Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά έως 10kW σε αυθαίρετο


chris_gr

Recommended Posts

Μιλώντας με πολλούς εγκαταστάτες κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτοβολταϊκών στο Metropolitan τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι είναι πολύς ο κόσμος που ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην τακτοποίηση αυθαιρέτων με τη λογική ότι θα μπορεί να κάνει αργότερα αίτηση για το πρόγραμμα Φ/Β στις Στέγες.

Αφού όπως ισχυρίζονται από το Υπουργείο, το κτίσμα θα μπορεί να τακτοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να θεωρείται νόμιμο, απλά και μόνο για τα επόμενα 30 χρόνια.

Εφόσον το πρόγραμμα των Φ/Β σε οικιακές στέγες διαρκεί για 25 χρόνια, λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

 

Ίσως θα πρέπει να ζητηθεί από το υπουργείο να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα με κάποια συγκεκριμένη οδηγία.

 

Κάνουν που κάνουν την τακτοποίηση αυθαιρέτων, τουλάχιστον να έχουμε και κάποιο όφελος. Τόσο περιβαλλοντικό όσο και εργασιακό (πολλοί μηχανικοί θα μπορέσουν να αυξήσουν ή και να βρουν δουλειά στον μόνο κλάδο που κινείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα).

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι νομίζω ότι το θέμα προς συζήτηση (αν και πολύ σοβαρό) νομίζω ότι είναι αυτονόητο κατά την προσωπική μου άποψη. Ουσιαστικά η ΔΕΗ δεν θέλει να κάνει συμβάσεις ΦΒ με ακίνητα που είναι αυθαίρετα, λόγω του ότι είναι κάτι παράνομο. Τα τακτοποιημένα αυθαίρετα δεν είναι πλέον αυθαίρετα. Φυσικά αν θέλει η ΔΕΗ, στο σημείο της αίτησης που αναφέρει ΝΟΜΙΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ, μπορεί κάλλιστα να αναγράφει ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ή ΝΟΜΙΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ.

 

Επίσης πολλοί θέλουν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετο τους για να μπορούν να κάνουν χρήσεις που δεν μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν (μεταβιβάσεις, άδειες μικρής κλίμακας, ενοικίαση κτλ ). Στις ήδη υπάρχουσες χρήσεις ανήκει πλέον και η τοποθέτηση ΦΒ, όπως έκανε ήδη αναφορά ο Kapas.

 

Υποτίθεται ότι το να τακτοποιείς το αυθαίρετο σου και να τοποθετείς στο ακίνητό σου ΦΒ είναι κάτι καλό για το κράτος και για αυτό γίνεται και παρότρυνση. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση να μην ισχύει…??? Γνωρίζω (όχι προσωπικά) ιδιοκτήτες ακινήτων με Νομιμοποίηση Τρίτση που έχουν τοποθετήσει ΦΒ, όπως και επίσης σε προσωπική μου ερώτηση στην ΔΕΗ Κορωπίου, μου απάντησαν ότι γίνεται.

 

@chris_gr

 

Χρήστο αυτοί που θέλουν να τακτοποιήσουν σύντομα http://www.realestatenews.gr/perivallon/perivallon-poleodomia/15509-aftheretata-5-vimata-gia-ti-rithmisi Δεν μπορώ να σου πω κάτι πιο συγκεκριμένο.

 

..... Στην Ελλάδα Ζούμε....!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Επειδή υπήρξε τελικά και συνέχεια σε άλλο topic σχετικά με το θέμα αυτό, εδώ το παρακάτω link (πιο ενημερωμένο πλέον):

 

http://www.michanikos.gr/topic/26465-Φωτοβολταϊκά-και-σε-αυθαίρετα/page__hl__φωτοβολταϊκά__fromsearch__1

 

Ρε παιδιά πάντως, είναι ακριβώς το ίδιο θέμα. Ας κοιτάμε λίγο πριν δημιουργήσουμε νέο topic.

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.