SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Μα και Οικ. άδεια να είχε δεν θα έπρεπε η περίφραξη να παρουσιάζεται στα σχέδια? Ηλία, μέχρι τώρα (το τώρα, είναι σχετικό) δεν υπήρχε κάτι σταθερό στο τι πρέπει να περιέχεται στα σχέδια ΔΚ στις πολεοδομίες. 'Ηταν αναλόγως της πολεοδομίας. Εγώ τις περισσότερες φορές, ούτε θέση βόθρου έδειχνα, ούτε θέση δεξαμενής νερού είχα στα εκτός σχεδίου, ούτε περιφράξεις, και πολλά άλλα τέτοια συστατικά της πολεοδομικής σαλάτας. Κατ' αρχάς αν τα έδειχνες, στα φορολογικά ζητούσαν αναλυτικό προυπολογισμό, έξτρα αμοιβές, έξτρα γραφειοκρατία, χέσ# μέσα δηλαδή.
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Συμφωνώ αλλά επί της ουσίας όταν δε φαίνεται στα σχέδια είναι αυθαίρετη η όχι η περιτοίχιση? Εγώ για να είμαι καλυμμένος λέω ναι και τη βάζω, εσείς?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Στο άρθρο 22 ΓΟΚ 85 αναφέρεται ότι η οικοδομική άδεια κτιρίου θεωρείται ότι περιλαμβάνει....και την κατασκευή περιφραγμάτων. Άρα τουλάχιστον από το 1985 και μετά είτε σχεδιάστηκε η περίφραξη είτε όχι θεωρείται νόμιμη εκτός αν αντίκειται σε άλλες διατάξεις όπως έχει προαναφερθεί. Για παλιότερες άδειες προσωπικά δεν έχω εντοπίσει σε εγκεκριμένα σχέδια να υπάρχουν περιτοιχίσεις. Κάποιος παλίοτερος συνάδελφος ας μας διαφωτίσει.
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Ναι σε παλιότερες έχω δει πολλές φορές! ...................εκτός αν αντίκειται σε άλλες διατάξεις όπως έχει προαναφερθεί............ Εννοείς το συνολικό ύψος να μην είναι άνω των 2,50 μ και το συμπαγές τμήμα άνω του 1 μ, κατά άρθρο 18 του Γ.Ο.Κ.?
aleop Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Μια ερώτηση σχετική με την κουβέντα σας: περίφραξη >2,5μ (τοίχος αντιστήριξης 4μ και επιπλέον κιγκλίδωμα). Εκτός σχεδίου, υπάρχει Ο.Α. με περίφραξη και όλα. Επειδή θα γίνει τακτοποίηση για λοιπές παραβάσεις, το εν λόγω στοιχείο θα μπει σε αναλυτικό προϋπολογισμό ως τοίχος αντιστήριξης. Πρέπει να υπολογιστεί και παράβαση λόγω υπέρβασης του ύψους περίφραξης;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 (edited) Εννοείς το συνολικό ύψος να μην είναι άνω των 2,50 μ και το συμπαγές τμήμα άνω του 1 μ, κατά άρθρο 18 του Γ.Ο.Κ.? Ηλία ναι. Μια διάταξη μπορεί να είναι και αυτή. Όπως επίσης μπορεί να έχεις στα εκτός σχεδίου περίφραξη στην απόσταση των 500 μ. από τη θάλλασα (απαγορεύεται με τις διατάξεις του Ν. 1337 άσχέτως αν στη πράξη δεν εφαρμόστηκε, ενώ υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως ορίζονται στο ΠΔ 236/84 ΦΕΚ 95/Α/22-6-84) ή εντός 30 μ. από αιγιαλό κλπ .Σε αυτές τις διατάξεις από ότι αντιλαμβάνομαι απαιτείται να δηλώνουμε τις παραβάσεις με αναλυτικό όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Μια ερώτηση σχετική με την κουβέντα σας: περίφραξη >2,5μ (τοίχος αντιστήριξης 4μ και επιπλέον κιγκλίδωμα). Εκτός σχεδίου, υπάρχει Ο.Α. με περίφραξη και όλα. Επειδή θα γίνει τακτοποίηση για λοιπές παραβάσεις, το εν λόγω στοιχείο θα μπει σε αναλυτικό προϋπολογισμό ως τοίχος αντιστήριξης. Πρέπει να υπολογιστεί και παράβαση λόγω υπέρβασης του ύψους περίφραξης; Κατά την προσωπική μου άποψη, παράβαση είναι ότι, το ύψος της περιτοίχισης είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο. Τα υλικά και η στατική μοντελοποίηση του τοίχου δεν σε απασχολούν στην παράβαση εφόσον αυτή δηλώνεται εκτός και αν τοπικές συνθήκες επιβάλλουν χρήση συγκεκριμένων υλικών λόγω αρχαιολογίας ή για οτιδήποτε άλλο. Edited Φεβρουάριος 18 , 2012 by ilias
gtho Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 (edited) Σε αυθαίρετη διόροφη οικοδομή χωρις άδεια, σε οικόπεδο εντός σχεδίου, οικοδομήσιμου, η υπέρβαση κάλυψης υπολογίζεται ως λοιπή παράβαση? δεν έχει απαντηθεί κάπου με σαφη τρόπο... 7. Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια κατά τον υπολογισμό του προστίμου, εκτός από την επιφάνεια των κλειστών χώρων υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό και οι ανοιχτοί ημιϋπαίθριοι χώροι, οι εξώστες, η περιτοίχιση, ο βόθρος, πλακοστρώσεις κ.λ.π; Το πρόστιμο υπολογίζεται στην επιφάνεια των κλειστών χώρων με αυξητικό συντελεστή 2. Οι ημιϋπαίθριοι χώροι υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό και οι υπόλοιπες κατασκευές δεν θεωρούνται αυθαίρετες, εφ’ όσον δεν παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις,ενώ τα καθ’ υπέρβαση αυτών τμήματα υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό (Κατηγορία 13 του «φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής»). Edited Φεβρουάριος 18 , 2012 by gtho
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2012 Αφού δεν έχεις οικοδομική άδεια δεν σε αφορά η υπέβαση κάλυψης.
Roukat Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Καλημέρα, έχω την εξής περίπτωση η οποία κατά τη γνώμη μου πάει σίγουρα με αναλυτικό αλλά ο πελάτης που που πήγε στο ΥΠΕΚΑ....του είπαν ότι είναι υπέρβαση δόμησης. Λοιπόν είναι ένα διώροφο εκτός σχεδίου με ο.α. το οποίο λόγω κλίσης είναι ο κάτω όροφος ισόγειο από τη μία πλευρά κ υπόγειο από την άλλη σύμφωνα με την άδεια και οπότε το μισό υπόγειο που δηλωνόταν αποθήκη δε μετρούσε στο συντελεστή ενώ το άλλο μισό που ήταν ισόγειο κ κύριοι χώροι μετρούσε. Η παράβαση είναι ότι κάτω από την εσωτερική σκάλα του "υπογείου" ο πελάτης μου έκανε ένα συμπληρωματικό W.C.. Τι γνώμη έχετε?
lefgrter Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Αν μιλάμε μόνο για το WC κάτω από τη σκάλα, αφου υπάρχει αυθαίρετος κλειστός χώρος είναι παραβίαση δόμησης, άρα είτε θα δηλωθεί ώς ΥΔΚΧ ή αν δεν έχει τα κριτήρια του κτιριοδομικού λόγω ύψους (>2,40μ) μπορείς να το βάλεις και ΥΔΒΧ. Αν η μόνη αυθαιρεσία είναι αυτή πιστεύω ότι με το παράβολο και μόνο τακτοποιείται η αυθαιρεσία, επομένως δεν έχει νόημα να το "κουράζεις" τόσο. Από την άλλη θα μπορούσε ο πελάτης να το κάνει και "γαργάρα" αφού πρόκειται για παράβαση σε "εσωτερική διαρύθμιση". Μακάρι όλες οι αυθαιρεσίες στα Ελληνικά κτίρια να ήταν στο μέγεθος αυτό που περιγράφεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα