[email protected] Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2011 ερωτηση για λιγους: ισογειο κτισμα 100 τ.μ. νομιμο. αυθαιρετη προσθηκη α οροφου 50 τ.μ., μετα το 83, ΔΕΝ νομιμοποιειται με αρθρο 22 λογω Δ. η επιτρεπομενη δομηση του οικοπεδου ειναι 150 τ.μ., οση και η πραγματοποιουμενη. η ερωτηση: αν πληρωσει με 4014, μπορει να βγαλει στη συνεχεια αδεια για προσθηκη κατ επεκταση αλλων 50 τ.μ. στον ά οροφο?
[email protected] Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 δεν νομιζω οτι επιτρεπεται αυτο που λες στα μετα 83.
pk10gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 αδεια κατεδαφ. αδεια οικοδομης χτιζεις εξαφανιζεις την αδεια κατεδαφ. και εχεις και το χαρτι τακτοποιησεις των 50μ. Ρισκο μεν αλλα δυσκολευεις τον εντοπισμο
anka Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 ερωτηση για λιγους: ισογειο κτισμα 100 τ.μ. νομιμο. αυθαιρετη προσθηκη α οροφου 50 τ.μ., μετα το 83, ΔΕΝ νομιμοποιειται με αρθρο 22 λογω Δ. η επιτρεπομενη δομηση του οικοπεδου ειναι 150 τ.μ., οση και η πραγματοποιουμενη. η ερωτηση: αν πληρωσει με 4014, μπορει να βγαλει στη συνεχεια αδεια για προσθηκη κατ επεκταση αλλων 50 τ.μ. στον ά οροφο? Είναι από αυτά που περιμένουμε διευκρίνιση (αν δηλαδή τα ρυθμιζόμενα τμ αφαιρούνται από τη δόμηση) και που θα απασχολήσουν πολύ μελλοντικά. Τα υφιστάμενα παράνομα 50τμ υποτίθεται πως παραμένουν κατεδαφιστέα απλά παίρνουν μια "παράταση ζωής" για 30χρόνια. Σε 30 χρόνια αν πχ ζητήσουν πρόστιμο διατήρησης υποτίθεται πως μπορείς να αρνηθείς να το πληρώσεις και να προτιμήσεις την κατεδάφιση. Επομένως θεωρώ οτι δεν μπορεί ένα εσαεί κατεδαφιστέο (έστω και διατηρούμενο μέσω προστίμων) τμήμα να αφαιρεί το υπαρκτό δικαίωμα για νόμιμη επιπλέον δόμηση. Αυτό από πλευράς προστασίας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας. Αν το δούμε όμως περιβαλλοντικά το θέμα, θα έλεγα, οτι ήδη έχεις "επιβαρύνει" το περιβάλλον με 150τμ και επομένως έχεις εξαντλήσει το δικαίωμά σου. Αν σε 30 χρόνια κατεδαφίσεις τα αυθαίρετα 50τμ ανακτάς το δικαίωμα να χτίσεις τα νομιμα 50τμ. Όλα αυτά είναι υποθέσεις όμως και περιμένουμε να δούμε τι λέει και το ΥΠΕΚΑ.
ted78 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Έτσι όπως τίθεται το πρόβλημα από τον zavi, λογικά και τμήμα του υπάρχοντος ισογείου των 100,00 τμ βρίσκεται εντός του Δ. Οπότε, υπάρχει πρόβλημα και στο ισόγειο. Γενικά, δεν το βλέπω να βγαίνει εύκολα άδεια για περαιτέρω προσθήκη. Μία πιθανή λύση θα ήταν να γίνει εξαγορά από το όμορο γήπεδο, τόση ώστε να τηρείται το Δ σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, εάν και εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
anka Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Λέει οτι το ισόγειο είναι νόμιμο και προ 83. zavi είσαι σίγουρος οτι δεν νομιμοποιείται ο α' όροφος; Αν πεις οτι έγινε μαζί με το ισόγειο; Γιατί η νομιμοποίηση γίνεται είτε με τις σημερινές είτε με τις τότε διατάξεις.
ted78 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Αν το ισόγειο είναι νόμιμο προ του '83, τότε πας βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του ΓΟΚ και αν είσαι εντός περιγράμματος του ισογείου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Δ και βγάζεις κανονικά οικοδομική άδεια για τον υπάρχον, αυθαίρετο όροφο των 50,00 τμ. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας, η προσθήκη ορόφου των 50,00 τμ ρυθμίζεται και εντός τριών ετών μπορεί και πρέπει να βγει οικοδομική άδεια νομιμοποίησης. Αφού, έχει εξαντληθεί ο Σ.Δ. δε μπορεί να βγει άδεια για επιπλέον προσθήκη στον όροφο.
mbrebou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Εχω κτισμα που ηταν αυθαιρετο εκτος σχεδιου μεχρι που κυρωθηκε η πραξη εφαρμογης.Εχει παραβιαση πλαγιων αποστασεων βασει των ορων δομηση ςπου εχει πλεον ως εντος σχεδιου.Αδεια βγαινει και οι παραβιασεις περνανε απο ΣΧΟΠ και με αποφαση νομαρχη(που δεν υπαρχει πλεον...)νομιμοποιειται.ΕΡΩΤΩ εγω τωρα..μπορω αν δωσω το παραβολο και να βγαλω αδεια σε 3 χρονια???οχι τιποτε αλλο εχει υπολοιπο συντελεστη 40 μ και ειναι κριμα να τον χασει.
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Kατοικία προ του '83 σε οικισμό κάτω των 2000 με οικοδομική άδεια έχει παραβίαση της πλάγιας αποστάσης Δ κατά 0,30-1,50 μ. Δηλαδή σε κάποια σημεία είναι κατω του 20% και σε κάποια σημεία άνω του 20% Θεωρείται αυθαίρετο μόνο το τμήμα που έχει παραβιασει το Δ, και θα πληρώσει πρόστιμο μόνο για αυτο; έτσι θα γινει τακτοποίηση αλλά όχι νομιμοποίηση; Εχει υπολειπομενο Σ.Δ., εαν αργότερα ζητήσει με άδεια να κάνει προσθηκη, θα μπορεί ή επειδή όλο το κτίριο έχει παραβιασει το Δ, δεν μπορεί θα μπορεί πλέον να βγάλει άδειες;
GEKA Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Σύμφωνα με το παράδειγμα 3 του ΥΠΕΚΑ υπολογίζεται όλη η επιφάνεια του κτίσματος και θα λάβεις ως παράβαση Δ το >20%. Ως προς το δεύτερο γνώμη μου είναι ότι μπορεις να κάνεις προσθήκη αρκεί να είναι σε απόσταση Δ από τα όρια και γενικά να μη παραβιάζεις τους όρους δόμησης της περιοχής. Αν εννοείς προσθήκη καθ' ύψος, δηλ. αν το τακτοποιημένο κτίσμα αποκτά νόμιμο περίγραμμα ώστε να μπορείς να κάνεις προσθήκη καθ' ύψος σε όλη την επιφάνειά του, η γνώμη μου είναι κατηγορηματικά όχι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα