Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και αλλάγη χιλιοστών


annakia

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Η πολυκατοικία στην οποία μένω αποτελείται από μεζονέτες και απλά διαμερίσματα. Οι μεζονέτες αν και στην πραγματικότητα έχουν τα διπλά τετραγωνικά από τα διαμερίσματα, επειδή ο όροφος όλος είναι σοφίτα έχουν λιγότερα χιλιοστά από τα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερα κοινόχρηστα. Τώρα που όλοι οι ιδιοκτήτες νομιμοποιήσαμε και δηλώσαμε τους ημιυπαίθριους και όλα πλέον είναι νόμιμα, μπορούμε να αλλάξουμε τα χιλιοστά των κοινοχρήστων? Αν ναι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων? Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μπορείτε να τροποποιήσετε τη σύσταση και ναι απαιτείται η συναίνεση ΟΛΩΝ των συνιδιοκτητών.

 

Επειδή όμως η τροποποίηση σύστασης είναι εξαιρετικά επίπονη διαδικασία στην Εφορεία, ο Έφορος αρκετές φορές δεν δέχεται μείωση των χιλιοστών κάποιας ιδιοκτησίας προς αύξηση κάποιας άλλης.Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας για τους Εφόρους.

 

Θα σας συμβούλευα λοιπόν αν κολλήσετε στον Έφορο, να φτιάξετε μια άτυπη νέα σύσταση μεταξύ σας οι συνιδιοκτήτες, συμφωνόντας όλοι για το δίκαιο των νέων τετραγωνικών και τη συνεισφορά τους στα κοινόχρηστα, ώστε να πληρώνετε σύμφωνα με αυτή.

 

Ακόμη όμως και να τροποποιήσετε τη σύσταση, στο μέλλον (40 χρόνια) δεν ξέρουμε πώς θα είναι η νομοθεσία σχετικά με τη διατήρηση αυτών των χώρων που ρυθμίστηκαν με τον 3843/2010.Π.χ. κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να επαναφέρουν τους χώρους αυτούς στην πολεοδομική τους νομιμότητα.Οπότε με τα σημερινά δεδομένα, σε 40 χρόνια θα κληθείτε πάλι να τροποποιήσετε τη σύσταση.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε στον αρχικό πίνακα να έχουν μπει τα πραγματικά χιλιοστα τα οποία δεν έχουν σχέση με το πόσο νόμιμα είναι τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών.

Η κατανομή γίνεται με βάση τις αξίες και όχι τις επιφάνειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.