανακάνει αίτηση σύνδεσης για επί εδάφους και δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται.

• 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι προδιαγραφές πρέπει να έχει μια αποθήκη, εντός γηπέδου, για την υποστήριξη φωτοβολταϊκού συστήματος (συσσωρευτές, κλπ); Βασικά αυτό που θα με ενδιέφερε να βρω είναι το μέγιστο εμβαδόν/διαστάσεις ενός τέτοιου χώρου και τι αδειοδοτήσεις χρειάζεται (και αν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να αναφέρει τέτοιες προδιαγραφές).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσιεύτηκε

@Amelia Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν είναι σχετικό με την υπόθεση που μελετάς. Παραθέτω τμήμα της παρ. 1 άρθρου 2 της απόφασης 40158/10   (ΦΕΚ-1556/Β/22-9-10)--'Εγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φ/Σ) και ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα και κτίρια σε εκτός σχεδίου περιοχές

" Οι αναγκαίες κατασκευές που συνοδεύουν - απαιτούνται για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι: α) στυλίσκος ΔΕΗ, β) οικίσκος εγκατάστασης ηλεκτρονικού εξοπλισμού ανά 500 kW εγκατεστημένης ισχύος προκατασκευασμένος και με απολύτως αναγκαίες διαστάσεις μέχρι 15 τμ και συνολικού ύψους μέχρι και 2,5 μ. με τη δυνατότητα προσαύξησης του ύψους αυτού μέχρι 20% στην περίπτωση εγκατάστασης εργοστασιακών πεδίων διανομής των αντιστροφέων -μετασχηματιστών, γ) περίφραξη με συρματόπλεγμα στα όρια της ιδιοκτησίας μέχρι 2,5 μ. με συμπαγές τοιχείο ύψους έως 30 εκ. για την προστασία της εγκατάστασης".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.