Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία νομιμοποίησης - Αγ.Παύλος Χαλκιδικής


andreas1981

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή δε γνωρίζω το νόμο περί νομιμοποιήσεων, θα ήθελα να μου πει κάποιος πως να υπολογίσω το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση επειδή έχω μπερδευτεί με τις τιμές ζώνης και τους συντελεστές. Το αυθαίρετο απέχει περίπου 100μ. από τον Αγ.Παύλο Χαλκιδικής, είναι 65τ.μ. σε 400τ.μ. αγροτεμάχιο το οποίο είναι εξ'αδιαιρέτου. Κολλητά στο σπίτι και εντός αγροτεμαχίου βρίσκονται και δύο χώροι 6-7τ.μ. ο καθένας (αποθήκη - εξωτ. μπάνιο).

Υπάρχει κάποιο άρθρο στο site που να με βοηθήσει στον υπολογισμό;

Αν ο κάτοχος του παρόντος έχει αναπηρία πληρώνει λιγότερο πρόστιμο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.:)

Link to comment
Share on other sites

Ανδρέα, ο υπολογισμός του προστίμου από το διαδίκτυο δεν μπορεί να γίνει με ακρίβεια, καθώς απαιτείται η επί τόπου αυτοψία μηχανικού και η συγκέντρωση αρκετών στοιχείων.

 

Αυτό που μπορώ να επισημάνω είναι ότι οι τιμές ζώνης στη Χαλκιδική ξεκινούν από 550Ε. Αν θεωρήσουμε ότι η τιμή ζώνης είναι η παραπάνω και συμπληρωματικά στα στοιχεία που επισυνάπτεις ότι δεν υπάρχει ΟΑ, τότε το πρόστιμο κυμαίνεται μεταξύ 1250Ε - 8500Ε αναλόγως του χρόνου κατασκευής και το αν πρόκειται για κύρια και μοναδική κατοικία.

 

Ιδιοκτήτης αυθαιρέτου με ποσοστό αναπηρίας >67%, σε συνδιασμό με εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να μειώσει το πρόστιμο στο μισό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.