Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τζάκι και αερόθερμο


tiliros

Recommended Posts

καλησπερα θελω να ρωτησω κατι σημαντικο για το τζακι που εβαλα πριν 1 βδομαδα. εβαλα τζακι με τζαμι σιρομενο χορισ αεροθερμο. αυτο το τζακι λεγετε ενεργειακο? και κατι αλλο αν εβαζα αεροθερμο θα μοθ εβαζαν και 2 σωληνεσ απο πανω που θα βγαζει αερα ζεστο? και κατι τελευταιο εχω δει αλλα τζακι που εχουν απνω απο το τζαμι ενα μεταλικο τοιχακι που χρισιμευει? εδοσα 2300 με δουλεψαν σε κατι? ειπα οτι δεν θελω αεροθερμο μελλοντικα ισως. τουσ 2 σωληνεσ επρεπε να μου βαλουν η παει με το αεροθερμο. και τωρα που δεν εβαλα θα βγαινει ζεστοσ αερα απο περσιδεσ αν βαλω?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οταν λες συρόμενο τι ακριβός το βάζεις και το βγάζεις με τα χέρια?

αν έχεις μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ....

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

tiliros γιατι να σε δουλεψαν? Δεν εκαναν οτι συμφωνησες? Τι συμφωνησες? Γιατι δεν ρωτησες πριν συμφωνησεις?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.εχω βαλει ενα τζακι μαντεμενιο με κλειστη εστια πριν τεσερα χρονια οχι αεροθερμο βεβαια μου ειχαν τοποθετησει ενα μικρο καζανι πανω απο την εστια το οποιο με μοτερ φερνει αερα δηστυχως κρυο.Το μοτερ εχει ενσωματωθει στον εξωτερικο τοιχο καθως συμφωνα με τον τζακα με την αφαιρεση ενως πλαστικου καπακιου θα ηταν πιο ευκολα προσβασιμο στο ηλεκτρονικο του μερος.Επισης μολις κλεινω το τζαμι το τζακι δουλευει στο φουλ σαν να εχει φυσητηρα που δεν μειωνεται ουτε οταν κλεινω εξωτερικα τον αεραγωγο που μεταφερει τον αερα καπου κατω απο την εστια.Πριν δυο χρονια ο τζακας μου ειχε πει να ενωσω εξωτερικα την εισοδο παροχης του μοτερ με την εισοδο του αερισμου της εστιας για βελτιωση θερμοτητας το δοκιμασα πραγματι

υπηρξε βελτιωση αλλα το κατηργησα με το φοβο οτι μπορει ο αερας που εισερχεται να ειναι επικυνδινος.Η ερωτηση μου υπαρχει δυνατοτητα εκ των υστερων προσθηκης αεροθαλαμου η δημιουργιας του και αν ναι πως

Link to comment
Share on other sites

Αθανασο το τζακι σου ειναι κακη κατασκευη, κακη σχεδιαση, κακο συστημα πως να στο πω.. Βαζανε μια πορτα στην μεντεμενια εστια και απλα δημιουργουσαν προβληματα που δεν υπηρχαν και τιποτε αλλο (κ ακομα γινεται αυτο). Αν ξυλωσεις τ γυψοσανοδα μπορεις να βελτιωσεις καποια πραγματα, αλλα ποιος θα το κανει εσυ? Εχεις σχεση με εργαλεια κ τετοιες δουλειες? Γιατι αν ρωτας εδω και νομιζεις λεγοντας στ μαστορα τι να κανει (απ αυτα που θα καταλαβεις εσυ) κανεις λαθος, ενα μπαχαλο θα δημιουργησεις και μπελα στο κεφαλι σου. Θεωρησε το τζακι σου απλο ανοιχτου τυπου και καιγε το με ανοιχτη πορτα. Αν παλι εχεις διαθεση, δυνατοτητα κ ορεξη πραγματικη να ασχοληθεις ο ιδιος, τοτε ευχαριστως να πω 5 πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε εαν δεν ειχα την ορεξη δεν θα ασχολουμουν καν καταλαβαινω οτι εχει γινει κακη τοποθετηση και για αυτο ρωτω,θελω να πιστευω οτι πιανομαι με τετοιες εργασιες καθως στο σπιτι οπιαδηποτε κακοτεχνια μεσα σε λογικα πλαισια την εχω επιδιορθωσει,θεωρω οτι το βγαλσιμο ενος μερους της γυψοσανιδας δεν ειναι και κατι τραγικο οσο αναφορα τις συμβουλες εφοσων θελεις καλοδεχουμενες γιαυτο εγραψα εξαλλου καθως θεωρησα ατομα οπως εσυ εχουν

εμπειρια απο τετοιες κακοτεχνιες.Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αθανασο πηρες ''κακη'' εστια λεω εγω.. κακοτεχνια επιμενεις εσυ. Ακομα κ ο μαστορας να στην εφερε εγινε απο αγνοια του, δεν την εφτιαξε αυτος κ αυτουνου του τ φερανε αν ειναι ετσι (κανενας δεν κανει μια δουλεια για να εκτεθει). Τετοια εστια αφου τραβαει (κ ειναι το κυριοτερο σ ενα τζακι) μια χαρα τοποθετηθηκε.

Ο αερας που στελνεις για θερμανση περνα απ οπου του ειναι ευκολοτερο, εσυ πρεπει πλεον να τον οδηγησεις εκει που θελεις. Εγω στ θεση σου θα δημιουργουσα με ητον εναν θαλαμο περιμετρικα τ εστιας κοντα στ τοιχωματα της ωστε ο αερας να περνα οσο γινεται πιο κοντα στο θερμο μαντεμι. Δεν χρειαζεται απολυτο σφραγισμα (οσο καλο μπορει να γινει) αυτο το τοιχωμα. Στο υψος που συνδεεται ο κωνος τ τζακιου με τ σωληνα τ καπνοδοχου φτιαξε με γυψοσανιδα ενα εσωτερικο ταβανι (στοκαρε αρμους κτλ με γυψο και τριχα, δεν καιγονται αντεχουν) κ ακριβως απο κατω του βγαλε τ περσιδες στ χωρο σου. Το αποτελεσμα πιστευω πως θα σε ικανοποιησει. Περιμετρικα της εστιας δηλαδη θα δημιουργησεις εναν 2ο θαλαμο οσο γινεται κοντα της.

Οσο για την καυση, πες μου αν ειναι μονο ανοιγομενη η πορτα η αν ειναι συρομενη προς επανω με αντιβαρο.

Σ αυτα ολα στην πραξη θα συναντησεις προβληματα και εξαρταται το τι θα συναντησεις εκει καθως κ απο εσενα κατα ποσο θα επιλυθουν. Μπορει να πετυχεις και να ικανοποιηθεις μπορει να μλεξεις κ ασχημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.