Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σας! ηθελα να ρωτήσω αν δινουμε βεβαιωση για μεταβιβαση ακινητου το οποίο έχει δηλωθει με το Ν. 1337 έχει κανει τις δύο πρώτες φάσεις όχι την τρίτη έχει όμως ενταχθει η περιοχή στο σχέδιο (άρα υποχρεούται την Γ΄ φάση) . Δίνουμε σε αυτό το σημείο βεβαίωση αν βεβαια δεν έχει αλλες παραβάσεις ή κανουμε πρωτα την Γ΄ φάση και μετα βεβαιωση?

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξης θέμα:

Για μια γκρσονιέρα που όπου η μόνη αυθαιρεσία έιναι ο εξώστης κατά 30 εκ. μεγαλύτερος και δεν υπάρχει καμια αυθαιρεσία που να επηρεάζει επιφάνεια, ύψος,δόμηση,κάλυψη δίνουμε βεβαίωση για να γίνει η μεταβίβαση ότι δεν υπάρχει καμια αυθαιρεσία ή πρέπει να ρυθμστεί πρώτα ο επιπλεον εξώστης?Εγώ θεώρησα ότι πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί ο εξώστης και κατέληξα να χάσω τη δουλεια εφοσον την πήρε άλλος μηχανικός που έβγαλε κατευθείαν βεβαίωση.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, πολύ καλά έκανες.

Πάντα θα υπάρχουν οι "λιγούρηδες" για να μην γράψω κάτι άλλο. "Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασει τι ποιούσοι".

 

Και να στο πω και διαφορετικά:

Θα ήθελα να ήσουν εσύ ή έγώ ή ...ο μηχανικός αυτού που π.χ. θ' αγοράσει το διαμέρισμα και να με βάλει να δω αν όλα είναι όπως πρέπει (ελέγχοντας άδεια, βεβαιώσεις κ.λπ.). Ας ..."ξυπνήσουμε", ας το διαδίδουμε προς κάθε κατεύθυνση και το σημαντικότερο ...ας το "ψάχνουμε".

 

 

Ημαρτον ρε παιδια.....

Δημοσιεύτηκε

Εγω θελω να ρωτησω το συναδελφο Ιασονα, εκτος των προηγουμενων που ρωτουσα στην προηγουμενη σελιδα και δεν πηρα ουδεμια απαντηση φυσικα, τι θα εκανε εαν ηταν ο μηχανικος που θα χορηγουσε βεβαιωση πωλησης του διαμερισματος μετα απο 5 χρονια και ανακαλυπτε την "αυθαιρεσια" αυτη και βεβαιωση μου σημερα οτι ειναι ολα νομιμα στην ιδιοκτησια για να μεταβιβαστει τωρα....

Δημοσιεύτηκε

Επειδή δεν πήρα απάντηση ξαναρωτάω: Πρέπει να ανφέρουμε ότι η βεβαίωση ισχύει για 2 μήνες?

Πρέπει να ελέγχουμε και το διάγραμμα κάλυψης?

Στο πρόγραμμα του τεε για τις δηλώσεις εκεί που λέει τεχνικλη έκθεση γράφουμε το υπόδειγμα του τεε ή του υπεκα?

Πρέπει να πατήσουμε υποβολή?

Δημοσιεύτηκε

Από τις νέες ερωταπαντήσεις νομίζω ότι προσωπικά μου λύθηκε η απορία...Και κακώς δεν έκανα την βεβαίωση κατευθείαν και έχασα η δουλειά..

(Μέρος η' ερώτηση 6)

Δημοσιεύτηκε

Επειδή δεν πήρα απάντηση ξαναρωτάω: Πρέπει να ανφέρουμε ότι η βεβαίωση ισχύει για 2 μήνες?

Πρέπει να ελέγχουμε και το διάγραμμα κάλυψης?

Στο πρόγραμμα του τεε για τις δηλώσεις εκεί που λέει τεχνικλη έκθεση γράφουμε το υπόδειγμα του τεε ή του υπεκα?

Πρέπει να πατήσουμε υποβολή?

 

Βλέπεις καμία σκοπιμότητα στο να δηλώνεις "ημερομηνία λήξης" στην βεβαίωση; Αν εκδώσεις σήμερα μια βεβαίωση, ποιός σου λέει ότι (όχι μετά από 2 μήνες ή 10 μέρες που ισχυρίστηκαν κάποιοι) αύριο δε γίνεται αυθαιρεσία; Εγώ κατέληξα ότι η απαίτηση συμβολαιογράφου να βάλω ημερομηνία ίδια ή κατά το δυνατόν κοντινή με την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου, έχει τελικά βάση. Για το διάγραμμα κάλυψης δεν υπάρχει "πρέπει". Αν σε βοηθάει κατά περίπτωση, κοίτα το. Γνώμη μου είναι ότι είναι καλό να το κοιτάζουμε. Τα υποδείγματα ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ είναι το ίδιο κείμενο. Από εκεί και πέρα θα σου πρότεινα να μην κάνεις ηλεκτρονική υποβολή (προς το παρόν). Δεν είναι έτοιμο το σύστημα και δεν είναι ενδεδειγμένη η διαδικασία που προτάθηκε με τις δηλώσεις "μηδενικών αυθαιρεσιών".

 

Από τις νέες ερωταπαντήσεις νομίζω ότι προσωπικά μου λύθηκε η απορία...Και κακώς δεν έκανα την βεβαίωση κατευθείαν και έχασα η δουλειά..

(Μέρος η' ερώτηση 6)

 

Που βρήκες μέρος Η'; Εγώ το τελευταίο που βλέπω (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/faq) είναι το Ζ' με ημερομηνία 18/11.

Δημοσιεύτηκε

tpanag στο YPEKA.

Μια σκέψη/ερώτηση για βεβαίωση σε δάνειο.

Δεν συνάπτουν κάποιο συμβολαιογραφικό έγγραφο υποθήκης; Δεν πρέπει σε αυτό να υπάρχει βεβαίωση;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όχι πάντα. Συμβολαιογραφικό έγγραφο (δανειστική σύμβαση) συντάσσεται και υπογράφεται όταν η τράπεζα εγγράφει υποθήκες ως διασφάλιση (π.χ. η ΑΤΕ ή το Ταχ. Ταμιευτήριο αν θυμάμαι καλά). Συνήθως οι τράπεζες εγγράφουν προσημείωση υποθήκης όμως (η συντριπτική πλειοψηφία αυτών), για την οποία η διαδικασία δεν πάει με συμβολαιογραφικό έγγραφο αλλά βγαίνει απόφαση Πρωτοδικείου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το θέμα δεν είναι το έγγραφο, αλλά τίθεται ως προς το ότι δεν αποτελεί μεταβίβαση ούτε σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος η εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης, αλλά εμπράγματης ασφάλειας. Δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο ο Ν. 4014 από όσο μπορώ να δω. Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι μπορούμε να ...απαγορεύσουμε στις τράπεζες να ζητάνε βεβαίωση (δικαίωμά τους είναι να θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους), απλά η ένστασή μου είναι ως προς το ότι δε μπορούν να απαιτούν στις βεβαιώσεις που ζητάνε αναγραφή ότι είναι "βάση του Ν.4014". Όπως έχω ξαναπεί προ ημερών, έμαθα ότι η ΑΤΕ τουλάχιστον (με την οποία έχω νταλαβέρια), επανεξετάζει το θέμα με τις βεβαιώσεις που τις πρώτες μέρες ζητούσε και μάλλον θα ανακαλέσει την απαίτηση αυτή.

Edited by tpanag
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Απο την εμπορικη τραπεζα δεν μου αφησαν κανενα περιθωριο, οταν τους ειπα οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να τους δωσω βεβαιωση για μη αυθαιρεσιες. Αν δεν παρουμε βεβαιωση, δανειο δεν παιρνει ο πελατης σου.

Ηταν τοσο κατηγορηματικοι, οσο οι δανειστες μας με τον Σαμαρα..........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.