Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2012 Ολα καλά απλώς στην τεχνική έκθεση δεν είναι απαραίτητο να ξαναγράψεις το κείμενο της βεβαίωσης.Απλώς γράφεις την περιγραφή του ακινήτου που αναφέρεται η βεβαίωση και ότι άλλη τεχνική πληροφορία νομίζεις ότι θα βοηθήσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lia01 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2012 cve20126 Manolis gon ευχαριστώ θερμά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lina08 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Καλημέρα, Σε διώροφο στο οποίο πρόκειται να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας με σκοπό την μεταβίβαση της μιας από αυτές, η συμβολαιογράφος μου ζήτησε εκτός από την βεβαίωση για την μεταβιβαζόμενη ιδιοκτησία να της δώσω και βεβαίωση για το σύνολο του ακινήτου. Γνωρίζει κάποιος αν προβλέπεται αυτό από κάποια διάταξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Ναι, σε τροποποίηση ή "δημιουργία" σύστασης Ο.Ι. απαιτείται βεβαίωση μηχανικού μιας και αυτές οι πράξεις θεωρούνται εμπράγματα δικαιώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokobios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Συνάδελφοι καλημέρα. Δυστυχώς λόγω εργασίας δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα σχετικά θέματα στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που ίσως έχει απαντηθεί και αλλού. Έχω προχωρήσει στην τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου από τις αρχές του έτους και η δήλωση βρίσκεται σε πρωσορινή υπαγωγή. Ο πελάτης έχει πληρώσει παράβολο και πρόστιμο. Δεν έχω βγάλει τις αμοιβές μου και δεν έχω καταθέσει σχέδια κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να βγάλω Βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών για Μεταβίβαση (γονική παροχή) και τώρα που άνοιξε το σύστημα του ΤΕΕ παρατηρώ ότι δεν υπάρχει αυτόματα στη δήλωσή μου το pdf της βεβαίωσης παρά μόνο μία βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας. Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα? ίσως ότι δεν έχουν κατατεθεί αμοιβές-συμφωνητικά κλπ? Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Τη βεβαίωση μπορείς να την βγάλεις για δηλώσεις που φαίνονται στο στάδιο της οριστικής υποβολής. Οπότε θα χρειαστεί να περαιώσεις τη διαδικασία για να βγάλεις τη βεβαίωση που χρειάζεται για τη μεταβίβαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokobios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 (edited) Και σαν οριστική υποβολή εννοείς αμοιβές, σχέδια κλπ?? Edited Νοέμβριος 14 , 2012 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Τα σχέδια δεν απαιτείται να τα καταθέσεις στην οριστική, απλά δηλώνεις υπεύθυνα ότι έχεις όλα τα απαραίτηττα έγγραφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Ναι, σε τροποποίηση ή "δημιουργία" σύστασης Ο.Ι. απαιτείται βεβαίωση μηχανικού μιας και αυτές οι πράξεις θεωρούνται εμπράγματα δικαιώματα. Πολύ σωστό αυτό αλλά να συμπληρώσω πως σε τροποποίηση σύστασης που δεν μεταβάλλονται τα ποσοστά άλλων ιδιοκτησιών πέραν αυτών που γίνεται η τροποποίηση, απαιτείται βεβαίωση μόνο για τις τροποποιούμενες ιδιοκτησίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2012 Και σαν οριστική υποβολή εννοείς αμοιβές, σχέδια κλπ?? Μπορεί για την βεβαίωση να μην απαιτούνται τα σχέδια αλλά εσύ θα πρέπει να τα κάνεις για τη συμβολαιογράφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα