epameinondas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 ...Και θα ορμήξουμε όλοι στα Φ/Β...Σχετικοί και άσχετοι...Και θα μετατραπεί μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι σωστή και προχωρημένη σε άλλο ένα κατασκευαστικό καραγκιοζιλίκι όπως όλα τα άλλα που μας περιστοιχίζουν. Δυστυχώς δεν αρκεί η πρόθεση και τα μέτρα που ηχούν ωραία σε συνεντεύξεις και εξαγγελίες. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο, υποδομή, εκπαίδευση του προσωπικού που θα ασχοληθεί και κυρίως πλήρες και σαφές νομικό πλαίσιο. Αλλά ξέχασα...Εδώ είναι Ελλάδα. Ορμάτε λοιπόν και τα άλλα τα βρίσκουμε στην πορεία... 1
architect_duth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Ως αρχιτέκτονας και ως "υπεύθυνος για την πρόβλεψη φ/β" να αναφέρω ότι πρώτα δε θα έπρεπε σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα να μεριμνούμε για τη σωστή τοποθέτηση των κτηρίων, των ανοιγμάτων, της ηλιοπροστασίας, κτλ ? Το καλοκαίρι, με την κατάλληλη ηλιοπροστασία (η οποία μερικές φορές είναι "παράνομη" κατά ΓΟΚ!!! ΕΛΕΟΣ), τα κατάλληλα ανοίγματα και τον κατακόρυφο νυχτερινό αερισμό, οπού είναι αυτός εφικτός, μπορούμε να έχουμε ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟ δροσισμό, άρα μείωση της χρήσης air-condition (ενέργεια). Το χειμώνα, δώξα το Θεό, έχουμε αρκετές μέρες ηλιοφάνειας, οι οποίες με τον κατάλληλο προσανατολισμό, ανοίγματα και μάζα του κτηρίου μπορούν να μας εξοικονομήσουν ΑΡΚΕΤΑ λίτρα πετρέλαιο - αέριο! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ Φ/Β και όχι μόνο... (στην Ξάνθη που σπούδαζα ξέρετε τι αέρα είχε ? ), ΑΛΛΑ εκτός του ήδη επιβαρυμένου θερμικά, αστικού ιστού!!! Αντί να συζητείται το πρόβλημα της ελλιπούς φύτευσης και της θερμικής νησίδας, επικροτούνται όλα τα "εμπορεύσιμα υλικά" , όπως πολύ σωστά προανέφερε συνάδερφος με τα inverter κτλ. Θέλουμε παραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ ? Ναι, αλλά όπως προαναφέρθηκε, ας γίνει κατά δήμο - πόλη σε ειδικές περιοχές όπου δε θα υπάρχουν και εμπόδια. (Έχω δει κατοικία με τετράριχτη στέγη, όπου στη μία μεριά έχει τον ηλιακό θερμοσίφωνα και στην άλλη έχει βάλει φ/β!!!!!!) Το θέμα δεν είναι καθόλου προσωπικό - επαγγελματικό! Φιλικές πάντα απόψεις!
stayros Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Από που προκύπτει δηλαδή πως τα ΦΒ επιβαρύνουν θερμικά τον αστικό ιστό;!!! Στο τέλος θα τα πούμε και καρκινογόνα...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δεν έχω κάποια "έρευνα" να σου αντιπαραθέσω, απλά με τη λογική πάντα, το αναφέρω με γνώμονα το ότι σε αντίθεση με τη φύτευση που δεσμεύει την ηλιακή ακτινοβολία, το τζάμι (είτε είναι φ/β, είτε ηλιακός θερμοσίφωνας, είτε γυάλινο κτήριο) αντανακλά αυτήν την ακτινοβολία στον απέναντι, σε επίπεδο όχλησης (ανάλογα με την κλίση πάντα) ! Να ξεκαθαρίσω ότι δεν "τα βάζω" ούτε με τα φ/β, ούτε με τους ΗΜ! Και δε λέω ότι τα φ/β θα "κάψουν" τον αστικό ιστό (το ποσοστό της επιβάρυνσης μόνο με έρευνα θα αποδειχθεί), απλά επαναλαμβάνω ότι οποιοδήποτε μέτρο παίρνουν οι κυβερνήσεις, έχει ως στόχο το κέρδος του κράτους και "κάποιων κουμπάρων", χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η ποιότητα ζωής των κατοίκων και το πορτοφόλι τους! Όσο για τα καρκινογόνα... έχουμε πολύ πιο καρκινογόνα πράγματα μέσα στο σπίτι μας!!!
kagatso Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 τι κανουν ρε τα ζωα? ο κοσμος σκεφτεται να βγαλει απο τη μυγα ξυγκι, τα φωτοβολταικα τον μαραναν... ρε ανεκδιηγητοι, τη τελευταια 10ετια πετουσατε χαρταετο, τωρα βρηκατε να παρετε τετοια μετρα? θα σας λυντζαρουν κυριοι... ΥΓ. αν ισχυσει αυτο, οποια εταιρεια επενδυσει στην κατασκευη και παραγωγη φ/β πανελων, θα χεστει στο ταλιρο... Ρε συνάδελφοι μήν βιάζεστε, μπορεί να λέει ο ΓΟΚ ότι τα φωτοβολταικά στις ταράτσες-στέγες θα είναι επιδοτούμενα από το κράτος ή την ΕΕ...Λεφτά άλλωστε υπάρχουν...
AArtam. Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 ακόμα και χρηματοδότηση να μην υπάρχει για τα φωτοβολταικα θα γίνει απόσβεση κάποια στιγμή,σε 5-6 χρόνια το πολύ...και από εκεί και πέρα είναι μεγάλο κέρδος,μερικοί μπορεί να το ''πουλάνε'' και στη ΔΕΗ ή όπως αλλιώς θα λέγεται μετά από πολλά χρόνια Deutsche ΔΕΗ επίσης, πιστεύω ότι το μέτρο,όταν εφαρμοστεί,κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς την ενεργειακή διαχείριση...αλλά μάλλον η αρχιτεκτονική των κατοικιών κυρίως θα έρθει σε δεύτερη μοίρα.
architect_duth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 ακόμα και χρηματοδότηση να μην υπάρχει για τα φωτοβολταικα θα γίνει απόσβεση κάποια στιγμή,σε 5-6 χρόνια το πολύ...και από εκεί και πέρα είναι μεγάλο κέρδος,μερικοί μπορεί να το ''πουλάνε'' και στη ΔΕΗ ή όπως αλλιώς θα λέγεται μετά από πολλά χρόνια Deutsche ΔΕΗ επίσης, πιστεύω ότι το μέτρο,όταν εφαρμοστεί,κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς την ενεργειακή διαχείριση...αλλά μάλλον η αρχιτεκτονική των κατοικιών κυρίως θα έρθει σε δεύτερη μοίρα. Βασικά θα λέγεται "Deutsche Επιχείρηση Ηλεκτρισμού - DΕΗ" !
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Συγνώμη βρε παιδιά αλλά μπορεί κάποιος αρχιτέκτονας να μου εξηγήσει γιατί δεν συμβαδίζουν τα Φ/Β με την αρχιτεκτονική των κτιρίων? Το γυαλί είναι που ενοχλεί? Ευχαριστώ
architect_duth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δε συμβαδίζει η κλίση που χρειάζονται (εκτός και αν τα οριζόντια φ/β είναι ΟΚ) με το οριζόντιο δώμα, όπου το αποτέλεσμα το βλέπουμε ήδη κατά κόρων με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Επίσης, πέρα από την αρχιτεκτονική του καθεαυτού κτηρίου, που εάν υλοποιηθεί τέτοιος νόμος τότε ο αρχιτέκτονας θα πρέπει να σχεδιάσει κατάλληλα τις απαιτούμενες επιφάνειες, ώστε το ίδιο το κέλυφος να έχει την κλίση που χρειάζονται τα φ/β (για να μην περισσεύουν του όγκου του), θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα όχλησης (θάμβωσης) από γειτονικά φ/β στα απέναντι κτήρια. Συγκεκριμένα για την ερώτησή σου ikaros13, προσωπικά πάντα μιλώντας (!!!), ναι, το γυαλί σε ολόκληρη την όψη είναι που με ενοχλεί, εφόσον προκαλεί αντανάκλαση βέβαια! Ειδάλλως, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό που μπορείς να κάνεις θαύματα στις κατασκευές σου!!!
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Σαφέστατα τα λεγόμενά σου, αν και πιστεύω ότι με σωστή μελέτη και σχεδιασμό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου όμορφο. Ενδεχωμένος σε έναν αστικό ιστό ο βαθμός δυσκολίας να ανεβαίνει και να προβαίνουμε σε "φουτουριστικές" λύσεις που άλλοτε αρέσουν και άλλοτε όχι (είναι και υποκειμενικό το κριτήριο), αλλά εν πάση περιπτώση θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί λύση ως προς την αρχιτεκτονική χωρίς να επιρεάζεται η απόδοση των Φ/Β.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα