amalitsa Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Καλησπερα συναδελφοι, Σκεφτομαι να ξεκινησω διδακτορικο τον επομενο χρόνο μιας και τη χρονια αυτη μπηκα στη διαδικασια να κανω μαστερ στην ελλαδα προκειμενου να εχω την ευκαιρια να μπω σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικοι σαν υποψηφιος διδακτορας, καθως ολα τα πανεπιστημια το θετουν ως προαπαιτουμενο.Σκεφτομαι για Ολλανδια αρχικα.Θα ηθελα να ρωτησω τη διαδικασια επιλογης διδακτορων για το εξωτερικο.Πχ παιζει σπουδαιο ρολο ο βαθμος?απο ποσο και πανω περιπου εισαι ασφαλης?μετα οι δημοσιευσεις και οτι καλο στοιχειο στο βιογραφικο σου, που θα μπορουσε να βοηθησει στην επιλογη σου ν πας σε ενα πανεπιστημιο εκει,μιας και πληρωνεσαι καθε μηνα και αυτο για μενα ειναι σημαντικο απο το να μεινω στην ελλαδα και να κανω λατζα για 4-5 χρονια.ολες οι αποψεις δεκτες!
MScEng Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Λοιπον σε καποιες χωρες οπως ΗΒ, Ιταλια με το 5ετες διπλωμα δεν χρειαζεσαι μαστερ για να ξεκινησεις διδακτορικο. Για να σε επιλλεξουν χρειαζεσαι βαθμο ανω του 7 ενω οι δημοσιευσεις σε επιστημονικα περιοδικα και διεθνη συνεδρια ειναι διαβατηριο για εισαγωγη. Ο λογος ειναι απλος, υπαρχει μια σκεπτικοτητα για τα προσοντα γιατι γνωριζουν τις ελληνικες παπατζες αλλα οι δημοσιευσεις ειναι διεθνεις και αδιασειστα αποδεικτικα στοιχεια ερευνητικης δραστηριοτητας. Θεωρω σωστο βημα να κανεις διδακτορικο στο εξωτερικο αρκει βεβαια να ειναι σε πανεπιστημιο της προκοπης, με υποτροφια και φυσικα επι πληρωμη. Η δουλεια ειναι συνηθως σκληρη, δηλαδη το 8ωρο+ επι 5 μερες τη βδομαδα συν δουλεια στο σπιτι.
amalitsa Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 ευχαριστω για την απαντηση.κ γω καπως ετσι το σκεφτηκα.ο στοχος μου ειναι να αποκτησω μια καλη θεση σε μια εταιρια γιατι τ πανεπιστημια τ εξωτερικου συνεργαζονται με εταιριες και για τους διδακτορικους εξασφαλιζονται συνηθως πολυ καλες θεσεις και εχουν προτασεις.για ακαδημαικη καριερα δεν το σκεφτομαι η αληθεια ειναι.εκανα τη σκεψη μηπως να πηγαινα αμερικη,αλλα φοβαμαι οτι αργησα μιας και δεν εχω ασχοληθει με gre και ielts ακομα αλλα ουτε μπηκα στη διαδικασια να ψαξω για το ποιο πανεπιστημιο θα ηθελα να παω.τι πιστευεται?για φετος αμερικη ουτε με σφαιρες ε?
MScEng Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2011 Για Αμερικη δεν ξερω, αναφερομαι κυριως για ΗΒ, Ιταλια. Ενα καλο πανεπιστημιο του ΗΒ ισως ειναι η χρυση τομη χωρις να κανεις εκπτωσεις στην ποιοτητα της ερευνας που θα κανεις ενω θα εισαι και σχετικα κοντα στην οικογενεια σου. Αλλα σε καθε περιπτωση να κοιταξεις ενα καλο πανεπιστημιο, αν ειναι να πας σε ενα δευτεροτριτο πανεπιστημιο του εξωτερικου τοτε ισως θα ηταν καλυτερο να μεινεις εδω. ΥΓ Στο ΗΒ τα καλα πανεπιστημια συνεργαζονται με ολες τις μεγαλες εταιριες του κλαδου ο οποιες και δινουν τα funds για την ερευνα και για την πληρωμη των ΥΔ. ΥΓ2. Μιας και εισαι και ΜΜ η Γερμανια ισως ειναι μια καλη επιλογη αλλα δεν ξερω τι περιορισμους θα εχεις με την γλωσσα.
ergotelis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Για το διδακτορικό μετράνε αποφασιστικά οι γνωριμίες. Π.χ. αν στο μαστερ ή στο δίπλωμα έχεις καθηγητή με διασυνδέσεις έξω, πας όπως λεμε συστημένος, χωρίς ταλαιπωρία. Αλλιώς το ψάχνεις από μόνος σου. Προφανώς αν στείλεις σε έλληνα έξω, 8α σε δει αλλιώς από ότι έναν αλλοδαπό. Αλλά τα προσόντα μετράνε. Κάτω από 7 (βαθμός διπλώματος) περιορίζεται ο ορίζοντας... Βέβαια και στα σαιτ των ιδρυματων υπάρχουν έλληνες διδακτορες. Μπορείς να στείλεις και σε αυτούς να σε διαφωτίσουν. Σε όσους έστειλα ήταν όλοι πρόθυμοι να με ενημερώσουν.
Daron Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Για να σε επιλλεξουν χρειαζεσαι βαθμο ανω του 7 Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αν κάποιος έχει αποφοιτήσει από σχολή που δύσκολα μπαίνανε υψηλοί βαθμοί, δεν μπορει να διεκδικίσει διδακτορικό αν έχει βαθμό κάτω του 7 αλλά στην βαθμολογική κατάταξη των αποφoίτων είχε καλή σειρά;
MScEng Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αν κάποιος έχει αποφοιτήσει από σχολή που δύσκολα μπαίνανε υψηλοί βαθμοί, δεν μπορει να διεκδικίσει διδακτορικό αν έχει βαθμό κάτω του 7 αλλά στην βαθμολογική κατάταξη των αποφoίτων είχε καλή σειρά; Κοιταξε ο βαθμος σιγουρα ειναι ενα δειγμα του ποσο αφοσιωμενος ηταν ο φοιτητης και καλως λαμβανεται υπ`οψιν. Εφοσον μιλαμε για το εξωτερικο εκει η αξιολογηση ειναι πολυπλευρη και δεν κολλανε στα ασημαντα. Παραδειγμα αν ενας φοιτητης εχει βαθμο διπλωματος 6,7 επειδη δεν πολυενδιαφεροταν αλλα ξεσκιστηκε και εκανε 1 χρονο μια πολυ γερη διπλωματικη που του απεδωσε δημοσιευση σε επισημο επιστημονικο περιοδικο δεν νομιζω να του ριξουν πορτα. Απο περιπτωση παντως που γνωριζω ζητηθηκε βαθμος απολυτηριου 7 και δεν εληφθει στα υπ`οψιν η καταταξη στην βαθμολογια των αποφοιτων.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα