Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η απάντηση είναι ίδια με αυτό που λέει ο νόμος. Άρα δεν διευκρινίζει τίποτα.

Δεν υπάρχουν λέμε οι άνθρωποι.

Δημοσιεύτηκε

Ρε συνάδελφοι, με αυτή την τελευταία απάντηση του ΥΠΕΚΑ καλυπτόμαστε να τακτοποιούμε συνολικά σαν αυθαίρετο κτίριο κτίριο που τμήμα του μπορεί να βγάλει ΟΑ;;

 

Γιατί εγώ το βλέπω σαν απάντηση - παγίδα πο απλά δεν απαντάει Τ Ι Π Ο Τ Α;;

 

Εξηγούμαι: "Μπορεί να υπάχθεί στο Ν.4014" σημαίνει και στο άρθρο 26 και στο άρθρο 24 του νόμου, "καταβάλοντας το παράβολο που αντιστοιχεί"- ΠΡΟΣΟΧΗ: λέει παράβολο, και όχι πρόστιμο.. Άρα μπορεί άνετα να εννοεί ότι πας για έκδοση ΟΑ σε 3 χρόνια.. Και αυτό το .."εναλλακτικά" δεν καλύπτει τίποτα, αφού μιλάει για κάθε τμήμα να υπαχθεί στο αντίστοιχο μέρος του νόμου που του αναλογεί..

 

 

5) ερώτηση:

Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής μπορεί τμήμα της, εφ’ όσον πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις, να νομιμοποιηθεί με την υπαγωγή του στην παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4014/11 και τμήμα της να υπαχθεί στο άρθρο 24 του νόμου ή επιβάλλεται ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή να υπάγεται είτε στο άρθρο 24, είτε στο άρθρο 26 ;

 

απάντηση:

Μπορεί η αυθαίρετη κατασκευή συνολικά να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. Εναλλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου, που το καλύπτει.

 

Ο προϊστάμενος της τοπικής πολεοδομίας από την αρχή ερμήνευε έτσι τον νόμο όταν το συζητήσαμε, δηλαδή όποιος θέλει πάει για ρύθμιση και όποιος θέλει ρυθμίζει-νομιμοποιεί. Εγώ από αυτή την απάντηση αυτό καταλαβαίνω, ή ΟΛΟ ρύθμιση ή όποιο νομιμοποιείται, αν το επιλέξεις, προχωράς με άδεια και το υπόλοιπο μόνο ρύθμιση. Άιντε τα πάνω-κάτω πάλι.

Βέβαια αν λάβουμε υπόψη μας την αντίφαση των απαντήσεων Β'Μέρος 2) με Γ'Μέρος 25) βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε κάθε κύκλο ερωταπαντήσεων γράφει και διαφορετικό άτομο τις απόψεις-σκέψεις του περί ερμηνείας του νόμου και τιποτ'άλλο.

Δημοσιεύτηκε

Καλά όλα αυτά εάν μας έλεγαν και πώς γίνεται αυτό το μοίρασμα νομιμοποίησης - τακτοποίησης αφού στο λογισμικό του ΤΕΕ δεν μπορείς να το περάσεις, οπότε αναμείνατε όλοι στο ακουστικό σας και δεν πα να είναι 1η του μήνα (καλό μήνα κιόλας και Χρόνια Πολλά στους Ανάργυρους) και να έχουμε διορία μέχρι τις 30...Θα βγάλουν Εγκύκλιο στις 28, να προλάβει να πληρωθεί το παράβολο στις 29 ώστε να φανεί και η ενημέρωση εντός 24 ωρών, οπότε στις 30 και να είμαστε όλοι καλυμμένοι...βρε δεν ντρέπονται λέω εγώ..πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω ότι αναγκάζομαι να φερθώ αντιεπαγγελματικά γιατί δεν ξέρω πώς να ενημερώση πελάτη.....μας κάνουν όλους να φαινόμαστε ερασιτέχνες και κομπογιαννίτες αφού δεν μπορούμε να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση.....κατάντια...

Σόρρυ εκτός τόπικ αλλά αγανακτώ....

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε kontegr, αυτά που αναφέρεις παραπάνω για την διαδιακασία ισχύουν στην περίπτωση που ΔΕΝ πας με το 4014. Από την στιγμή που θα πας και θα πληρώσεις το παράβολο γλιτώνεις ΟΛΟ το κομμάτι των αυτοψιών είτε από το ΙΚΑ είτε από την πολεοδομία!!! Τουλάχιστον αυτό θα κάνουμε στην πολεοδομία της περιοχής μου!

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανείς ιδέα με ποιό τρόπο δηλωνεται στην ηλεκτρονική υποβολή οτι τα αυθαιρετα είναι νομιμοποιουμενα και θες απλα να πληρώσεις το παράβολο σύμφωνα με το άρθρο 26 και να βγάλεις άδεια; Δεν βρήκα κάποιο σημείο που να αναφέρεται στη περίπτωση αυτή στην καρτέλα του τεε για να το επιλέξω.... μόνο για τις υπερβάσεις έχει....!

Δημοσιεύτηκε

Εμένα πάντως μου φαίνεται ξεκάθαρη η απάντηση 5 μέρος Γ ΥΠΕΚΑ.

Λέει (κατ' εμέ) ότι άμα έχεις τμήμα Α που μπορεί να πάει με άδεια και τμήμα Β που δεν μπορεί έχεις 2 εναλλακτικές:

  1. Πηγαίνεις όλο το κτίσμα με 4014 πληρώνοντας παράβολο για το Α+Β
  2. Πηγαίνεις το τμήμα Α με άδεια πληρώνοντας μόνο παράβολο που αντιστοιχεί στα μέτρα Α και με 4014 το Β με παράβολο που αντιστοιχεί στο Β.

Ο αρχικός νόμος ήταν έτσι διατυπωμένος που φαινόταν πάλι ως εναλλακτική η άδεια. Απλά πολλοί το παρερμήνευσαν και έλεγαν ότι αναγκαστικά πρέπει να πας με άδεια.

 

Τώρα το πως το δηλώνεις στο σύστημα το τμήμα που θέλεις να το πας με άδεια... Απλά δεν υπάρχει ακόμα τρόπος...

Δημοσιεύτηκε

Και ούτε θα βρεις συνάδελφε... ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει τον τρόπο που θα δηλωθεί αυτό.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

 

Τελικά, σε περίπτωση που υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, πρέπει υποχρεωτικά να βγει οικοδομική άδεια?

ή επιλέγει ο ιδικτήτητης με το μηχανικό του αν θα βγει οικοδομική άδεια (νομιμοποίηση) ή θα τακτοποιηθεί ως αυθαίρετο?

(δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που έχεις δύο τμήματα που το ένα μπορει να πάει με άδεια και το άλλο δεν μπορεί αλλά στην περίπτωση που έχεις ένα τμήμα για το οποίο μπορεί να βγει άδεια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.