Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο δώμα


Recommended Posts

Σε νομίμως υφιστάμενη πολυκατοικία του 1997, στην άδεια υπάρχει το δώμα με το κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και το μηχανοστάσιό του,με εμβαδό 23,80τμ και ύψος 2,20μ. Στην κατασκευή τελικά έγινε το δώμα με το ίδιο ύψος, ο ανελκυστήρας δεν κάνει στάση στο δώμα, υπάρχει το μηχανοστάσιο με άλλες διαστάσεις και ένα δωμάτιο με εμβαδόν 17,26τμ,το οποίο θέλω να υπαχθεί στο νόμο. Το νέο εμβαδό που προκύπτει είναι 36,14τμ. Η πρόσβαση στην ταράτσα είναι για όλη τη πολυκατοικία αφού έχει διαφορετική πόρτα από το δωμάτιο.Το ερώτημα είναι:

α)Πρέπει να δηλωθεί σαν αυθαιρεσία όλο το δώμα με την υπέρβαση των 36,14τμ-23,80τμ = 12,34τμ ή

β)Αγνοώ τα τετραγωνικά του κοινόχρηστου χώρου (με ελαφρώς διαφορετική κάτοψη από το σχέδιο της αδείας) και δηλώνω τα 17,26τμ του δωματίου που δεν υπήρχε ποτέ στο σχέδιο της αδείας?

 

Επίσης, γίνεται αντιπαραβολή σχεδίου οικοδομικής αδείας με υποβαλλόμενο σχέδιο? Αν γίνεται, τότε θα φαίνεται και η τροποποίηση του κοινόχρηστου χώρου (μηχανοστάσιο)

Link to comment
Share on other sites

....

....

α)Πρέπει να δηλωθεί σαν αυθαιρεσία όλο το δώμα με την υπέρβαση των

....

....

αν είναι όπως τα λες όλο.

 

(μια αναρτηση φώτο πάντα βοηθάει)

Link to comment
Share on other sites

Eγώ νομίζω ότι τα κοινόχρηστα μπορούν να διορθωθούν μέσω αδείας και μόνο το δώμα να δηλωθεί .

Σε κάθε όμως περίπτωση θα χρειαστούν 2 φάκελλοι , αφού έχουμε διαφορετικές ιδιοκτησίες .

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δημιουργήθηκε ένα διαμέρισμα τότε όλο το δώμα.

Πρόσεξε όμως τις συναινέσεις που απαιτούνται τόσο για την θέση του ανελκυστήρα όσο και για το δώμα αν δεν υπάρχει αποκλειστική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεία σας.Είμαι νέα τοπογράφος μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε μια πολυκατοικία υπάρχει ένα δώμα το οποίο έχει κατασκευαστεί ανατολίκά αντί για δυτικά σύμφωνα με τα σχέδια. Επίσης εκτός από αυτό στα δυτικά ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει ένα αυθαιρετο δωμάτιο. Τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης του δώματος να το νομιμοποιήσει σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο. Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται για το δώμα που έχει κατασκευαστεί σε λάθος θέση από ότι φαίνεται στην οικοδομική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες δώμα εννοείς την απόληξη κλιμακοστασίου? Αν ναι τότε πως μπορεί να άλλαξε θέση χωρίς τη σκάλα? Πάντως αν το αυθαίρετο δωμάτιο είναι στη θέση του δώματος που λέει η άδεια αλλάζεις χρήση στο εμβαδόν του δώματος και το υπόλοιπο είναι αυθαίρετο, όπως αυθαίρετο είναι και το δώμα που είναι σε λάθος θέση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι σε 2ώροφη κατοικία με άδεια προ του 2004 έχει προστεθεί 3ος όροφος με καινούρια άδεια το 10/2004 όπου

 

στο καινούριο δώμα προβλεπόταν και είχε κατασκευαστεί απόληξη του κλιμακοστασίου/ lift/ Μηχανοστάσιο και 45 μ2 πέργκολας.

Ο ιδιοκτήτης εκ των υστέρων έκλεισε στα όρια της πέργκολας και έχει δημιουργήσει κατοικία 45 μ2 με δίριχτη στέγη,

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

 

1) Ως παλαιότητα λαμβάνουμε υπ'όψην την πρώτη άδεια ή την δεύτερη της προσθήκης;

2) Υπάρχει αλλαγή χρήσης;

3) Εφόσον η απόληξη έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα σχέδια, και η αυθαιρεσία αφορά το τμήμα της πέργκολας, ο χώρος προς τακτοποίηση υπολογίζεται συνολικά μαζί με την απόληξη; 45+10=55

4) Επιπρόσθετα ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει στην προέκταση της δίριχτης στέγης και 2 πρόβολους (προς τη μεριά της βεράντας και προς τον ακάλυπτο) με κεραμίδια που εδράζονται σε ξύλινα υποστυλώματα. Υπολογίζονται ως ημιυπαίθριοι δηλαδή Β.Χ ή ως στέγαστρα και παραβάσεις με αναλυτικό;

5) Τι ισχύει με τις αμοιβές μας; Υπολογίζω τα ελάχιστα τσμεδε, φεμ και κανονίζω τα υπόλοιπα με τον πελάτη μου χωρίς περιορισμούς;

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.