Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2013 Εντός δ ή Δ δεν μπορεί να υπάρχει κτίριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HQ7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2013 Φαέθων,ο σοβάς ,οι επενδύσεις η το ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ θερμομονωτικό υλικό δεν είναι κτίριο και μπορεί να υπάρχει στις αποστάσεις Δ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2013 (edited) Θυμάμαι που αυτό το θέμα το είχαμε συζητήσει στις αρχές του ΝΟΚ αλλά εγώ πλέον έχω το εξής θέμα. Οι διαστάσεις της κάτοψης περιλαμβάνουν και το πάχος του τοίχου ή του στύλου. Αυτό το πάχος πρέπει να είναι τοσο όσο στον ΚΕΝΑΚ. Και εκεί δείχνουμε και το επίχρισμα.. Edited Σεπτέμβριος 15 , 2013 by Faethon11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2013 Εχω πρόβλημα με την απόσταση δ ,εξ ου και αγωνία μου.(η νομιμοποιήση θα ελεγχθεί κατά ΝΟΚ). Οχι, δεν θα ελεχθεί κατά ΝΟΚ, έχεις πρόβλημα με την πλάγια απόσταση και αυτή θα δηλώσεις αν είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη του 20%. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι ότι κάναμε με 4014, έχει αλλάξει κάτι με 4178? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HQ7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2013 Faethon k arche Το κτίριο είναι του 1984 και θα κάνω νομιμοποιήση (ΜΈΣΩ 4011) με τις διατάξεις του ΝΟΚ επειδή μου δίνει ευνοικότερη απόσταση δ (2.5+0.05*Η). H απαιτούμενη δ βάσει του ύψους πρέπει να είναι 3.30 και έχω 3.24. Κενακ δεν έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Συνάδελφοι, οι ανεκτές αποκλίσεις μέχρι 2% των διαστάσεων και μέγιστο 20εκ. , περιλαμβάνουν τον σοβά ? Δηλαδή μία διάσταση 10μ. στα σχέδια μπορεί να είναι στην πράξη μέχρι 10,20μ. ή 10,20μ. + 6εκ σοβά = 10,26 εκ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Αναφέρεσαι στη βεβαίωση μεταβίβασης ή στο ν. 4030? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Αναφέρομαι στην βεβαίωση μεταβίβασης 4178. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 (edited) μέχρι 10,16 αν και στην βεβαίωση μεταβίβασης αναφέρουν 20εκ οπότε τότε ισχύει 10,26 Edited Νοέμβριος 27 , 2013 by ΚΑΝΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 για τον έλεγχο της εγκεκριμένης από την άδεια διάστασης δεν υπολογίζεις τα πάχη επιχρισμάτων και επενδύσεων του τοίχου. Πχ βλέπεις στο εγκεκριμένο σχέδιο διάσταση (κτίστη) 10 μ. Μετράς εξωτερικά 10.05 (έστω επίχρισμα 2.5 εκ σε κάθε κάθετη πλευρά). Δεν το θεωρείς αυθαιρεσία, εφόσον τα 5 αυτά εκατοστά προκύπτουν από το επίχρισμα. Η επιπλέον διάσταση* (αν προκύπτει) θα υπολογιστεί αφαιρώντας το πάχος του επιχρίσματος. Δηλαδή θα θεωρηθεί επί της διάστασης κτίστη (εγκεκριμένη του σχεδίου). Αν πχ έχεις εγκεκριμένη διάσταση (από τα σχέδια) τοίχου 10 μ. και μετρήσεις 10.30 μ ,εξωτερικά στους 2 κάθετους συντρέχοντες τοίχους, τότε θα αφαιρέσεις το πάχος του επιχρίσματος από τις 2 πλευρές. Άρα θα έκανες έναν υπολογισμό ότι η μεταβολή της διάστασης θα είναι 10.25-10.00/10.00=2,5%>2%. Στη περίπτωση αυτή είσαι εκτός ανοχών. Δεν δίνεται βεβαίωση. *από τις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ καθίσταται σαφές ότι με τον όρο διάσταση εννοούν τις διαστάσεις Φ.Ο ή κτίστη. "οι διαστάσεις του κτιρίου καθορίζονται από τον φέροντα οργανισμό αυτού και τoυς εξωτερικούς τοίχους πλήρωσής του. Στις ανωτέρω διαστάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται τα υλικά επένδυσης του κτιρίου (σοβάδες, διακοσμητική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρμαρόπλακες κλπ μεγίστου πάχους έως 15 εκ.) καθώς και η άνω των 6 εκ. επιφάνεια εξωτερικής θερμομόνωσης)" Βεβαίωση 4178 Νο2.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα