Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Πιστεύω ότι, αυτός που κάνει "σοβαρά" και με επαγγελματισμό τη δουλειά του μακροπρόθεσμα δεν θα χάσει. Αντιθέτως έχει πάρα πολλά να κερδίσει!

Link to comment
Share on other sites

και εγω αυτο πιστευω ιασονα.....δεν πειραζει....και οπως τους λεω προτιμω να γινω σερβιτορος παρα να γινω ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ να σας παρω τα λεφτα και μετα να το παιζω κινεζος.....

Link to comment
Share on other sites

Και στα συμφωνητικά τι θα βάζουμε; Μήπως να μην αναφέρουμε καν τη νόμιμη και απλά μία γενική αναφορά στις εργασίες (και όπου είναι δυνατό με την ενδειξη ''ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ'') και να αναφέρεται μόνο η συμφωνηθείσα;

Μα στις συμβάσεις δεν κάνει αναφορά στις νόμιμες αμοιβές. Μόνο στις συμβατικές αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με αυτό που έγραψες θέλω να είμαι, απλά στα υποδειγματα συμφωνητικών του ΤΕΕ, υποτίθεται έμπαινε και η νόμιμη με περιγραφή εργασιών. Βέβαια δικό μας συμφωνητικό είναι απλά το συζητώ για να φτάσουμε σε ένα λογικό συμπέρασμα.

 

Συμφωνώ πάντως με αυτά που έγραψες πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Το παρακουράσαμε μου φαίνεται το θέμα με τις αμοιβές. Δεν υπάρχουν νόμιμες και δεν υπάρχουν και παράνομες αμοιβές. Είναι ελεύθερη διαπραγμάτευση των 2 μερών..........................

Προτείνω την καταχώρηση των διαφόρων δηλώσεων του Ν-4014 όπως του κόβει του καθενός και όσο μπορεί πιο καλά βάσει της ''κείμενης'΄' νομοθεσίας, και για τις αμοιβές να βάζει στο σύστημα τον Α/Α του έργου μόνο κια να μην το προχωρά πάρα πέρα. Ούτε κατάθεση στην ΕΤΕ, ούτε κρατήσεις ΦΕΜ-ΤΕΕ κλπ. Μια ΑΠΥ των χρημάτων που θέλει και αισθάνεται να εμφανίσει και τέλος. Ας κάνουν τους όρους ξεκάθαρους και απλούς και μετά θα δουν το κοκό!

 

+1000

 

Μα στις συμβάσεις δεν κάνει αναφορά στις νόμιμες αμοιβές. Μόνο στις συμβατικές αμοιβές.

 

Εγώ "πάτησα" πάνω σ'αυτό το πρότυπο σύμβασης http://www.psdmh-cha...CE%97%CE%A3.DOC που πόσταρε άλλος συνάδελφος, όπου αναφέρει και την νόμιμη. Βέβαια είναι προτεινόμενη σύνθεση σύμβασης, αν θες το παραλείπεις.

Edited by Jonous
Link to comment
Share on other sites

Έχω ανεβάσει στα downloads του site ένα πρότυπο σύμβασης για Ν.4014 (κι όχι μόνον) στο οποίο θεώρησα σκόπιμο μετά από πολλές συζητήσεις με ειδικούς ότι, δεν πρέπει ν' αναφέρεται η νόμιμη αμοιβή. Αυτό χρησιμοποιώ στις μέχρι τώρα δουλειές μου. Θα χαρά να δεχτώ τις υποδείξεις - συμπληρώσεις - τροποποιήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Απλά αν δεν εισαι εσυ που κανεις το τοπογραφικο το αφαιρεις απο τη συμβαση;

Επίσης και αφαιρεις οτι δε χρειαζεται ετσι δεν ειναι;

 

υγ. Στη ΔΟΥ μου ειπανε για συμφωνητικά (ακουσον ακουσον) οτι πρεπει πρωτα να μπει το ονομα του Μηχανικού και μετά του ΑΝΑΔΟΧΟΥ.

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Η σύμβαση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ΟΛΕΣ τις εργασίες ενός μηχανικού.

Απλώς αφαιρείς και προσθέτεις κάθε φορά ότι, δεν χρειάζεται ή απαιτείται.

Φτιάχνεις 5-6 πρότυπα και τελειώνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.