Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

Σε ισόγεια κατοικία προς νομιμοποίηση του υπογείου

 

υπάρχει και μία αυθαίρετη εξωτερική σκάλα από οπλισμένο σκυρόδεμα προς την ταράτσα.

 

Τι κάνω με την σκάλα;Χρειάζεται και αυτή νομιμοποίηση η εξαιρείται σύμφωνα και με τον ΝΟΚ;

 

Ευχαριστώ εκ ων προτέρων αγαπητοί συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερική σκάλα προς δώμα... Θα σου έλεγα 1 λοιπή παράβαση, αλλά σε "βολεύει" να το πας ως ΥΔ (και ΥΚ?) γιατί θα βγει λιγότερο το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και sorry για την off time ανταπόκριση.

 

Δεδομένης της μικρής εμπειρίας μου στα αυθαίρετα ,μια step by step προσέγγιση υπολογισμού του προστίμου

 

και αμοιβής θα με προφύλασσε από τυχόν κακοτοπιές.Παραθέτω τα πλήρη δεδομένα.

 

1.Οικ. Αδεια 1984. Ισόγεια κατοικία 80 Μ2 σε οικόπεδο 260 Μ2 πανταχόθεν ελεύθερη .Ο φάκελος της ΟΑ είναι χαμένος (έχω ήδη κάνει αίτηση στην πολεοδομία για βεβαίωση απώλειας)

2.Κατασκευάστηκε το 1984,με υπερύψωση 0.5 μ και με δημιουργία εξωστών μπροστά και πίσω.Μπορώ να τα θεωρήσω ως νομίμως κατασκευασθέντα λόγω και της έλλειψης σχεδίων;

3.Αυθαίρετο υπόγειο εντός περιγράμματος οικοδομής 40 Μ2 και ύψος 1,95 με πρόσβαση κάτωθεν τμήματος του μπροστινού εξώστη (υπολογίζεται κάτι επιπλέον ως υπέρβαση εκτος των 40 Μ2;)

4.Κατασκευή σκάλας από οπλισμένο σκυρόδεμα προς το δώμα,όπως προανέφερα.Πως διαχειρίζομαι τις ΥΔ και ΥΚ;. Μήπως ο ΝΟΚ με απαλλάσει ως μη μετρούμενη πλέον στη δόμηση;(λέω εγώ τώρα!!)

5.Κατασκευή εκτος σώματος οικοδομής αποθήκη 2,5 Μ2 .Αλλη παράβαση και αναλυτικός η ενσωματώνω τα Μ2 στο υπόγειο ως βοηθητικός χώρο;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι πόσο "αναλυτικά" κάνετε τον αναλυτικό?

 

Λχ σε μια περίφραξη αρκεί ένας πίνακας με τις προσμετρούμενες ποσότητες ή παραθέτετε και κάποιο σχέδιο-σκαρίφημα κάτοψης της περίφραξης, με διαστάσεις, κάποιο υπόμνημα κ.λπ.?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν κάνω ιδιαίτερο σχεδιο. Ότι φαίνεται στις κατόψεις και στα άλλα σχέδια( τοπογραφικό,Δ.Κ.).Βέβαια ότι περισσότερο κάνεις δεν είναι κακό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να τον κάνεις ο αναλυτικός ως συνολικό άθροισμα για την κάθε παράβαση ενδιαφέρει το σύστημα... τους υπολογισμούς, σχέδια, σκεριφήματα κ.α. τα κρατάς για σένα στις σημειώσεις σου και ίσως να σου χρειαστούν σε κάποιο έλεγχο μελλοντικά.

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερική σκάλα προς δώμα... Θα σου έλεγα 1 λοιπή παράβαση, αλλά σε "βολεύει" να το πας ως ΥΔ (και ΥΚ?) γιατί θα βγει λιγότερο το πρόστιμο.

 

ΥΔ και ΥΚ

Κι εγώ με Υ.Δ. το έχω κάνει και μάλιστα Β.Χ. δεδομένου και του ότι υπάρχει αποθηκευτός χώρος κάτω από το κλιμακοστάσιο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα τ.μ. που τακτοποιούνται αθροίζονται συνολικά και αυτά φαίνονται ότι αποτελούν τα τ.μ. της κατοικίας είτε Κ.Χ. είτε Β.Χ. και αυτό ενδεχομένως δημιουργήσει άλλα προβλήματα. π.χ. κατοικία 70τ.μ. + 5 τ.μ. κλιμακοστάσιο με την περαίωση το έντυπο θα εμφανίζει 75 τ.μ. Κ.Χ. ή 70 Κ.Χ. και 5 Β.Χ. ανάλογα πώς θα το δηλώσεις.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Αν αυτό το κλιμακοστάσιο αποτελεί την μοναδική πρόσβαση στον "πάνω" όροφο, τότε το πρόστιμό του υπολογίζεται ως ΥΔΚΧ κι όχι ως ΥΔΒΧ και κατά πάσα πιθανότητα είναι ταυτοχρόνως και ΥΚ.

Επίσης αν ο χώρος κάτω από την σκάλα έχει κλείσει και είναι π.χ. αποθηκευτικός χώρος, ταυτοχρόνως χρειάζεται και ρύθμιση αυτού και το αντίστοιχο πρόστιμο θα υπολογιστεί ως ΥΔΒΧ.

Για τα τ.μ. που λες έτσι είναι. ΔΕν θα δημιουργηθεί όμως κανένα απολύτως πρόβλημα (ούτε στον συμβολαιογράφο σε περίπτωση εγγραφής εμπράγματου δικαιώματος επί του ακινήτου, ούτε στη ΔΕΗ σε περίπτωση ηλεκτροδότησης ή νέου ρολογιού, διότι θα συνοδεύεται από τα ανάλογα σχέδια κατόψεων στα οποία θα φαίνονται οι "εμβαδομετρήσεις").

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα αν υπολογίσεις τη σκάλα με Υ.Δ είτε Κ.Χ. είτε Β.Χ. ποιος ο λόγος να ξαναβάλεις την αποθήκη κάτω από το κλιμακοστάσιο? και τι να βάλεις 2 τ.μ. 2,5? τα υπόλοιπα τ.μ. είναι με ύψος πολύ ελάχιστο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.