Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE - ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής.


Recommended Posts

Αν έχεις κάνει οριστική υπαγωγή δεν γίνεται να διαγράψεις αρχείο. Σε δική μου τέτοια περίπτωση ανέβασα δεύτερο αρχείο με τίτλο "eggrafo tade - orthi epanalipsi".

ευχαριστω πολυ ........δεν μπορουσα να καταλαβω !!!!! θα κανω μαλλον το ιδιο με σενα για να διορθωσω ......!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω και εγώ, τα αρχεία δεν διαγράφονται αλλά ακυρώνονται. Όταν ανέβει το σωστό, θα φαίνονται και τα δύο συνεπώς κάπως πρέπει να διαχωρίζονται στο τίτλο τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Στην περίπτωσή μου είχαν περάσει 10 μήνες!

Καλησπέρα, θα ήθελα μια διευκρίνηση...Το παράβολο της περίπτωσης σου και το πρώτο πρόστιμο ήταν το 2011 ή το 2012; Θέλω να προσθέσω μια παράβαση (500 ευρώ) σε μια τακτοποίηση που το πρόστιμο (χωρίς το παραβολο των 500 ευρώ) ήταν 250 ευρώ και πληρώθηκε χωρίς έκπτωση το 2012. Ένας συνάδελφος όμως μου είπε οτι δεν θα πάρει έκπτωση το νέο 500αρικο γιατι αυτο συνέβαινε μόνο στις δηλώσεις του 2011 και σταμάτησε το 2012 όταν βγήκε η τροποποίηση στο σύστημα που έλεγε οτι η έκπτωση ισχύει μόνο τον πρώτο μήνα απο την έκδοση του προστιμου. Στην δική του αντίστοιχη περίπτωση δεν είχε έκπτωση σε αντίθεση με μια δήλωση του 2011 που είχε. Δεν ήξερε το λόγο μέχρι που διάβασε αυτη την αλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τέτοια αλλαγή! Δεν γίνεται αυτό που σου είπε ο συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα μια διευκρίνηση...Το παράβολο της περίπτωσης σου και το πρώτο πρόστιμο ήταν το 2011 ή το 2012;

Ήταν το 2012. Συγκεκριμένα Φεβρουάριο του '12 έγινε η δήλωση, πληρώθηκε παράβολο και πρόστιμο  και Δεκέμβριο του '12 έκανα κάποιες αλλαγές και βγήκε το νέο υπόλοιπο προστίμου με έκπτωση 20% επί του συνόλου (νέο+παλιό πρόστιμο+παράβολο)! Ο συνάδελφός σου ίσως ήταν περίπτωση που το συνολικό πρόστιμο μείον το παράβολο δεν ξεπερνούσε τα 400 ευρώ οπότε δεν δικαιούταν έκπτωση ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν υπάρχει τέτοια αλλαγή! Δεν γίνεται αυτό που σου είπε ο συνάδελφος.

Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση και συγνώμη που επιμένω, αλλα επειδη σκοπευω να πω στον πελάτη οτι πρέπει να πληρώσει άλλα 500 ευρώ, κάτι που δύσκολα θα δεχτεί σε αντίθεση με τα 260 που θα ήταν με την έκπτωση, είναι σίγουρο οτι θα έχει έκπτωση παρά το ότι δεν είχε στο πρώτο προστιμο και πέρασε ένας χρόνος απο τότε; Αυτό συμβαίνει επειδή το νέο προστιμο είναι πάνω απο 400 ευρώ;(Θεωρώ οτι ο συνάδελφος που μου είπε οτι δεν είχε έκπτωση μου λέει αλήθεια, αλλα δε μπορω και να το διασφαλίσω μέσω του συστήματος πριν φτασω στο τέλος και δε μπορώ πλέον να το ακυρώσω). Υπάρχει κάποια προυπόθεση που μου διαφεύγει συμφωνα με την οποία δεν θα γίνει έκπτωση;

 

 

Ήταν το 2012. Συγκεκριμένα Φεβρουάριο του '12 έγινε η δήλωση, πληρώθηκε παράβολο και πρόστιμο και Δεκέμβριο του '12 έκανα κάποιες αλλαγές και βγήκε το νέο υπόλοιπο προστίμου με έκπτωση 20% επί του συνόλου (νέο+παλιό πρόστιμο+παράβολο)! Ο συνάδελφός σου ίσως ήταν περίπτωση που το συνολικό πρόστιμο μείον το παράβολο δεν ξεπερνούσε τα 400 ευρώ οπότε δεν δικαιούταν έκπτωση ούτως ή άλλως.

Απ' ότι είπε ήταν κάτω απο 400 ευρώ το πρώτο οπότε δεν είχε έκπτωση και πάνω απο 400 το δεύτερο στο οποίο επίσης δεν πήρε έκπτωση, τι να πω.... Στην δική σου περίπτωση πάντως το πρώτο πρόστιμο δεν είχε έκπτωση ενώ το δεύτερο είχε, σωστα; Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αν το συνολικό ποσό προστίμου που αναφέρεται στη δήλωση είναι πάνω από 900 ευρώ τότε θα έχεις την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής. Δηλαδή αν είναι π.χ. 950 ευρώ συνολικά, τότε συνολικά θα πρέπει να πληρωθεί ποσό ίσο με 760 ευρώ.

 

Αν σου βγαίνει κάτι κάτω από τα 900 βάλε π.χ. 1 τ.μ. περισσότερο και "φέρτο" στα 901...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι είπε ήταν κάτω απο 400 ευρώ το πρώτο οπότε δεν είχε έκπτωση και πάνω απο 400 το δεύτερο στο οποίο επίσης δεν πήρε έκπτωση, τι να πω.... Στην δική σου περίπτωση πάντως το πρώτο πρόστιμο δεν είχε έκπτωση ενώ το δεύτερο είχε, σωστα; Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Το όριο των 400 δεν αφορά στα επιμέρους πρόστιμα (πρώτο, δεύτερο κλπ) αλλά στο άθροισμά τους. Πχ παράβολο 500 και πρόστιμο 300 < 400 άρα δεν έχεις έκπτωση. Μετά τις αλλαγές βγαίνει νέο πρόστιμο 350 < 400, όμως το σύνολο είναι 300+350=650 > 400 άρα θα έχεις έκπτωση 20%*(500+300+350)=230 άρα το τελικό υπόλοιπο προστίμου θα είναι 350-230=120 ευρώ.

Για σιγουριά πάντως μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θες και να πατήσεις υποβολή. Σου βγάζει ένα παράθυρο όπου αναφέρει το αρχικό πρόστιμο και το νέο πρόστιμο και σου ζητάει να επιβεβαιώσεις. Εκεί θα δεις αν τελικά υπολογίζει ή όχι την έκπτωση και αν δεν συμφωνείς σε κάτι να πατήσεις αναίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Αν το συνολικό πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα [Παράβολο]+400 έχεις έκπτωση. Αλλιώς δεν έχεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.