Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kατάτμηση εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Εχουμε αγροτεμαχιο 1800 μ2 μη αρτιο & μη οικοδομησιμο, εκτος σχεδιου πολεως, εκτος οικισμου, εκτος ζώνης, εκτος ΖΟΕ,ΓΠΣ και γενικά ολα εκτος.

Μπορουμε να το κατατμησουμε σε δυο τμηματα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι κληροτεμαχιο. Ειναι συνεχομενα οικοπεδακια που ειχε αγορασει καποιος περιπου το 1979 και θελει να τα δώσει στα παιδια του κατα το μισο.

Ενας συμβολαιογραφος μου ειπε οτι θελει εγκριση για υπαρξη η μη Γης Υψηλης Παραγωγικοτητας για γινει.

Link to comment
Share on other sites

Από το κείμενο του Ν.4014 και συγκεκριμένα άρθρο 24 παρ.1 "Μόνο για την εφαρμογη των διατάξεων των παραπάνω εδαφίων επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η κατάτμηση άρτιων και οικοδομήσιμων ακινήτων σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο ακίνητο, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συμπλήρωση της υπολοιπόμενης αρτιότητας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει μετά την κατάτμηση το εναπομείναν ακίνητο να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο."

 

Τέλος λοιπόν αυτού του είδους (η παραπάνω περίπτωση εξαιρείται καθώς το αρχικό είναι μη άρτιο) οι κατατμήσεις σε περιοχές που μέχρι σήμερα μπορούσαν να γίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή τον Ν.4014 αρχίζουν και μας απασχολούν σιγά σιγά παλιές αμαρτίες. Ένας πελάτης ενδιαφέρεται να βάλει σε τάξη τα περουσιακά του. Τι έχει συμβεί: Έχει βγάλει άδεια οικοδομής με τον αδερφό του σε εκτός σχεδίου. Μετά από 10 χρόνια περίπου από την έκδοση της Ο.Α έγινε το εξής...Ζήτησαν να μοιραστεί το γήπεδο στα δύο αδέρφια κι αυτό έγινε με δικαστική απόφαση όπως μου είπε. Το αποτέλεσμα είναι να μην εξασφαλίζεται πλέον η αρτιότητα. Πώς θα μπορέσουν να καλύψουν κάποια αυθέρετα κτίσματα που έχουν κάνει με το νέο νόμο; Αν δε βρεθεί το τοπογραφικό διάγραμμα της αδείας είναι δύσκολο να γίνει κάτι δε συμφωνείτε;

 

Υ.Γ Μπορεί να ρυθμίσει η κάθε μεριά το δικό του τμήμα χωρίς να δώσει αναφορά, ή να χρειαστεί πάρε δώσε με τον αδερφό του; Ή υπάρχει κάτι που να μην το έχω προσέξει και να ανακατεύει και την άλλη πλευρά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.