Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή δεν είδα να υπάρχει αντίστοιχο θέμα, είπα να το ανοίξω...

Θέλω να κάνω κάποιες απορίες (ως άσχετος) σχετικές με κάποια θολά σημεία στις συμβάσεις, με βάση τα όσα με πληροφόρησαν!Αν γνωρίζει κάποιος ή έχει το κουράγιο (σε ενδεχομένως κακοδιατυπωμένες ερωτήσεις), ας απαντήσει:

 

α)Η άεργος ενέργεια σε τί ποσοστό μπορεί να ανέρχεται επί της συνολικά παραγόμενης ενέργειας ?

και το σημαντικό

β)"Για την ηλεκτρική ενέργεια της οποίας η απορρόφηση δεν καθίσταται δυνατή για λόγους ασφαλείας της λειτουργίας του συστήματος ή του Διασυνδεδεμένου δικτύου, ΔΕΝ υφίσταται υποχρέωση αγοράς και καταβολής οποιουδήποτε τιμήματος"!

Τί σημαίνει στην πράξη αυτό?Πόσο ποσοστό της συνολικά παραγόμενης μπορεί να είναι το μη απορροφούμενο για λόγους ασφαλείας και πόσο συχνά μπορεί να προκύπτει αυτό το φαινόμενο?Είναι πιθανό να λάβει χαρακτήρα μονίμου η μη απορρόφηση ενός 30% ας πούμε?Από τί μπορεί να εξαρτάται το "για λόγους ασφαλείας"?

Δημοσιεύτηκε

Φίλε AKK,

 

Όσο αφορά το πρώτο δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.

 

Όσο αφορά το δεύτερο μου θυμίζει κάτι που μου είχαν πει στην SMA για χώρες του εξωτερικού. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού υπάρχει απαίτηση στους Inverter να υπάρχει ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας των inverter με το δίκτυο, έτσι ώστε για λόγους ασφάλειας το δίκτυο να δίνει άμεσα εντολή στους Inverter και αυτοί με την σειρά τους να κόβουν στο ποσοστό (χωρίς όριο) που ορίζει το εκάστοτε δίκτυο.

 

Από όσο γνωρίζω στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΑΚΟΜΑ τέτοια προϋπόθεση για τους Inverter.

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Γράφεις:

"...Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού υπάρχει απαίτηση στους Inverter να υπάρχει ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας των inverter με το δίκτυο, έτσι ώστε για λόγους ασφάλειας το δίκτυο να δίνει άμεσα εντολή στους Inverter και αυτοί με την σειρά τους να κόβουν στο ποσοστό (χωρίς όριο) που ορίζει το εκάστοτε δίκτυο."

 

Αυτό το ποσοστό ασφαλείας από ποιους παράγοντες μπορεί να εξαρτάται?

Μπορεί δηλαδή ένα καυτό Ιούλιο (που τρελαίνεται το δίκτυο λόγω ζήτησης και ταυτόχρονα περιμένεις ως επενδυτής να έχεις μια υψηλή παραγωγή) να σε περιορίζει για 20 μέρες σε μια ελάχιστη παραγωγή, λόγω ασφαλείας?

 

Αντιλαμβάνομαι ότι επιμένω σε ένα πολύ ειδικό θέμα, το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να κρύβει μεγάλους κινδύνους για τον επενδυτή!

Δημοσιεύτηκε

αφου αυτο δεν αφορα την Ελλαδα τι σε ενδιαφερει?

εχεις εγκαταστασεις σε αλλες χωρες και ρωτας?

 

οσον αφορα την αεργο απο που προκυπτει? (εισαι σε κατηγορια για Φ/Β ετσι?)

Δημοσιεύτηκε
αφου αυτο δεν αφορα την Ελλαδα τι σε ενδιαφερει?

εχεις εγκαταστασεις σε αλλες χωρες και ρωτας?

 

οσον αφορα την αεργο απο που προκυπτει? (εισαι σε κατηγορια για Φ/Β ετσι?)

 

Δεν θυμάμαι να έχουμε συστηθεί φίλε μου...λίγο καλύτεροι τρόποι δε βλάπτουν!

Ο Αρμαγεδδών λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση Α-Κ-Ο-Μ-Α!Και όταν μιλάμε για επενδύσεις της τάξης των 250.000Ε καλό είναι να σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα...

Η άεργος ενέργεια ...προκύπτει από τη σύμβαση που υπογράφεται με το ΔΕΣΜΗΕ, στην οποία ορίζεται ότι η άεργος θα μετράται και δε θα πληρώνεται!Και ναι είμαι στα φωτοβολταϊκά...

Δημοσιεύτηκε

τωρα αν αναφερω οτι ως πολιτικος μηχ φυσικο ειναι να μην καταλαβαινεις τι σου λεω (για την αεργο μιλαω) θα μου πεις για τους τροπους μου παλι?

 

ΥΓ. επειδη ο γραπτος λογος συχνα παρεξηγειται σου δηλωνω οτι δεν ειχα/εχω καμια επιθετικη/ασχημη/οτι αλλο προθεση. Αν τα γραφοεμνα μου ειναι ατσουμπαλα για σενα σου ζητω συγνωμη.

Δημοσιεύτηκε

Την ασχετοσύνη μου τη δήλωσα εξαρχής!Ως εκ τούτου, δεν θα παρεξηγηθώ με την διαπίστωση σου και περιμένω να με διαφωτίσεις!Εσύ ως ειδικότερος εμού, πώς αντιλαμβάνεσαι τα περί αέργου ενέργειας που γράφει η σύμβαση του ΔΕΣΜΗΕ?

 

ΥΓ Όταν με ρωτάς :"εχεις εγκαταστασεις σε αλλες χωρες και ρωτας?" αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις αυτή την απορία... Anyway,καμιά παρεξήγηση!

Δημοσιεύτηκε

Τα ζητήματα περικοπών ισχύος, είναι πολύ συχνά στα μή διασυνδεδεμένα δίκτυα, ειδικά όταν οι σταθμοί παραγωγής δεν έχουν ευελιξία λειτουργίας σε χαμηλές τιμές παραγωγής.

 

Το φαινόμενο αυτό το ξέρουν καλά όσοι ασχολούνται με αιολικά πάρκα σε μή διασυνδεδεμένα δίκτυα ( συνήθως νησιά ), όπου η παραγωγή από τα αιολικά είναι συγκρίσιμο μέγεθος με την παραγωγή πχ ενός σταθμού της ΔΕΗ diesel.

 

Περικοπές ισχύος πατατειρούνται συνήθως το βράδυ, όπου τα φορτία του δικτύου είναι χαμηλά ή και όπως προέγραψα σε περιπτώσεις σταθμών παραγωγής με υψηλά Τεχνικά Ελάχιστα παραγωγής.

 

Στα διασυνδεδεμένα δίκτυα τα πράγματα είναι πιό απλά, και συνήθως ο ΔΕΣΜΗΕ, αποροφά όλη την διαθέσιμη ισχύ.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους...

το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επισημαίνω τα παρακάτω από το αρ φ 1497 6/10/2010 που στην ουσία είναι η σύμβαση με το ΔΕΣΜΗΕ:

 

1. Άρθρο 6ο: παραγραφος 2: Η ισχύς της παρούσας(σύμβασης) λήγει αυτοδίκαια σε περίπτωση που λήξει η η ισχύς της άδειας παραγωγής ή λειτυργίας, οι οποίες έχουν εκδοθεί στο όνομα του Παραγωγού, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ανάκλησης με π΄ραξη της διοίκησης ή ακύρωσης με δικαστική απόφαση.

2. Άρθρο 7. πολύ σωστά όπως αναφέρθηκε για λόγους ασφάλειας δεν απορροφά και δεν πληρώνει την ενέργεια....ΠΛΗΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ.

 

Μάλλον πρέπει να φωνάξουμε και κανά δικηγόρο!

Για σχολιάστε να βγάλουμε άκρη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.