HQ7 Δημοσιεύτηκε March 22, 2013 at 05:59 μμ Δημοσιεύτηκε March 22, 2013 at 05:59 μμ Σε ισόγεια κατοικία προς νομιμοποίηση του υπογείου υπάρχει και μία αυθαίρετη εξωτερική σκάλα από οπλισμένο σκυρόδεμα προς την ταράτσα. Τι κάνω με την σκάλα;Χρειάζεται και αυτή νομιμοποίηση η εξαιρείται σύμφωνα και με τον ΝΟΚ; Ευχαριστώ εκ ων προτέρων αγαπητοί συνάδελφοι!
architect_duth Δημοσιεύτηκε March 22, 2013 at 06:09 μμ Δημοσιεύτηκε March 22, 2013 at 06:09 μμ Εξωτερική σκάλα προς δώμα... Θα σου έλεγα 1 λοιπή παράβαση, αλλά σε "βολεύει" να το πας ως ΥΔ (και ΥΚ?) γιατί θα βγει λιγότερο το πρόστιμο.
HQ7 Δημοσιεύτηκε March 27, 2013 at 09:34 πμ Δημοσιεύτηκε March 27, 2013 at 09:34 πμ Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και sorry για την off time ανταπόκριση. Δεδομένης της μικρής εμπειρίας μου στα αυθαίρετα ,μια step by step προσέγγιση υπολογισμού του προστίμου και αμοιβής θα με προφύλασσε από τυχόν κακοτοπιές.Παραθέτω τα πλήρη δεδομένα. 1.Οικ. Αδεια 1984. Ισόγεια κατοικία 80 Μ2 σε οικόπεδο 260 Μ2 πανταχόθεν ελεύθερη .Ο φάκελος της ΟΑ είναι χαμένος (έχω ήδη κάνει αίτηση στην πολεοδομία για βεβαίωση απώλειας) 2.Κατασκευάστηκε το 1984,με υπερύψωση 0.5 μ και με δημιουργία εξωστών μπροστά και πίσω.Μπορώ να τα θεωρήσω ως νομίμως κατασκευασθέντα λόγω και της έλλειψης σχεδίων; 3.Αυθαίρετο υπόγειο εντός περιγράμματος οικοδομής 40 Μ2 και ύψος 1,95 με πρόσβαση κάτωθεν τμήματος του μπροστινού εξώστη (υπολογίζεται κάτι επιπλέον ως υπέρβαση εκτος των 40 Μ2;) 4.Κατασκευή σκάλας από οπλισμένο σκυρόδεμα προς το δώμα,όπως προανέφερα.Πως διαχειρίζομαι τις ΥΔ και ΥΚ;. Μήπως ο ΝΟΚ με απαλλάσει ως μη μετρούμενη πλέον στη δόμηση;(λέω εγώ τώρα!!) 5.Κατασκευή εκτος σώματος οικοδομής αποθήκη 2,5 Μ2 .Αλλη παράβαση και αναλυτικός η ενσωματώνω τα Μ2 στο υπόγειο ως βοηθητικός χώρο;
leo_zen Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:40 πμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:40 πμ Συνάδελφοι πόσο "αναλυτικά" κάνετε τον αναλυτικό? Λχ σε μια περίφραξη αρκεί ένας πίνακας με τις προσμετρούμενες ποσότητες ή παραθέτετε και κάποιο σχέδιο-σκαρίφημα κάτοψης της περίφραξης, με διαστάσεις, κάποιο υπόμνημα κ.λπ.?
nikolaras Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:50 πμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:50 πμ Προσωπικά δεν κάνω ιδιαίτερο σχεδιο. Ότι φαίνεται στις κατόψεις και στα άλλα σχέδια( τοπογραφικό,Δ.Κ.).Βέβαια ότι περισσότερο κάνεις δεν είναι κακό.
ergon Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:08 μμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2013 at 09:08 μμ Όπως και να τον κάνεις ο αναλυτικός ως συνολικό άθροισμα για την κάθε παράβαση ενδιαφέρει το σύστημα... τους υπολογισμούς, σχέδια, σκεριφήματα κ.α. τα κρατάς για σένα στις σημειώσεις σου και ίσως να σου χρειαστούν σε κάποιο έλεγχο μελλοντικά.
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε March 29, 2013 at 09:14 μμ Δημοσιεύτηκε March 29, 2013 at 09:14 μμ (edited) Εξωτερική σκάλα προς δώμα... Θα σου έλεγα 1 λοιπή παράβαση, αλλά σε "βολεύει" να το πας ως ΥΔ (και ΥΚ?) γιατί θα βγει λιγότερο το πρόστιμο. ΥΔ και ΥΚ Κι εγώ με Υ.Δ. το έχω κάνει και μάλιστα Β.Χ. δεδομένου και του ότι υπάρχει αποθηκευτός χώρος κάτω από το κλιμακοστάσιο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα τ.μ. που τακτοποιούνται αθροίζονται συνολικά και αυτά φαίνονται ότι αποτελούν τα τ.μ. της κατοικίας είτε Κ.Χ. είτε Β.Χ. και αυτό ενδεχομένως δημιουργήσει άλλα προβλήματα. π.χ. κατοικία 70τ.μ. + 5 τ.μ. κλιμακοστάσιο με την περαίωση το έντυπο θα εμφανίζει 75 τ.μ. Κ.Χ. ή 70 Κ.Χ. και 5 Β.Χ. ανάλογα πώς θα το δηλώσεις. Edited March 29, 2013 at 09:15 μμ by Ιάμβλιχος
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε March 30, 2013 at 07:37 πμ Δημοσιεύτηκε March 30, 2013 at 07:37 πμ Αν αυτό το κλιμακοστάσιο αποτελεί την μοναδική πρόσβαση στον "πάνω" όροφο, τότε το πρόστιμό του υπολογίζεται ως ΥΔΚΧ κι όχι ως ΥΔΒΧ και κατά πάσα πιθανότητα είναι ταυτοχρόνως και ΥΚ. Επίσης αν ο χώρος κάτω από την σκάλα έχει κλείσει και είναι π.χ. αποθηκευτικός χώρος, ταυτοχρόνως χρειάζεται και ρύθμιση αυτού και το αντίστοιχο πρόστιμο θα υπολογιστεί ως ΥΔΒΧ. Για τα τ.μ. που λες έτσι είναι. ΔΕν θα δημιουργηθεί όμως κανένα απολύτως πρόβλημα (ούτε στον συμβολαιογράφο σε περίπτωση εγγραφής εμπράγματου δικαιώματος επί του ακινήτου, ούτε στη ΔΕΗ σε περίπτωση ηλεκτροδότησης ή νέου ρολογιού, διότι θα συνοδεύεται από τα ανάλογα σχέδια κατόψεων στα οποία θα φαίνονται οι "εμβαδομετρήσεις").
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε March 30, 2013 at 08:50 πμ Δημοσιεύτηκε March 30, 2013 at 08:50 πμ Ιάσονα αν υπολογίσεις τη σκάλα με Υ.Δ είτε Κ.Χ. είτε Β.Χ. ποιος ο λόγος να ξαναβάλεις την αποθήκη κάτω από το κλιμακοστάσιο? και τι να βάλεις 2 τ.μ. 2,5? τα υπόλοιπα τ.μ. είναι με ύψος πολύ ελάχιστο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα