zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Άρα αν είναι σίγουρα χώρος ΚΧ τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τις στάθμες? Πως θα καταλάβω αν είναι ΚΧ?
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Από την Οικοδομική Άδεια ή από μετατροπή του αργότερα σε χώρο ΚΧ βάσει κάποιου νόμου.
ggeorge Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Συμφωνω και εγω. Αν ήταν υγειονομικού ενδιαφεροντος θα το εψαχνες περισσότερο (πχ αρτοποιείο απαγορεύεται σε υπογειο)
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2016 (edited) Στην οικοδομική άδεια τι πρέπει να γράφει? Σίγουρα έχει νομιμοποίηση του WC στο ημιυπόγειο και αυτό λογικά έγινε σε χώρο ΚΧ αλλιώς δεν είχε νόημα Edited Μάρτιος 23 , 2016 by zio7
ggeorge Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 αν είναι κατω απο 37 kw, να μη γραφει κατοικια. άρθρο 8, παρ 3 του Ν.3325/2005
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Οπότε θα πάρω την οικοδομική άδεια και θα δω τι γράφει. Στο συμβόλαιο αναφέρεται σαν ημιυπόγειος χώρος. Πάντως για να κάνει νομιμοποίηση τις τουαλέτες του χώρου η λογική λέει ότι ο χώρος είναι ΚΧ Πριν την είσοδο στο χώρο υπάρχουν 3 σκαλοπάτια και μετά την είσοδο άλλα τρία. Αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο βιομηχανίας ή στην πυροσβεστική?
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Καλά βρε zio, δεν το είπαμε πιο πάνω; Και συμφώνησε και ο ggeorge!
myri Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2016 Παιδιά καλήμερα, Χρειάζομαι την βοήθειά σας αν τυχόν γνωρίζετε για το θέμα. Θέλω μερικές πληροφορίες για την άδεια ίδρυσης & λειτουργίας "Εργαστηρίου (χαμηλής όχλησης) παρασκευής γιαούρτης". Σχετικά με την κινητήρια ισχύ σίγουρα είναι <37kW (και θερμική <70kW), μάλιστα ενδέχεται να είναι <10 kW. Αυτό θα το λύσουμε με τον μηχανολόγο αφότου πάρουμε τη δουλειά. Διαβάζω λίγο την νομοθεσία και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Κατάλαβα πως αδειοδοτείται από το Τμήμα Ανάπτυξης. Θέλει την σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας υγείας (μάλλον του κτηνιατρικού), έγκριση περιβαντολογικών όρων κλπ. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ποια είναι η τελική νομοθεσία που περιγράφει τους χώρους και αν υπάρχουν υποχρεωτικά εμβαδά. Στον Υγειονομικό Κανονισμό του 1983 (Υγειονομικός κανονισμός & Τροποποιήσεις ΦΕΚ-528 Β 8-9-83) περιγράφονται αναλυτικά οι χώροι και θέτει ελάχιστα εμβαδά (άρθρο 52). Στην Υγειονομική Διάταξη Υ.Α. Υ1γΓ.Π οικ. 96967 8-10-2012 καταργείται η υποχρέωση των ελάχιστων εμβαδών ανά χώρο, μόνο όμως για συγκεκριμένα εργαστήρια (ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας κλπ) που τα ορίζει ρητά. Δεν γράφει για εργαστήρια επεξεργασίας γάλακτος (εκτός αν δεν τα διάβασα σωστά). Στον Ν.4155 ΦΕΚ 120 Α 2013 άρθρο 44 υπάρχει ο ορισμός του εργαστηρίου. Στον ν. 3982/2011 ορίζεται η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Στον Υ.Α. οικ. 48335Φ.15 2012 καθορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία δραστηριοτήτων του ν. 3982/2011 (143Α) Ποια είναι η γνώμη σας; Μήπως διαβάζω κάτι λάθος; Γενικότερα υπάρχει σημείο που πρέπει να προσέξω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2016 Ψάχνω να κατατάξω ένα επαγγελματικό εργαστήριο με βάση τη 1958/2012 και την 3137/2012. Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία, οπότε τι κάνω; Ψάχνω την πλησιέστερη; (αν και ούτε τέτοια υπάρχει) Η κατηγορία "Άλλες βιομηχανίες κατασκευών μ.α.κ." τι είναι;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα