Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσπαθω να βρω ξανά αυτό που έχω την εντύπωση ότι έχω διαβάσει στον Ν4014 και που λέει πότε θεωρείται πως η δήλωση υπαγωγής στον νόμο δεν έχει γίνει.

Αλλά δεν το βρίσκω.

Μήπως δεν το έχω διαβάσει στον νόμο αλλά κάπου αλλού;

 

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Δήλωση σε "Προσωρινή Υπαγωγή"

 

 

 

Εφόσον επιβεβαιωθεί ηλεκτρονικά η πληρωμή τους ακριβούς "Τέλους Υπαγωγής στην Ρύθμιση Αυθαιρέτων" η δήλωση αυτόματα καθίσταται έγκυρη και μπορεί να αναβαθμιστεί στην κατάσταση "Προσωρινή Υπαγωγή". Μόνο σε αυτό το στάδιο το αυθαίρετο θεωρείται ενταγμένο στην ρύθμιση μέσα στα χρονικά περιθώρια του Νόμου. Στην συνέχεια επιλέγεται το σχήμα πληρωμής των υπόλοιπων υποχρεώσεων (εφόσον υπάρχουν) και ο πολίτης πρέπει απλά να υλοποιήσει το σχήμα αυτό. Κάθε πληρωμή θα αποτυπώνεται αυτόματα μετά από 24 εργάσιμες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα... αλλά τι εννοούν ψευδή στοιχεία??? Ότι απέκρυψα πχ ότι έχει άδεια? Ότι είναι σε δάσος? Ότι είναι 100τμ και εγώ έβαλα 50τμ?

 

Και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙ? Με τις ερωτοαπαντήσεις? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλό!!!!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πιστεύω ότι, αυτό είναι και ο μεγαλύτερος "φόβος" όλων!!!

Φαντάσου λέει να κάνεις λάθος (από τα πιό απλά και όχι εσκεμμένως π.χ. στην τιμή ζώνης), να είσαι στους τυχερούς του 5% που θα ελεγχθούν και να πάνε όλα "χαμένα", δηλαδή, η δήλωση στο Τμήμα Αυθαιρέτων κ.λπ. Τι λες τότε στον ιδιοκτήτη;

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ ναι το είχα δει.... αλλά και πάλι, με τόσες ασάφειες και Ω' μέρος ερωτοαπαντήσεων, πώς θα κρίνουν εάν αυτό που δήλωσες είναι ψευδή?

Link to comment
Share on other sites

Κόλλησα... "βεβαίωση νομιμότητας" ??? Εννοείς τη βεβαίωση για μεταβίβαση, έτσι? Ε, αυτήν την ξεχνάμε ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

 

Το τοπογραφικό είναι για ΟΛΟ το αγροτεμάχιο και δείχνει ΟΛΕΣ τις κατασκευές.... έτσι μας είπαν και από το ΤΕΕ-ΤΚΜ. Και στην τεχνική έκθεση αναφέρεις συγκεκριμένα ποσοστό εξ' αδιαιρέτου. Ίσως το κλικ είναι στο "φερόμενος ως ιδιοκτήτης".

Ε πως το ξεχναμε ρε συ...? Για αυτο δε γινεται ολη η φασαρια? Για να μπορει να το μεταβιβασει ο ανθρωπος στο μελλον...

Αν ειναι να πληρωσει και να δηλωσει ενα αυθαιρετο που στην ουσια δε θα μπορει να μεταβιβασει ιατι δε θα του ανηκει, τοτε τι κανουμε?

Link to comment
Share on other sites

Εάν θέλει να το μεταβιβάσει (εν ζωή), τότε να βρει και να πάρει υπογραφές από τους άλλους. Δεν μπορώ να κάνω κάτι επ' αυτού.

Εγώ οφείλω να τον ενημερώσω (κάτι που πολλοί συνάδερφοι επαναλαμβάνω, ΔΕΝ το κάνουν!) ότι μπορεί να συνδεθεί με δίκτυα (ΒΟΗΘΕΙΑ: έτσι δεν είναι? κόλλησα...) και ότι συμψηφίζονται τα πρόστιμα.

 

Απλά να ενημερώσω ότι σήμερα έχει πολύ κίνηση το site το ΤΕΕ. Έκανα δήλωση το απόγευμα και τώρα (μετά από 4 ώρες περίπου) που ξαναέκανα κάτι για δοκιμή ήμουν 5000 δηλώσεις "επάνω" !!!

Link to comment
Share on other sites

Βοήθεια χριστιανοί! Πριν βάλω φωτεινή επιγραφή έξω από το γραφείο που να λέει "δεν αναλαμβάνω εξ αδιαιρέτου", μπορείτε να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα?

 

Για να μπορεί να γίνει μεταβίβαση σε εξ αδιαιρέτου πρέπει να αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τα κτίσματά τους όλοι οι αυθαιρετούχοι συνιδιοκτήτες του οικοπέδου. Για να γίνει αυτό απαιτείται και η συναίνεση των συνιδιοκτητών των αδόμητων μερών του οικοπέδου? Αν δηλαδή σε ένα εξ αδιαιρέτου πχ 10 στρεμμάτων με 20 συνιδιοκτήτες υπάρχουν 2 κτίσματα και αποφάσισουν αυτοί οι 2 να τα δηλώσουν, καθαρίζουν ή πρέπει να πάρουν συνυπογραφή και από τους άλλους 18?

 

Αν κάποιος συνιδιοκτήτης σε εξ αδιαιρέτου (εφόσον ενημερωθεί ότι δεν αρκεί να δηλώσει μόνο το δικό του για να μπορεί να μεταβιβάσει), επιθυμεί να το δηλώσει μόνο και μόνο για να μην κινδυνεύει τα επόμενα 30 χρόνια να φάει πρόστιμα από καταγγελίες κλπ, μπορεί να το κάνει ή χρειάζεται πάλι συναίνεση των συνιδιοκτητών? Και αν γίνεται και το κάνει, θα είναι σίγουρα καλυμμένος από θέμα προστίμων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.