architect_duth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Θεωρώ πως από την στιγμή που βρεθεί αγοραστής να αγοράσει εξ αδιαιρέτου, ξέροντας ή μη τι αγοράζει, μπορεί να δωθεί βεβαίωση εφόσον είναι όλα τακτοποιημένα στο ακίνητο... υ.γ. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά από την Παρασκευή μπήκα χτες βράδυ αλλά ήμουν κομμάτια.... Μπορεί να δοθεί βεβαίωση εφόσον είναι όλα τακτοποιημένα. Από πλευράς μηχανικού δηλαδή δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα ειναι τι είδους συμβόλαιο θα γίνει , ουσιαστικά μόνο μεταβίβαση ποσοστού εξ αδιαιρέτου μπορεί να γίνει , ούτε σπίτι να μεταβιβάσεις ούτε συγκεκριμένο τμήμα του αγρού. Προφανώς και είναι θεμιτό και λογικό να εξηγήσει ο μηχανικός στον πελάτη το πρόβλημα , αλλα το θέμα είναι καθαρά νομικό . Το είχαμε αναφέρει και παλαιότερα... Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω απόψεις, καθώς εφόσον ΜΠΟΡΕΙ να δοθεί η βεβαίωση από εμένα, τότε ΜΠΟΡΕΙ να γίνει και πράξη εμπράγματου δικαιώματος. Τώρα, το ποιός θα είναι ο αγοραστής, ο πωλητής και τι θα νομίζει ο καθένας ότι πουλάει και αγοράζει, ΔΕΝ είναι αντικείμενό μου! * * "Εκεί" μπαίνεις εσύ φίλε Δημήτρη, να εξηγήσεις στον μέλλοντα αγοραστεί τι ακριβώς αγοράζει!!!
Kapa Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Το είχαμε αναφέρει και παλαιότερα... Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω απόψεις, καθώς εφόσον ΜΠΟΡΕΙ να δοθεί η βεβαίωση από εμένα, τότε ΜΠΟΡΕΙ να γίνει και πράξη εμπράγματου δικαιώματος. Τώρα, το ποιός θα είναι ο αγοραστής, ο πωλητής και τι θα νομίζει ο καθένας ότι πουλάει και αγοράζει, ΔΕΝ είναι αντικείμενό μου! * * "Εκεί" μπαίνεις εσύ φίλε Δημήτρη, να εξηγήσεις στον μέλλοντα αγοραστεί τι ακριβώς αγοράζει!!! Συμφωνώ απόλυτα... και να συμπληρώσω "να εξηγήσεις και στον πωλητή τι ακριβώς ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ για πώληση" (έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να εξηγώ σε κάποιους ιδιοκτήτες ότι ΔΕΝ έχουν αυτό που νομίζουν ότι έχουν.....)
architect_duth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Ε, εντάξει, αυτό τους το λέμε κι εμείς! ...άλλο εάν λένε απλά: "ναι ναι"...
albert Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2012 Παλιοτερα συμβολαιογραφος μου ανεφερε οτι πώληση εξαδιαιρέτου μεριδίου μπορει να γίνει με τη μορφη "αλλαγής του προσώπου στο συμβόλαιο". Φαντάζομαι οτι κατι τέτοιο σημαινει πως ο "αγοραστής" παίρνει τη θέση του "πωλητή" Αν βρεθει κανεις σε γραφειο συμβολαιογράφου μπορεί να ρωτήσει συγκεκριμένα?
Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2012 Συνάδελφοι ερώτηση: Έχω περίπτωση κληροτεμαχίου με οικία η οποία έχει αυθαίρετες επεκτάσεις και 3 συνιδιοκτήτες 1/3 εξαδιαιρέτου. Ποιό είναι το σωστό? 1.Το δηλώνει ο ενας εκ των συνιδιοκτητών και υπογράφουν Υ.Δ. συναίνεσης οι άλλοι 2 ή 2.Το δηλώνουν και οι 3 μαζί? Υπόψιν οτι για την τακτοποίηση θα πληρώσει μόνο ο ενας απ τους 3.... Τέλος στην καρτέλα ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ στην 2 περίπτωση θα αναφέρω τα στοιχεία και των τριών συνιδιοκτητών ή μόνο του ενός και απλά μετά θα ανεβάσω στο σύστημα και τις Υ.Δ συναίνεσης?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2012 #1375, εννοείς οτι εχεις - γηπεδο αρτιο και οικοδομήσιμο... ... - χτισθηκε μία οικία [τί και πόση] με νόμιμη άδεια ...διοτι λες έγιναν αυθαίρετες "επεκτάσεις".. - την εχτισαν και οι τρείς και δεν άκαναν ποτέ συσταση οροφοκτησίας... [?] ή ειναι απο κληρονομιά, [ μάλλον αυτό πρέπει να είναι] οπότε πρέπει να υπάρχει αποδοχη κληρονομιας... οπότε φαινονται οι συνιδιοκτήτες και περιγραφεται το νόμιμο κτίσμα Εγιναν "αυθαίρετες επεκτάσεις? ...τί είδους ...?... Αρα, "το σωστό" είναι να δηλωσουν και οι τρείς μαζί κατα το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, αφου συμφωνούν, άν κατάλαβα καλά... Δεν έχει σημασία τι εχουν μεταξυ τους συμφωνήσει για την πληρωμή... [αυτή είναι η δική μου άποψη για το "σωστό".]
Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2012 #1375, εννοείς οτι εχεις - γηπεδο αρτιο και οικοδομήσιμο... ... - χτισθηκε μία οικία [τί και πόση] με νόμιμη άδεια ...διοτι λες έγιναν αυθαίρετες "επεκτάσεις".. - την εχτισαν και οι τρείς και δεν άκαναν ποτέ συσταση οροφοκτησίας... [?] ή ειναι απο κληρονομιά, [ μάλλον αυτό πρέπει να είναι] οπότε πρέπει να υπάρχει αποδοχη κληρονομιας... οπότε φαινονται οι συνιδιοκτήτες και περιγραφεται το νόμιμο κτίσμα Εγιναν "αυθαίρετες επεκτάσεις? ...τί είδους ...?... Αρα, "το σωστό" είναι να δηλωσουν και οι τρείς μαζί κατα το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, αφου συμφωνούν, άν κατάλαβα καλά... Δεν έχει σημασία τι εχουν μεταξυ τους συμφωνήσει για την πληρωμή... [αυτή είναι η δική μου άποψη για το "σωστό".] Ευχαριστώ για την απάντηση.....λοιπόν πιο αναλυτικά: -Κληροτεμάχιο 6000 τ.μ. που μετά απο απαλλοτρίωση ΟΣΕ απομένουν 5500 τ.μ. =>Εν συνεχεία ιδρύθηκε ΖΟΕ το 92 που ορίζει την περιοχή σαν ζώνη υψηλής παραγωγικότητας με αρτιότητα 10 στρ,οπότε ΔΕΝ είναι πλέον άρτιο και οικοδομήσιμο,ενώ απαγορεύει τη χρήση κατοικίας.Οι αυθαιρεσίες έγιναν πριν τη ΖΟΕ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. -Έχει 2 Ο.Α. μια το 78 κ μια το 87(προσθήκη κατ`επέκαση ενιαίας ισόγειας κατοικίας) με χρήση κατοικία. που εκδόθηκε σαν εκτός σχεδίου με αρτιότητα 4 στρ. -Ιδιοκτήτητες είναι 3 αδέρφια με % 1/3 εξ`αδιαιρέτου.Θα γίνει η τακτοποίηση κ εν συνεχεία μεταβίβαση στον εναν αδελφό.(Αποδοχή Κληρονομιάς απο πατέρα) -Τα πρόστιμα θα πληρωθούν απο τον εναν στον οποίο θα γίνει η μεταβίβαση στο τέλος. Το θέμα είναι για να γλυτώνω τα δικαιολογητικά και τις δηλώσεις Χ3 (Ε9,Υ.Δ. κτλ), μήπως μπορεί να το δηλώσει ο ενας συνιδιοκτήτης με δηλώσεις συναίνεσης των άλλων 2?
Alsterwasser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση.....λοιπόν πιο αναλυτικά: -Κληροτεμάχιο 6000 τ.μ. που μετά απο απαλλοτρίωση ΟΣΕ απομένουν 5500 τ.μ. =>Εν συνεχεία ιδρύθηκε ΖΟΕ το 92 που ορίζει την περιοχή σαν ζώνη υψηλής παραγωγικότητας με αρτιότητα 10 στρ,οπότε ΔΕΝ είναι πλέον άρτιο και οικοδομήσιμο,ενώ απαγορεύει τη χρήση κατοικίας.Οι αυθαιρεσίες έγιναν πριν τη ΖΟΕ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. -Έχει 2 Ο.Α. μια το 78 κ μια το 87(προσθήκη κατ`επέκαση ενιαίας ισόγειας κατοικίας) με χρήση κατοικία. που εκδόθηκε σαν εκτός σχεδίου με αρτιότητα 4 στρ. -Ιδιοκτήτητες είναι 3 αδέρφια με % 1/3 εξ`αδιαιρέτου.Θα γίνει η τακτοποίηση κ εν συνεχεία μεταβίβαση στον εναν αδελφό.(Αποδοχή Κληρονομιάς απο πατέρα) -Τα πρόστιμα θα πληρωθούν απο τον εναν στον οποίο θα γίνει η μεταβίβαση στο τέλος. Το θέμα είναι για να γλυτώνω τα δικαιολογητικά και τις δηλώσεις Χ3 (Ε9,Υ.Δ. κτλ), μήπως μπορεί να το δηλώσει ο ενας συνιδιοκτήτης με δηλώσεις συναίνεσης των άλλων 2? Μήπως είναι εύκολο να απαντήσει κάποιος στο παραπάνω ?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2012 καλημέρα, άν τα μετραω καλα, στα 5500 τμ. δικαιούσαι 230 τμ. νόμιμα Πες τι εχεις χτίσει νόμιμα με τις άνω δύο ΟΑ και επί πλεον τί παράνομα... και κάποιος πιό ειδικός απο μενα θα σού απαντήσει...
nezos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 Διάβασα πάνω από τις μισές αναρτήσεις αλλά τελικά δεν κατέληξα σε συμπέρασμα για το εξής: Εκτός σχεδίου, εξ'αδιαιρέτου, έχει 2 κτίρια ανεξάρτητα με νόμιμη οικοδομική άδεια στα οποία έγιναν προσθήκες. Έχει γίνει επίσης ιδιωτικό συμβόλαιο αποκλειστικής χρήσης γης και κτιρίων και οι 2 ιδιοκτήτες (50% έκαστος) συμφωνούν να γίνει τακτοποίηση με τη διαφορά πως ο ένας θέλει με δόσεις ο άλλος εφάπαξ. 1) Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλουν 1 δήλωση από κοινού (γιατί διάβασα σε ένα ποστ πως 1 ιδιοκτησία = 1 φάκελος ενώ σε άλλο πως γίνεται ξεχωριστή δήλωση); Κοινώς, μπορούν να υποβάλλουν δύο δηλώσεις για να πληρώσει ο καθένας με τον τρόπο που θέλει; 2) Στο θέμα πώλησης του μεριδίου του διαβάζοντας τις αντιρρήσεις του Δημήτρη έχω τις εξής ερωτήσεις. Αν αυτός θέλει να πουλήσει το μερίδιό του, δηλαδή το 50% του αγροτεμαχίου και το 50% της συμμετοχής του στα κτίρια, και έχει τακτοποιήσει μεγαλύτερου εμβαδού σε τμ αυθαίρετους χώρους αυτοί επιμερίζονται 50%-50%; Το ιδιωτικό συμφωνητικό αποκλειστικής χρήσης γης και κτισμάτων έχει καμιά αξία σε αυτήν την περίπτωση;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα