architect_duth Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:05 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:05 πμ Το μόνο σίγουρο φίλε μου... "Έχει πολύ δουλειά ακόμη"!!!
Apostol Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:10 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:10 πμ Ναι αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που έχει πολλή δουλειά ακόμη! Με εμάς τι γίνεται είναι το θέμα...Αχ ας είμαστε αισιόδοξοι! Καλή μέρα σε όλους!
architect_duth Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:21 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 09:21 πμ Πετυχημένο σχόλιο περί δουλειάς!
anavatis Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 10:35 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 10:35 πμ Oι ελεγκτές δόμησης θα είναι μηχανικοί του δημοσίου ή ιδιώτες μηχανικοί?
achille Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 10:59 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 10:59 πμ Από τον ιδιοκτήτη προφανώς. Από ποιον άλλον; και δεν νομίζετε ότι προκύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα από αυτό; ο ελεγκτής δόμησης, ο οποίος θα πραγματοποιεί τον έλεγχο αντί για την πολεοδομία, και του οποίου ο ρόλος είναι η τήρηση των νόμων, και η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντως, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής εξάρτησης από τον ελεγχόμενο. Ο ελεγκτής πληρώνεται από τον ελεγχόμενο. Αυτό είναι που λένε doomed by design. 2
KF Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:07 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:07 πμ Εγώ το βλέπω προς το καλύτερο , γιά τους εξής λόγους . Πρώτον τελειώνουν οι πολεοδομίες με τις κλίκες , τα δωράκια , αλλά και τους ελεγκτές που το απόγευμα δουλεύανε σε γραφεία και έπαιρναν δουλειές από τους ΕΕ . Δεύτερον οι αυτοψίες απαλλάσσουν τον μηχανικό από την πίεση των ιδιοκτητών γιά αυθαιρεσίες . Τρίτον η επιλογή του ελεγκτή δόμησης θα γίνεται από κατάλογο , οπότε δεν θα υπάρχει θέμα ότι θα έρθει ο κακός ανταγωνιστής σου , αφού εσύ θα τον επιλέγεις . Τέταρτον ανοίγει μετά τους ενεργειακούς και μιά δεύτερη κατηγορία απασχόλησης γιά τους συναδέλφους . Τώρα στο θέμα της πιστοποίησης και των επαγγελματικών προσόντων , εγώ είμαι φανατικά υπέρ . Αν νομίζετε ότι ο 23χρονος υπερμηχανικός που όλα τα σφάζει , όλα τα μαχαιρώνει , όλα τα υπογράφει , είναι η σωστή λύση , ετοιμαστείτε να δουλέψετε σε εταιρείες με 7 κατοσταρικάκια και να υπογράφετε γιά τα πάντα . Αν όμως ένα σοβαρό έργο , όπως ξενοδοχεία κλπ απαιτεί υπογραφή ειδικευμένου είτε έμπειρου , είτε με σχετικό μεταπτυχιακό μηχανικού , τότε θα σπάσει το απόστημα και θα αμείβεται η αξία , η γνώση και η εμπειρία . Δηλαδή όσο ήταν 25-30000 οι διπλωματούχοι και 5000 οι πτυχιούχοι , ήταν μεγάλη η πίτα . Τώρα πρέπει να κοπεί σε κομμάτια γιά να μεγαλώσει . Εσυ θα τον επιλεγεις;;;Απο που προκυπτει αυτο;; Να τι λεει το σχεδιο νομου ¨7. Η Τ.ΔΟΜ. ενημερώνει ηλεκτρονικά την Ειδική Τπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας του άρθρου 16, η οποία ορίζει αυθημερόν με ηλεκτρονική κλήρωση τον ελεγκτή δόμησης και τον ενημερώνει σχετικά, καθώς και τον κύριο του έργου και τον γενικό επιβλέποντα" Οχι και να τον επιλεγεις εσυ.Η μονη περιπτωση να μην υπαρχουν προβληματα ειναι οι ελεγκτες δομησης να προερχονται απο αλλη περιοχη απο εκεινη που δραστηροποιειται ο υπευθυνος μηχανικος.
KF Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:15 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:15 πμ και δεν νομίζετε ότι προκύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα από αυτό; ο ελεγκτής δόμησης, ο οποίος θα πραγματοποιεί τον έλεγχο αντί για την πολεοδομία, και του οποίου ο ρόλος είναι η τήρηση των νόμων, και η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντως, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής εξάρτησης από τον ελεγχόμενο. Ο ελεγκτής πληρώνεται από τον ελεγχόμενο. Αυτό είναι που λένε doomed by design. Αυτο μπορει να λυθει μονο αν οι αμοιβες κατατιθενται απο τον ιδιωτη σε δημοσιο φορεα ΠΡΙΝ την αυτοψια και ο φορεας να τα αποδιδει στον ελεγκτη μετα τη συνταξη της εκθεσης.
achille Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:17 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:17 πμ σωστή η παρατηρήσή σου. Δεν λέει τίποτα σχετικό ο νόμος...
KF Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:17 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 11:17 πμ Oι ελεγκτές δόμησης θα είναι μηχανικοί του δημοσίου ή ιδιώτες μηχανικοί? Ιδιωτες .Γιαυτο ανεφερα πριν τα περι σφαγων.....
anavatis Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 05:49 μμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2011 at 05:49 μμ Λίγο παράδοξο που παρά τους ισχυρισμούς περι υποβάθμισης του αρχιτεκτονικού επαγγελματος, τελικά ενέκριναν το νομοσχέδιο. Πιστεύω πάντως ότι δεν θα το υποβαθμίσει εφόσον θα προηγείται η αρχιτεκτονική μελέτη και θα κατατίθεται απλά το περίγραμμα του κτηρίου για έγκριση. Στη Συνέλευση του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου), για το θέμα του νέου τρόπου έκδοσης αδειών δόμησης και της συνδεόμενης θεσμοθέτησης μορφολογικών κανόνων δόμησης, μετά από διεξοδική συζήτηση εγκρίθηκε η εισήγηση που παρουσιάστηκε. Διαπιστώθηκε ότι μέσω του νομοσχεδίου αυτού ιδιωτικοποιείται ο πολεοδομικός έλεγχος σε βάρος τόσο του μηχανικού που αναλαμβάνει όλο το βάρος της ευθύνης όσο και του πολίτη που απʼ ότι φαίνεται θα κληθεί να πληρώσει για να ελεγχθεί. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι μέσω αυτού του νομοσχεδίου συγκροτείται ένα ακόμη “ειδικό επαγγελματικό δικαίωμα” στα πρότυπα των Ενεργειακών Επιθεωρητών, αυτό του Ελεγκτή Δόμησης, το οποίο χωρίς να απαιτεί καν επιπλέον επιστημονική κατάρτιση αφαιρείται από τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και αποδίδεται σε μερίδα μηχανικών κατόπιν σεμιναρίων και εξετάσεων επί πληρωμή. Το ΤΕΕ από τη μεριά του έχει ήδη πλασαριστεί στη νέα αυτή αγορά που ανοίγεται προσδοκώντας να βγάλει κέρδη από τη διάσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του. Τέλος μέσω της θέσπισης μορφολογικών κανόνων δόμησης θυσιάζεται ο ρόλος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο βωμό της ελαχιστοποίησης του κόστους της αρχιτεκτονικής μελέτης σε όφελος των εργολαβικών συμφερόντων. Το ακριβές κείμενο της απόφασης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://akea2011.files.wordpress.com/2011/09/ceb1ceb4ceb5ceb9ceb5cf83-cebaceb1ceb9-cebccebfcf81cf86cebfcebbcebfceb3ceb9cebacebfceb9-cebaceb1cebdcebfcebdceb5cf83.pdf
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα