Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: περιφραξη οικοπεδου


parolimpios

Recommended Posts

Γεια σας μια συμβουλη ,Εχω το πατρικο στο χωριό και δεν μπορω να αποφασίσω αν το επιδιορθωσω η να το γκρεμισω και να χτίσω ένα καινουριο.

Αν χτισω ένα καινουριο θα πρεπει να αφησω 7 μέτρα απο το οικοπεδο και μετα να κτισω δηλαδη θα αφήσω 15χ7=.105 τμ Αυτα τα μέτρα θα 'ηθελα να τα περιφράξω γιατι θα γινουν τοπος παρκαρισματος αυτικονητων της γειτονιας και δεν εχω όρεξη να πάω στο χωριο και να ελισσομαι σε 2 σειρες παρκαρισμένων αυτοκινητων για να πλησιασω την πόρτα του σπιτιου με την αγωνια αν θα καταφέρω να την ανοιξω.

Υπαρχει τροπος νόμιμος να τα περιφραξω και αν καποτε με το καλο χτισουν και οι γειτόνοι να τα παραχωρησω τότε??

Αν το περιφραξω υπαρχει προστιμο η απλως ειδοποιηση να παρω τον φράκτη??

Link to comment
Share on other sites

Για την περίφραξη χρειάζεται είτε άδεια μικρής κλίμακας είτε κανονική άδεια οικοδομής.Η επιλογή μεταξύ των 2 αδειών γίνεται από το είδος της περίφραξης.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ αγαπητέ πατριώτη Κρητικέ επιτρέψτε μου να σας ξαναενοχλήσω γιατί μάλλον δεν το διατύπωσα σωστα.

Το χωριο μπήκε σε σχέδιο πόλης και αν κτίσω πρέπει να τραβηχτώ μέσα 7 μέτρα και να αφήσω αυτό το τμήμα οικοπέδου περίπου 100 τμ ,δηλαδή που λέμε <<το παίρνει ο δρομος>> Ο δρομος όμως μπορει να γίνει μετά απο πολλά χρόνια αφου τραβηχτουν και οι διπλανοί για αυτο το τμήμα που αφήνω μπορώ να το κρατήσω και να το περιφράξω ,βγάζοντας άδεια η από τη στιγμή που χτιζω πάει τελείωσε απαγορεύεται να το περιφράξω και το αφήνω σε κοινή χρήση και πρέπει το νέο φράκτη να τον πάω 7 μέτρα μέσα άσχετα αν τα διπλανά σπίτια έχουν τις περιφράξεις τους στην παλια θέση δηλαδή 7 μέτρα έξω και έτσι να ανοίγω τα παράθυρα το πρωί και να έχω 2 σειρές παρκαρισμένων αυτοκινήτων?

Link to comment
Share on other sites

Εχει γίνει δηλαδή πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως ή απλώς είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης?

Link to comment
Share on other sites

Κε Μανωλη σας ευχαριστω για το χρόνο σας Eχει γίνει η πραξη εφαρμογης και δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα... Χαμος... δηλαδή

Θα διορθώσω λίγο το παλιο το σπιτι να εχω τουλάχιστον την αυλή να πίνουμε με την ησυχία το τσιπουράκι μας τουλάχιστον γιατί μου ήπαν ότι πρέπει να το αφήσω και απαγορευται να το περιφραξω άσχετα αν τα διπλανά αφήσουν ανάλογο χώρο μετά από 200 χρόνια που θα γκρεμιστούν

Θέλεις να κάνεις μια σωστή δουλεια και δεν σε αφήνουν πνίγεσαι ...Νάστε καλά αν έρθεται κατα Λαρισα μεριά ...σας χρωσταμε ένα τσιπουράκι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.